[chcę kupić] motocykl
• Strona 1 z 1
[chcę kupić] motocykl
Witam wszystkich serdzecznie.
Chciałbym was poprosić o pomoc w dokonaniu wyboru motocykla. Mam 16 lat będę go potrzebował do jazdy po drogach (czasami aby zaszaleć
) nie mam wielkich wymagań nie chcę choppera, motor NIE produkcji chińskiej nieznanej marki, na pewno nie ścigacz, może być używany (lepiej bo wystarczy przerejstrować) no i musi być 50cc bo nie mogę większego
cena 3200 (ale fajnie by było znalezienie do 2000zł) . Bardzo was proszę o pomoc ponieważ rodzice chcą mi kupiś motor-skuter z TESCO!!!!
Chciałbym was poprosić o pomoc w dokonaniu wyboru motocykla. Mam 16 lat będę go potrzebował do jazdy po drogach (czasami aby zaszaleć

- paolo1004
- Świeżak
Re: [chcę kupić] motocykl
paolo1004 napisał(a):musi być 50cc bo nie mogę większego
paolo1004 napisał(a):czasami aby zaszaleć
Jedno drugie raczej wyklucza
paolo1004 napisał(a):motor-skuter z TESCO!!!!
Motor jest w pralce, a skuter z Tesco trudno nazwać motocyklem
paolo1004 napisał(a):może być używany (lepiej bo wystarczy przerejstrować)
Przy zakupie nówki nie ma żadnego problemu. Problematyczne może być jedyne zarejestrowanie czegoś przywiezionego spoza kraju.
paolo1004 napisał(a):cena 3200 (ale fajnie by było znalezienie do 2000zł)
Mogę się założyć, ze temat był wałkowany na forum nie jeden raz wystarczy dobrze poszukać.
paolo1004 napisał(a):Mam 16 lat
Na Twoim miejscu wystartowałbym do WORDu na kategorie A1, koszt w zależności od miejsca zamieszkania się waha, ale raczej trudno przekroczyć tysiąc złotych (zdarza się że i za 500 da rade). Dozbierałbym trochę kasy i na przyszły sezon szukał czegoś w klasie 125 (sporo się takimi motocyklami najeździłem, mają swój urok, spokojnie wyciągają przyzwoite prędkości (tzn. trochę ponad 100 km/h), można na nich zaliczyć trochę poważniejsze wyprawy, dają przedsmak większych pojemności i pozwalają zdobyć podstawy które ułatwią kontakty z większymi bestiami

Pozdrawiam
RS 125 > DragStar 125 > V-Strom 650 > XT 660X > Fz6 ABS
- Gicolrs125
- Świeżak
Nie ścigacz, nie chopper, nie chiński nie więcej niż 50 ccm... i chcesz nim czasami szaleć. No powodzenia
Nie chce Cię martwić ale za taką kase nie kupisz nic nowego i dobrego. Masz wybór albo nowy chinol albo stara ale jara markowa maszynka. Ja wybrał bym mimo wszystko to pierwsze, przez dwa lata się przekulasz, a do gównianego skuterka są całkiem niedrogie i łatwo dostępne gówniane części nawet w razi gdyby coś padło
BTW chyba nie ten dział ale to nie moja sprawa
P.S. Dopiero teraz zauważyłem post kolegi wyżej, i trochę tego nie rozumiem
Człowiek pisze ma tyle lat, ma takie fundusze, a Ty mu radzisz dozbieraj, zrób kategorię... Takim rozumowaniem każdemu kupującemu motocykl można powiedzieć podobnie, nie kupuj 125 ccm odkładaj trochę kasy, za dwa lata skończysz 18 lat będziesz mógł zrobić następną kategorię i jak doskładasz to kupić ZX10 albo R1. To żadna rada moim zdaniem 

BTW chyba nie ten dział ale to nie moja sprawa

P.S. Dopiero teraz zauważyłem post kolegi wyżej, i trochę tego nie rozumiem

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Jestem w stanie bronić swojego stanowiska. Na 125 można już trochę pojeździć, poszaleć, zdobyć jakichś umiejętności. Na chińskim skuterze można się raczej tylko przemieszczać, trudno o jakąś frajdę z jazdy.
P.S.
Doczytaj mój post do końca, a dopiero potem zarzucaj mi totalną ignorancję. Wypowiedziałem się również nt. skuterów i z tym że chiński skuterek to taka fajna i tania sprawa totalnie się zgodzić nie mogę. Znajomy skusił się na taką "okazję". Pojedyncza naprawa faktycznie nie jest nazbyt droga, ale w tym skuterze coś się psuło na okrągło. Na wyjazdy poza obręb zamieszkania nikt o zdrowych zmysłach by się nie porwał, bo bezawaryjne 200km w tym skuterze graniczyło z cudem. Po drugie kupując starszy markowy sprzęt masz jeszcze szansę go odsprzedać z niewielką stratą, bo ze sprzedaniem chinki może być naprawdę ciężko
Pozdrawiam
P.S.
Doczytaj mój post do końca, a dopiero potem zarzucaj mi totalną ignorancję. Wypowiedziałem się również nt. skuterów i z tym że chiński skuterek to taka fajna i tania sprawa totalnie się zgodzić nie mogę. Znajomy skusił się na taką "okazję". Pojedyncza naprawa faktycznie nie jest nazbyt droga, ale w tym skuterze coś się psuło na okrągło. Na wyjazdy poza obręb zamieszkania nikt o zdrowych zmysłach by się nie porwał, bo bezawaryjne 200km w tym skuterze graniczyło z cudem. Po drugie kupując starszy markowy sprzęt masz jeszcze szansę go odsprzedać z niewielką stratą, bo ze sprzedaniem chinki może być naprawdę ciężko
Pozdrawiam
RS 125 > DragStar 125 > V-Strom 650 > XT 660X > Fz6 ABS
- Gicolrs125
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 30 gości