Co lepsze ?
• Strona 1 z 1
Co lepsze ?
Otóż postanowiłem ,że kupie 50 i teraz mam dylemat co wybrać ?
-Aprilia sx 50 10 KM / 7 kW ( używana stan Bdb )
-Yamaha Dt 50 12KM ( używana stan Bdb )
-Derbi Senda 9 KM / 7 kW ( Salonowa )
Która wybrać pod względem
Palenia
Awaryjności
Komfortu jazdy
v-max
Moc pod góry itd
)
Dziekuje i proszę o szybką odpowiedź
)
-Aprilia sx 50 10 KM / 7 kW ( używana stan Bdb )
-Yamaha Dt 50 12KM ( używana stan Bdb )
-Derbi Senda 9 KM / 7 kW ( Salonowa )
Która wybrać pod względem
Palenia
Awaryjności
Komfortu jazdy
v-max
Moc pod góry itd

Dziekuje i proszę o szybką odpowiedź

- sh4dow123
- Świeżak
DT50 i Senda to te same silniki. Dostępność części do silników jest taka sama, do yamahy może być jedynie więcej części typu owiewki chodź wydaje mi się że do derbi także nie będzie ich brakowało. Tu jedynie kierował bym się stanem technicznym i ceną.
Spalanie? CoÅ› w granicach 3.5l/100km.
Awaryjność jak w każdym dwusuwie, większa niż w 4t lecz to nie są motorowery do jazdy wyczynowej gdzie trzeba coś wymieniać co chwile. Jak uszanujesz to długo pojeździsz. Co do komfortu to tak jak w enduro czy supermoto. Kanapa wąska, po 200-300km d**a Ci drętwieje. Jak się uprzesz to bez problemu pojedziesz gdzieś dalej, lecz jeśli chodzi o latanie po okolicy to w sam raz. O danych technicznych poczytaj, google nie boli.
Co do Aprilli się nie wypowiem ponieważ co prawda kiedyś oglądałem się za tymi motorowerami ale nie miałem z nimi styczności.
Pozdrawiam
Spalanie? CoÅ› w granicach 3.5l/100km.
Awaryjność jak w każdym dwusuwie, większa niż w 4t lecz to nie są motorowery do jazdy wyczynowej gdzie trzeba coś wymieniać co chwile. Jak uszanujesz to długo pojeździsz. Co do komfortu to tak jak w enduro czy supermoto. Kanapa wąska, po 200-300km d**a Ci drętwieje. Jak się uprzesz to bez problemu pojedziesz gdzieś dalej, lecz jeśli chodzi o latanie po okolicy to w sam raz. O danych technicznych poczytaj, google nie boli.
Co do Aprilli się nie wypowiem ponieważ co prawda kiedyś oglądałem się za tymi motorowerami ale nie miałem z nimi styczności.
Pozdrawiam
-
Frankk - Świeżak
Tymi końmi to ja bym się nie sugerował bo każdy podaje jak mu się podoba.
Palenie - wszystkie będą palić podobnie bo to 2T
Awaryjności - jak będziesz dbał tak będziesz miał ale ogólnie są to motorowery mało awaryjne
Komfortu jazdy - to już od ciebie zależy na którym Ci sie wygodniej jeździ dla mnie najwygodniejsza jest Yamaha dt ale na aprili sx nie miałem okazji jeździć.
v-max - to zależy jaką wersje kupisz czy będzie bardziej przeznaczona na v-max czy na moc pod górkę(oczywiście sam możesz po zakupie dobrać sobie przełożenie zębatek tak jak Ci się spodoba) -Moc pod góry
Palenie - wszystkie będą palić podobnie bo to 2T
Awaryjności - jak będziesz dbał tak będziesz miał ale ogólnie są to motorowery mało awaryjne
Komfortu jazdy - to już od ciebie zależy na którym Ci sie wygodniej jeździ dla mnie najwygodniejsza jest Yamaha dt ale na aprili sx nie miałem okazji jeździć.
v-max - to zależy jaką wersje kupisz czy będzie bardziej przeznaczona na v-max czy na moc pod górkę(oczywiście sam możesz po zakupie dobrać sobie przełożenie zębatek tak jak Ci się spodoba) -Moc pod góry
- shake27
- Świeżak
Jezu wejdź sobie na pierwszy lepszy sklep z gratami i sprawdź ile kosztuje :
- tłok
- cylinder
- głowica
- wał
- korbowód
- tarcze sprzęgła
- zestawy łańcuch + zębatki
Do aprili będzie drogo, do Derbi nie będzie wcale, a do DT'ki będzie najtaniej (nie pisze tanio)
I na końcu kup DT'kę
- tłok
- cylinder
- głowica
- wał
- korbowód
- tarcze sprzęgła
- zestawy łańcuch + zębatki
Do aprili będzie drogo, do Derbi nie będzie wcale, a do DT'ki będzie najtaniej (nie pisze tanio)
I na końcu kup DT'kę
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości