Pierwsze moto dla początkującej
• Strona 1 z 1
Pierwsze moto dla początkującej
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
Kurs na prawko + kilka godzin na RS125
- Wiek, waga, wzrost,
19 lat / 65 / 168
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Jazda na co dzień i weekendowe wypady, raczej nie dalekie trasy, bez plecaczka
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Jak najwięcej.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Ok 5 tysięcy, na ciuchy osobny budżet
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Ile będzie trzeba, jednak wolałabym coś tańszego w eksploatacji
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Tu pojawia się problem. Podobają mi się zarówno motocykle sportowe jak Fazer, nakedy - Bandit, Hornet, jak i supermoto - wr250. Serce skłania się w stronę sportowych, rozum namawia na szosowe. Wiadomo, jak to kobieta, co chwila zmieniam zdanie.
Problemu z dosięganiem do ziemi raczej nie powinnam mieć, 3/4 stopy opieram na ziemi siedząc na 929 lub 954.
CB500 ani GPZ mi się nie podobają, z "wielkiej trójki" możliwy jedynie GS. Chłopak namawia mnie na Fazera.
Co byłoby lepszym rozwiązaniem dla mnie? Będę wdzięczna za propozycje i porady.
Kurs na prawko + kilka godzin na RS125
- Wiek, waga, wzrost,
19 lat / 65 / 168
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Jazda na co dzień i weekendowe wypady, raczej nie dalekie trasy, bez plecaczka

- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Jak najwięcej.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Ok 5 tysięcy, na ciuchy osobny budżet
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Ile będzie trzeba, jednak wolałabym coś tańszego w eksploatacji
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Tu pojawia się problem. Podobają mi się zarówno motocykle sportowe jak Fazer, nakedy - Bandit, Hornet, jak i supermoto - wr250. Serce skłania się w stronę sportowych, rozum namawia na szosowe. Wiadomo, jak to kobieta, co chwila zmieniam zdanie.

Problemu z dosięganiem do ziemi raczej nie powinnam mieć, 3/4 stopy opieram na ziemi siedząc na 929 lub 954.
CB500 ani GPZ mi się nie podobają, z "wielkiej trójki" możliwy jedynie GS. Chłopak namawia mnie na Fazera.
Co byłoby lepszym rozwiązaniem dla mnie? Będę wdzięczna za propozycje i porady.

-
froeverfree - Świeżak
Zacznijmy że fazer to nie moto sportowe tylko naked/turystyk
na twoim miejscu brałbym coś w deseń Hornetki 600 albo Fazera ale bardziej byłbym skołonny na Horneta, wygodne moto niby ma 100 kucy ale jezdzi sie nim praktycznie jak gs500, tylko za 5tyś ciężko będzie coś wyrwać więc ja bym popatrzył za Fazerem albo banditem 600

-
JacubSP - Świeżak
Wybacz pomyłkę.
Zastanawiam się czy to 100 koni nie będzie za dużo na początek, chłopak próbuje argumentować 600 przez "nie musisz przecież odkręcać manetki".

Zastanawiam się czy to 100 koni nie będzie za dużo na początek, chłopak próbuje argumentować 600 przez "nie musisz przecież odkręcać manetki".

-
froeverfree - Świeżak
Witam ja bym polecił suzuki gs 500 za 5 k mozna kupic niezła sztuke a jest lekka tania w utrzymaniu i przyzwoita moc do opanowania jak na 1 motor 100 koni to az nadto jak na poczatek zdecydowanie moim zdaniem .i trzeba doliczyc 2 tys co najmniej na ubiór. http://moto.allegro.pl/doinwestowany-su ... 69834.html
http://otomoto.pl/suzuki-gs-gs500e-M3442130.html
Zobacz te dwie sztuki oczywiscie w trakcie zimi pojawi sie wiecej moto oczywiscie moga byc lepsze.
http://otomoto.pl/suzuki-gs-gs500e-M3442130.html
Zobacz te dwie sztuki oczywiscie w trakcie zimi pojawi sie wiecej moto oczywiscie moga byc lepsze.
- pawel4723
- Świeżak
- dziuraczek92
- Świeżak
przypisuje sie do wypowiedzi dziuraczek92 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
1. Za 5 tys. nie kupisz żadnej rozsądnej 600tki z tych co podałaś, trzeba mieć dużo szczęścia i kupić moto, do którego trzeba włożyć jeszcze x pieniędzy.
2. 100 koni to za dużo na początek.
3. To są dosyć duże sprzęty jak na drobną kobietę.
4. Weź lepiej gs, cb, er5 itd. Fajne, lekkie i szybkie moto, które Cię nie zabiją
Ponadto jak nie chcesz odwijać to po co Ci 100 km? Żeby moto był droższy w utrzymaniu?
2. 100 koni to za dużo na początek.
3. To są dosyć duże sprzęty jak na drobną kobietę.
4. Weź lepiej gs, cb, er5 itd. Fajne, lekkie i szybkie moto, które Cię nie zabiją

Ponadto jak nie chcesz odwijać to po co Ci 100 km? Żeby moto był droższy w utrzymaniu?
- drug0n
- Bywalec
Pawel - W tym pierwszym chyba się zakochałam.
Macie racje, nie ma sensu inwestować w 600
Może za kilka sezonów.
r_shop_d - Gs nie jest paskudny!
Coś słyszałam, że ninje 250 są awaryjne, to prawda?

Macie racje, nie ma sensu inwestować w 600

r_shop_d - Gs nie jest paskudny!

Coś słyszałam, że ninje 250 są awaryjne, to prawda?

-
froeverfree - Świeżak
Nie ma co wymyślać, kup GS-a albo ER5
Moim zdaniem ER będzie lepszy, ale wole nie rozpoczynać tego tematu.
http://moto.allegro.pl/kawasaki-er5-er- ... 57145.html
Szerokości!
Moim zdaniem ER będzie lepszy, ale wole nie rozpoczynać tego tematu.
http://moto.allegro.pl/kawasaki-er5-er- ... 57145.html
Szerokości!
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Ścigacz.pl
Ninje 250 sobie odpusc bo w tej cenie nie kupisz nawet po szlifie. Co do GS500/ER5 gusta są podzielone, też bym wolał ER5/CB500 ze względu na chłodzenie płynem a nie powietrzem jak w GS-ie. Jeszcze możesz popatrzyć za GPZ 500 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
-
froeverfree - Świeżak
Nie ma się chyba nad czym rozwodzić za taką kasę w dobrym stanie kup coś z wielkiej trójki klasy 500 polataj troche ogarnij moto, i jak Ci mocy braknie to po kilku tysiącach kilometrów najwyżej wymienisz na mocniejszą maszynkę, GS'ka napewno nie poleci w cenie zbytnio bo wychodzi nowa kategoria na prawko i sporo młodych gniewnych będzie chciało kupić
Traktuj pierwsze moto jak wersję demo, coś na czym musisz pojeździć i sama przekonać się czego chcesz, czy zależy Ci na wygodnym siedzeniu, czy jednak spalanie jest ważne (tak Duchu dla niektórych jest
) lub może masa własna motocykla i wolała byś coś lżejszego ? Czy może jednak czasami wybrała byś się w teren ? A może ważniejsza jest osłona przed wiatrem, i przyspieszenie ? Pierwszy rumak z tego co zauważyłem żadko jest trafiony
każdy dookoła może Ci radzić a i tak sama musisz się przekonać po zrobieniu kilku tysięcy km czego tak naprawdę chcesz od motocykla 

Traktuj pierwsze moto jak wersję demo, coś na czym musisz pojeździć i sama przekonać się czego chcesz, czy zależy Ci na wygodnym siedzeniu, czy jednak spalanie jest ważne (tak Duchu dla niektórych jest

Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.