Zobacz wÄ…tek - r6, opinie
NAS Analytics TAG

r6, opinie

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

r6, opinie

Postprzez saint » 12/1/2013, 08:03

witam.
od ładnych paru miesięcy rozglądam się za jakimś moto.
doświadczenie w prowadzeniu mam.
znalazłem ogłoszenie wydające się idealym jak dla mnie
http://otomoto.pl/yamaha-r6-yzf-600-r6- ... 28286.html

pytanie teraz czy to nie jest waszym zdaniem jakiÅ› pic na wodÄ™?
bo jeżeli ogłoszenie jest zgodne z prawdą to chyba nawet nie ma nad czym się zastanawiać
suzuki gsx-r 750 k1
strony interentowe: chętni pisać
saint
Świeżak

Re: r6, opinie

Postprzez GhastRider90 » 12/1/2013, 10:14

saint napisał(a):witam.
od ładnych paru miesięcy rozglądam się za jakimś moto.
doświadczenie w prowadzeniu mam.
znalazłem ogłoszenie wydające się idealym jak dla mnie
http://otomoto.pl/yamaha-r6-yzf-600-r6- ... 28286.html

pytanie teraz czy to nie jest waszym zdaniem jakiÅ› pic na wodÄ™?
bo jeżeli ogłoszenie jest zgodne z prawdą to chyba nawet nie ma nad czym się zastanawiać

na zdjeciach wyglada ok subiektywną opcją było by zobaczyć go z bliska i wtedy okreslić jego stan. przedewszystkimn patrz na silnik serce motocykla reszte da sie wymiehnić i zrobić jak silnik do bani to pieniadze poszły w błoto.
Suzuki Bandit 600S 2001r still rolling...
GhastRider90
Świeżak

Postprzez Vergon » 12/1/2013, 11:25

Cała malowana a opis brzmi jak bajka.
Co to znaczy, że 1 właściciel od nowości? Od 13 lat? Jak jest to do sprawdzenia i się potwierdzi (w co wątpię) to uwierzę w resztę tej opowieści. Jak się okaże, że ściema to reszta też jest pewnie bajką.
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kamyk82 » 12/1/2013, 11:47

Vergon napisał(a):Cała malowana a opis brzmi jak bajka.
Co to znaczy, że 1 właściciel od nowości? Od 13 lat? Jak jest to do sprawdzenia i się potwierdzi (w co wątpię) to uwierzę w resztę tej opowieści. Jak się okaże, że ściema to reszta też jest pewnie bajką.

Po czym wnioskujesz że malowana ?
kamyk
kamyk82
Świeżak

Postprzez skidmarks » 12/1/2013, 11:57

Lakier mega świeży i jakiś w innym odcieniu. 40 tys a czacha jak z fabryki. Gdzie ubytki z kamyczków i innego syfu na czaszy? Lagi maja ubytki lub slady przetarcia nie widac dokładnie. Wiec dlaczego nie czacha?
Yamaha YZF 1000
skidmarks
Stały bywalec

Postprzez Vergon » 12/1/2013, 12:02

Sory właśnie miałem to poprawić, bo głupotę palnąłem, myślałem, że to 1999 rok z kombinowanym malowaniem i zadupkiem do 2000. Tak czy inaczej malowana czacha na 90%, wnioskuję po lakierze z 4 zdjęcia i po tym, że naklejka "R6" powinna być trochę wyżej.
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 12/1/2013, 12:14

widać, że malowana, inny odcień i to raczej nie wina aparatu, i ja już mam swoją opinię czemu. 9tyś, igła nie będzie. imho ulep
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez kamyk82 » 12/1/2013, 12:15

Ale co by nie powiedzieć motocykl godny zainteresowania .

Powiem wam panowie że ja osobiście nigdy nie kupował bym motocykla w zimę .
Raz mi się zdarzyło kupować w lutym ale wtedy zima była tylko w kalendarzu .
Motocyklem trzeba się przejechać , jazda próbna to podstawa .
kamyk
kamyk82
Świeżak

Postprzez kamyk82 » 12/1/2013, 12:17

Kaai napisał(a):widać, że malowana, inny odcień i to raczej nie wina aparatu, i ja już mam swoją opinię czemu. 9tyś, igła nie będzie. imho ulep

To ile Twoim zdaniem powinien kosztować 13 letni motocykl ?
kamyk
kamyk82
Świeżak

Postprzez Jasiu123 » 12/1/2013, 12:47

No właśnie...
A poza tym ubytków na czaszy raczej na zdjęciu nie dojrzysz, a odcień lakieru często zmienia sam aparat którym robisz fotę badz warunki w jakich pstrykasz.
Ja tu widze samych specjalistów ale najbardziej mnie dziwi fakt że każdy motocykl który jest poddawany ocenie to malowany śmietnik ktorego nie warto kupować bo jest za tani oceniając po samych zdjęciach.... tragedia.
Jeszcze jedna sprawa... zdajcie sobie sprawe że jest to motocykl i do tego sportowy a większośc motocykli ma zazwyczaj dwa koła więc jeśli szukacie 13-letniego motocykla który nigdy nie leżał a co za tym idzie musiał być malowany to powodzenia.
Ostatnio edytowano 12/1/2013, 12:50 przez Jasiu123, łącznie edytowano 1 raz
Jasiu123
Świeżak

Postprzez skidmarks » 12/1/2013, 12:47

Wejdź na niemeickie strony tylko nei na mobile a na Ebay.de
Jak znajdziesz coÅ› za mniej niż 3 tys € to bedziesz dobry
Przykładowa aukcja
http://www.ebay.de/itm/Yamaha-R6-zu-ver ... 3a7d4982d0

To co zwozi sie do nas z Niemiec i ma niską cene to podlega dużym wątpliwością z resztą kto serwisuje motocykl jak nalezy to wie ile to kosztuje. Chodzi o regulacje, wymiany, itd. Jak słysze nic sie nie dział tylko lałem i jeździłem to juz wiem czego moge sie spodziewać. Motocykl u mnie średnio 4 razy w roku jest rozebrany z owiewek i baku. Jeżdżę plus minus 10 tys.

Ja nie twierdze że nie warto po malowaniu. Tylko jak ktoś pyta to chyba po to aby dostac pełną odpowiedź i wtedy zdecyduje. U mnie motocykl glebi co jakiś czas. Bo albo pasażer mi wyjdzie jak ja o tym nei wiem, lub po prostu przewróce go przypadkiem w garazu, na zlocie itp. Po drodze jakis ślizg bo wiecznei ma sie ochote lawirowac na krawędzi przyczepnosci natorach kartingowych i wygląda jak wygląda :)
Kiedyś szukałem igły i po miesiacu cieszenia sie wyglebiłem ;) Tyle było z mojego szukania. Cenei oryginalne malowanie mimo ze ktos dokupywał plastiki czy podmalował ale w odcieniu nie rzutującym to spoko nawet jak kiedys miało slizg. Wazne by był prosty
Ostatnio edytowano 12/1/2013, 12:57 przez skidmarks, łącznie edytowano 1 raz
Yamaha YZF 1000
skidmarks
Stały bywalec

Postprzez Jasiu123 » 12/1/2013, 12:55

Inne ceny ma niemiecki rynek , inne nasz i inne ukraiński.
Jeśli ktoś zrobił właśnie spory servis czyli wszystkie regulacje i wymiany wszystkiego co należałoby wymienić to nie sprzedaje motocykla tylko na nim jezdzi. Normalne jest to że kupując motocykl trzeba na starcie wymienić olej, filtry, sprawdzić zawory, itd
A tutaj dyskwalifikujecie motocykl bo ma np. napęd do wymiany(część eksploatacyjna)... koszt powiedzmy 500zł gdzie w ciągu miesiąca wyjezdzisz paliwa za 700zł
Jasiu123
Świeżak

Postprzez skidmarks » 12/1/2013, 12:59

Komuś dajesz szanse aby mógł potargować. Jak ktoś nie dba o bezpieczeństwo łańcuch wisi i juz nie ma z czego zebrać. To zrobi regulacje.

Rynek niemeicki inne ceny a jak spowadzony z niemeic to jak chcesz aby miał cene polskiego ? Wiec coś z w tych Niemczech musiało być ze go nikt nie chciał tam za drozej.
Yamaha YZF 1000
skidmarks
Stały bywalec

Postprzez Jasiu123 » 12/1/2013, 13:07

Nieważne ,motocykl trzeba oglądnąć. Prawda jest taka że nie znajdziesz motocykla w tym wieku nie leżącego czyli nie malowanego (a jeśli ktoś taki ma to tylko mu się wydaje że tak jest), oraz takiego w którego nie trzeba inwestować na starcie jakies tam gotówki. Byle nie było śladów po jakim konkretnym wypadku.

Na rynku niemieckim jest tak samo jak wszędzie. Są motocykle droższe i są tansze. Np zarówno u nich jak i u nas możesz kupić takie F4 za 7,5 tyś a i za 14,5 znajdziesz.

Tak samo jest z samochodami... miliony sprowadzonych samochodów z niemiec to samochody z komisów od turasa gdzie stoją w błocie dotykając się zderzakami. Polacy sprowadzają, sprzedają w polsce i miliony ludzi kupują a stan techniczny polskich aut sie poprawia a polacy są z tych aut zadowoleni. Jak chcesz kupić naprawde ładny samochod w niemczech to musisz zapłacić sporo więcej niż u nas.

Mój pierwszy motocykl był sprowadzony z niemiec, był malowany po małym szlifie o czym wiedziałem przed zakupem. Kupiłem, wymieniłem co trzeba a z perspetywy czasu już wiem że był to chyba najlepszy motocykl który miałem do tej pory.. zarówno pod względem technicznym jak i wizualnym a kupiłem go jakieś 1,5 tyś taniej niż inne z tego samego rocznika.

Jeszcze jedno... w niemczech zarobki są dużo większe niż u nas o czym każdy dobrze wie a cześci do motocykli dużo tańsze więc nie rozumiem po co jakiś niemiec miałby oszczędzać na servisie swojej maszyny skoro to dla niego naprawde groszowe sprawy.
Jasiu123
Świeżak

Postprzez Kaai » 12/1/2013, 14:39

to proszę bardzo. kupuj r6 za 9tyś (przy czym zadbana kosztuje 12) ale nie płacz potem, że krzywa, że miała 100dzwonów, że kupiłeś właściwie 3 moto. chciałeś info, dostałeś - płaczesz.
nie masz kasy, nei kupuj.
podzowiam ludzi, co wydają np 10k na sprzęt, a na kompletny ubiór 3k. przecież za 3tyś to się kombi nie kupi.
hobby nie dla każdego, taka prawda.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez saint » 12/1/2013, 14:43

Panowie, dzięki za tak liczne odpowiedzi, ale to powiedzcie czy moto warte obejrzenia?
czy to wszystko zbyt piekne?
suzuki gsx-r 750 k1
saint
Świeżak

Postprzez Jasiu123 » 12/1/2013, 15:33

Kaai uwierz mi że miałem już kilka motocykli i jezdze od paru ładnych lat. To że motocykl jest drogi nie znaczy wcale że jest zadbany. Przecież to właściciel wycenia motocykl... jednemu zależy na kasie bardziej a drugiemu mniej, jednemu zależy na czasie bo np. ma do kupienia inne moto a drugi ma to w d...e i wcale mu sie nie spieszy. Jest dużo innych czynników wpływających na cene motocykla niż tylko jego stan.
Za 3 tyś nie kupisz kombiaka??? To ty za ile kupiłeś? za 8 tyś??? Tzn że masz kombiak droższy niż motocykl?
Jasiu123
Świeżak

Postprzez saint » 12/1/2013, 15:51

3 tys na kombiak nie starczą?. starczą, nie każdy ściga się w TT albo gp. zresztą temat jest o r6:D
suzuki gsx-r 750 k1
saint
Świeżak

Postprzez Turkli » 12/1/2013, 16:38

Jasiu dobrze gada.
A ludzi (czyt. frajerów), ktorzy uważają że droższe=lepsze pozdrawiam i życzę powodzenia...
Wystarczy być trochę zaradnym i ogarniętym to na wszystkim można zaoszczędzić. Oczywiście jak ktoś jest leniwy to wiadome, ze bedzie wolal doplacic do czegos i sie z tym nie cackac ;)
Poza tym jezdzenie samochodem czy motocyklem to nie zawsze jest hobby. Wiec darujcie sobie teksty "hobby nie dla kazdego" ;P

Co do głownego watku, to widzę, że masz blisko do tego motocykla (45 km, tak?) Wiec to jest dupa a nie odleglosc.
Gdybym byl w takiej samej sytuacji to najpierw podjechalbym sam i oblookal maszyne i po tych ogledzinach bym sie zastanowil cyz warto jechac drugi raz wiekszym samochodem/przyczepÄ… z kims ogarnietym (np. mechanikiem).
Turkli
Świeżak

Postprzez Jasiu123 » 12/1/2013, 17:03

No właśnie... gro ludzi wystawia aukcje i mówi sobie tak: "wystawie moją hondę wartą 10k za 13k, może jakiś jeleń się trafi" no i jak widać się trafia :-)
Jasiu123
Świeżak

Następna strona

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê