dla debiutującej kobiety..o sportowym charakterze..
• Strona 1 z 1
dla debiutującej kobiety..o sportowym charakterze..
Witam
będę wdzięczna za wszystkie sugestie w temacie zakupu motocykla...
jestem kobietą po 30
i jako kierowca moto stawiam pierwsze kroki...
chce kupic motocykl do 6000 niezbyt dużej mocy..na dobry początek..ale zdecydowanie o sportowym charakterze (naked bez owiewek odpada)...
jako że gabarytami nie imponuję (160cm/52kg) rozglądam się za niższymi modelami..typu kawasaki gpz 500, honda cb 500 itp... ale zastanawiam sie czy nie warto byłoby kupić np hondy nsr 125
sprzęcik potrzebny na dojazdy do pracy i weekendowe wypady ze znajomymi..krótsze i dłuższe trasy...na tor póki co się nie wybieram..

będę wdzięczna za wszystkie sugestie w temacie zakupu motocykla...
jestem kobietą po 30

chce kupic motocykl do 6000 niezbyt dużej mocy..na dobry początek..ale zdecydowanie o sportowym charakterze (naked bez owiewek odpada)...
jako że gabarytami nie imponuję (160cm/52kg) rozglądam się za niższymi modelami..typu kawasaki gpz 500, honda cb 500 itp... ale zastanawiam sie czy nie warto byłoby kupić np hondy nsr 125

sprzęcik potrzebny na dojazdy do pracy i weekendowe wypady ze znajomymi..krótsze i dłuższe trasy...na tor póki co się nie wybieram..
- szachira
- Świeżak
Ja też popieram kolegów wyżej, gpz fajny motorek i mocy już trochę ma. Gs poza owiewkami to chyba nie ma nic wspólnego ze sportem. Gdybyś już upierała się na 125 to zobacz sobie aprilke rs 125
. To już w sumie prawdziwy sport tyle że o małej pojemności. A tak poza tym to moc nsr i 500 to jest całkiem spora różnica, ale każda 500 oddaje ją łagodniej więc problemu nie powinno być.

- Mateusz250
- Świeżak
Do tego jakbyś przejechała sie GPZ i przejechała sie NSR to zobaczyłabyś jak lipną charakterystykę oddawania mocy ma NSR. Po prostu fakt 4T i większej pojemności w GPZ, robi taką przepaść w momencie obrotowym że choćby dla tego jedynego faktu wolałbym GPZ niż NSR.
-
Arturo925 - Stały bywalec
Znajdź kogoś kto zna się na motocyklach i dopiero oglądaj moto, rocznik jest widoczny głównie w cenie, stan techniczny to w starszych motocyklach (jak gpz) to zazwyczaj inna bajka.
- Mateusz250
- Świeżak
Czerwony to najbardziej popularny kolor w GPZ, jest jeszcze zielony i czarny, a nowsze maja srebrne malowanie. Za 6tyś na pewno wyrwiesz coś młodszego niz 96r.
-
blondynka96 - Świeżak
witam nie kupuj 2t, będziesz jeździć na kosiarce, dodatkowo w 2t w zależności od jazdy będziesz robić remonty silnika co 5k 10k km. Polecałbym w twoim przypadku jakieś 500. Najładniejsze suzuki gs500f, powiem Ci szukałem takiego kilkoma jeździłem i jest naprawde ok, chociaż osiągi lepsze ma już er5. poleciłbym Ci też bandyte w wersji S ale to ciężkie bydle i mogłoby Cię bardzo zmęczyć. Co do zxr400, też się za takim rozglądałem, najbardziej mi pasował ale............. jest mega egzotykiem, stare i części ciężko dostępne w porównaniu do innych modeli, a jeszcze jedno - moc - sam byłem zdziwiony co to moto potrafi, nie polecam na pierwszy. Nie zapomnij o kupnie ciuszków bezpieczeństwo to podstawa. Pozdrawiam i życze miłej jazdy na dwóch kółkach na początek 

Pier.... studia, zostań Ninją
-
cezary1985 - Świeżak
właśnie o to chodzi,że cały ubiór mam juz skompletowany..
wszystko było szykowane pod czarne gpz 97...niestety moto zostało skasowane w zeszłym tygodniu
..
suzuki gsxf..bardzo mi się podoba i a wagą i wysokością siedzenia jest podobne do gpz..
pozostaje mi cierpliwie szukać... i przymierzać..
wszystko było szykowane pod czarne gpz 97...niestety moto zostało skasowane w zeszłym tygodniu

suzuki gsxf..bardzo mi się podoba i a wagą i wysokością siedzenia jest podobne do gpz..
pozostaje mi cierpliwie szukać... i przymierzać..
- szachira
- Świeżak
jeżeli szykowane pod czarne to pewnie ubiór czarny ewentualnie czarno biały będzie pasował do każdego, masz rację kup moto takie jakie Tobie się podoba, bo wsiadać na nie za każdym razem i mówiąc ale brzydki to bez sensu, ale pamiętaj nie napalaj się tylko znajdź taki żeby stan techniczny Cię nie zabił, kolorem nie pojedziesz 

Pier.... studia, zostań Ninją
-
cezary1985 - Świeżak
Moge ci polecić sprzet z mojej okolicy: http://otomoto.pl/kawasaki-gpz-gpz-500s-M3435727.html
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
Black-Ghost napisał(a):Moge ci polecić sprzet z mojej okolicy: http://otomoto.pl/kawasaki-gpz-gpz-500s-M3435727.html
Wielkie dzięki ale znalazłam kilka modeli bliżej Poznania...no i jeszcze dołączyła Yamaha XJ 600 do grona moich "obiektów westchnień". W każdym razie do wiosny na spokojnie cos znajdę..w rozsądnej cenie i dobrym stanie...mam nadzieję
- szachira
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.