Co na nowy sezon Hornet 600 czy coś słabszego?
• Strona 1 z 1
Co na nowy sezon Hornet 600 czy coś słabszego?
Tak jak w temacie zastanawiam się co kupić na nowy sezon bo w tym sezonie miałem SV 650n ale go rozbiłem w sobotę
Suzuki zrobiłem coś koło 5000 km albo i więcej, moto rozbiłem tak, jadę sobie przez miasto te 70-80km/h patrze przede mną koleś chce w lewo zakręcić z przeciwka motor ale dość daleko jakieś 200m albo i więcej to nie hamuję bo myślę że koleś pojedzie przed moto nagle jak jestem jakieś 50m a może mniej od niego koleś na hamulec to ja też, jako że wyjechałem co dopiero z domu opony, hamulce zimne a na dworze też nie za ciepło zaciągam klamkę i zblokowało mi przednie koło nim zdążyłem odpuścić hamulca moto wyłożył mi się na prawy bok i walnął w auto a ja poleciałem na bok moto dość sporo rozbity bop koleś miał hak:( Teraz właściwe pytanie kupić horneta czy po tej przygodzie przesiąść się na jakiś słabszy moto? Jaka wasza rada?

- Lucek1234
- Świeżak
Twoja przygoda nie wynikała z mocy silnika. Kup jaki Ci najbardziej odpowiada. A co się stanie z tym co masz?
Jeżeli jechałeś 50km/h, to w słabszym motocyklu może być gorzej! Pewnie będa gorsze parametry hamowania.
Reszta to;
dobrze że gość się zatrzymał przed tamtym motocyklem. "myślałem że pojedzie..." Nie są to rzeczy do przewidzenia jako pewnik, mogą być bardziej lub mniej prawdopodobne
piszesz o zimnie itd, niestety. trzeba się dostosować do warunków i ograniczyć zaufanie do siebie i motocykla.
Nie przejmuj się zakupem, sprawdź SVkę, może sie z nią przeprosisz
?
..choć ja wole horneta lub fazerka
Jeżeli jechałeś 50km/h, to w słabszym motocyklu może być gorzej! Pewnie będa gorsze parametry hamowania.
Reszta to;
dobrze że gość się zatrzymał przed tamtym motocyklem. "myślałem że pojedzie..." Nie są to rzeczy do przewidzenia jako pewnik, mogą być bardziej lub mniej prawdopodobne
piszesz o zimnie itd, niestety. trzeba się dostosować do warunków i ograniczyć zaufanie do siebie i motocykla.
Nie przejmuj się zakupem, sprawdź SVkę, może sie z nią przeprosisz

..choć ja wole horneta lub fazerka
Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
[...] jadę sobie przez miasto te 70-80km/h [...] - to wyjaśnia powód samej sytuacji, skróciłeś sobie czas reakcji 2krotnie w porównaniu do przepisowej prędkości w terenie zabudowanym.
Ale de facto sama moc sprzętu do tego się nie przyczyniła wg mnie, nawet najsłabsza 250 tyle poleci, więc czym byś nie jechał to i tak by do tego doszło. Radziłbym Ci raczej na początku nowego sezonu (jak już kupisz coś fajnego) wybrać się na zakniętą drogę/tor/duży pusty parking i trenowanie hamowania awaryjnego do upadłego. Aż nabierzesz odpowiednich odruchów w momencie gdy na myślenie i analizę sytuacji na drodze jest za mało czasu, wtedy byłaby duża szansa, że nie zblokowałbyś przedniego koła. Sam o ile tylko mam okazję jeżdżę sobie na taki zamknięty odcinek ładnej drogi (kończy się polem, wokół nic nie poza trawą więc nikt tam nie jeździ) i trenuję po kilkadziesiąt razy.
Więc wg mnie nie musisz szukać słabszej maszyny, bo nie ona tu zawiniła
Ale de facto sama moc sprzętu do tego się nie przyczyniła wg mnie, nawet najsłabsza 250 tyle poleci, więc czym byś nie jechał to i tak by do tego doszło. Radziłbym Ci raczej na początku nowego sezonu (jak już kupisz coś fajnego) wybrać się na zakniętą drogę/tor/duży pusty parking i trenowanie hamowania awaryjnego do upadłego. Aż nabierzesz odpowiednich odruchów w momencie gdy na myślenie i analizę sytuacji na drodze jest za mało czasu, wtedy byłaby duża szansa, że nie zblokowałbyś przedniego koła. Sam o ile tylko mam okazję jeżdżę sobie na taki zamknięty odcinek ładnej drogi (kończy się polem, wokół nic nie poza trawą więc nikt tam nie jeździ) i trenuję po kilkadziesiąt razy.
Więc wg mnie nie musisz szukać słabszej maszyny, bo nie ona tu zawiniła

- sailence
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości