CO NA DRUGIE MOTO
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
CO NA DRUGIE MOTO
proszę o porównanie BMW S 1000RR - 09r vs YAMAHA YZF R1 rn22 -11r ...na którego(Waszym zdaniem)warto postawic?...proszę o podanie zalet jak i zarówno wad obu motocykli...
- pithblackex
- Świeżak
S1000RR w tym przypadku nawet nie ma czego porównywać, jest lepszy pod każdym względem. Porównywać można z ZX10R bo ma pewne zalety w stosunku do RR-a, ale R1 niestety przegrywa.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
hahahha tyle ci sprzedałes RSV1000 które kupiles na 1 moto i chcesz kupic s1000rr?? obydwa bedą zbyt wolne! Jestes lepszy jak Rossi wiec smiało bierz Y2K

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
- pithblackex
- Świeżak
Człowieku kiedy ci sie skończyły badania lekarskie?? Masz ty wogole prawo jazdy kat A?
Ale wracajÄ…c do tematu S1000RR lub ZX10R Dzisiaj to one wyznaczajÄ… trendy w klasie 1000cm3
R1 wygląda paskudnie, paskudnie brzmi. I dostaje po pizdzie zarówno od bmw jak i od kawasaki 

-
Dorzuciłbym jeszcze Aprilkę oraz Panigale, każdy z nich ma parę argumentów w ręku (nie koniecznie czasy okrążeń) no ale nie R1. Chociaż w sumie dobre gimnazjalistki nie są złe...
-
CoÅ› jeszcze spoko to MV Agusta F4CC ew Ducati desmosedici RR
-
pozostałbym przy V-ce ale za duża mordenga przy jezdzie na niskich obrotach...szkoda że aprilie rs3 cube nie wprowadzono do sprzedaży ,WTEDY TO BMW by dostawało po dupie 

- pithblackex
- Świeżak
Ja sie dziwie że jeszcze nie wymyslili latających motocykli
Wtedy wszyscy by dostali po dupie

-
-
- pithblackex
- Świeżak
"Miałem ostatrnio okazje przez dzień potestować (zdecydowanie za mało ale tyle samo mieałem RN22) BMW s1000RR model z roku 2011 o czym wspomniałem Kczisowi i prosił bym opisał ten motocykl jakoś, ale porównując do R1 RN22 to dla mnie nie ma żadnego porównania niczym mnie ten moto nie ujał poza hamulcami, które bardzo ładnie działają , kontrolą trakcji oraz abs które nie pozwalają na poslizg koła oraz jazde na tylnym ani na przednim kole. Jadąc nim miałem wrażenie jakbym jechał 600-tką.
Super wygodna i najfajniejsza sprawa w BMW quickshifter bardzo fajnie się z tym jeździ szczególnie szybko
Tyby map RAIN, SPORT i RACE. RAIN na deszcz bardzo fajny SPORT to taki niby standard i uważam go za całkowicie niepotrzebny chyba że ktoś kupi takie BMW jako pierwszy motocykl ja używałem tylko trybu RACE, ale też dupy nie urywa. Dołu ten moto nie ma jedzie dopiero od 7-8tyś. Przycisk świateł awaryjnych umiejscowiony w lepszym miejscu niż w R1.
Model który testowałem miał przejechane niecałe 12tyś kmm, a już grzechotał w nim łańcuch rozrządu Chłopak z salonu powiedział, że trzeba by wymienić napinacze, ale przy takim przebiegu już wymieniać? Zdaje sobie sprawe z tego, że kazdy kto bierze na testy sprzęt nie oszczędza go tylko testuje
Podsumowując wolałbym zdecydowanie R1 pod wzglęgem osiągów, sterowności, ceny, wyglądu i wszystkiego!"
"To ja tylko niesmialo dodam dla porownania ze fabryczna BMW 1000RR na hamowni pokazuje deko ponad 165KM na kole. RN22 srednio wypluwa do ok. 155KM. Mowa o wersjach europejskich bo te zza oceanu oczywiscie mniej mocy maja I jeszcze ta roznica w cenie Yamaha vs BMW.."
"chyba jechales juz z lekka zajechana ta beemkÄ… aczkolwiek... slyszalem ze szybko sie koncza te moto.... mam nadzieje ze poprawia je kiedys.... puki co pozostane przy niezawodnej r1"
"Moze ta którą testowałem była juz zajechana bo jak wspomniał XXX dymiła na niebiesko, może była ograniczona jako testowy model, ale jak jeździłem RN22 i tym BMW to BMW było słabsze. Jest to model z 2011r ten nowy na 2012 jeszcze nie jest dostępny do testów bo muszą najpierw ten sprzedać wtedy będą rejestrować nowy i podobno jest dużo lepszy od tego który testowałem."
To nie moje wypowiedzi ale motocyklistów z pewnego forum
Mam nadzieje że pomogłem
Super wygodna i najfajniejsza sprawa w BMW quickshifter bardzo fajnie się z tym jeździ szczególnie szybko
Tyby map RAIN, SPORT i RACE. RAIN na deszcz bardzo fajny SPORT to taki niby standard i uważam go za całkowicie niepotrzebny chyba że ktoś kupi takie BMW jako pierwszy motocykl ja używałem tylko trybu RACE, ale też dupy nie urywa. Dołu ten moto nie ma jedzie dopiero od 7-8tyś. Przycisk świateł awaryjnych umiejscowiony w lepszym miejscu niż w R1.
Model który testowałem miał przejechane niecałe 12tyś kmm, a już grzechotał w nim łańcuch rozrządu Chłopak z salonu powiedział, że trzeba by wymienić napinacze, ale przy takim przebiegu już wymieniać? Zdaje sobie sprawe z tego, że kazdy kto bierze na testy sprzęt nie oszczędza go tylko testuje
Podsumowując wolałbym zdecydowanie R1 pod wzglęgem osiągów, sterowności, ceny, wyglądu i wszystkiego!"
"To ja tylko niesmialo dodam dla porownania ze fabryczna BMW 1000RR na hamowni pokazuje deko ponad 165KM na kole. RN22 srednio wypluwa do ok. 155KM. Mowa o wersjach europejskich bo te zza oceanu oczywiscie mniej mocy maja I jeszcze ta roznica w cenie Yamaha vs BMW.."
"chyba jechales juz z lekka zajechana ta beemkÄ… aczkolwiek... slyszalem ze szybko sie koncza te moto.... mam nadzieje ze poprawia je kiedys.... puki co pozostane przy niezawodnej r1"
"Moze ta którą testowałem była juz zajechana bo jak wspomniał XXX dymiła na niebiesko, może była ograniczona jako testowy model, ale jak jeździłem RN22 i tym BMW to BMW było słabsze. Jest to model z 2011r ten nowy na 2012 jeszcze nie jest dostępny do testów bo muszą najpierw ten sprzedać wtedy będą rejestrować nowy i podobno jest dużo lepszy od tego który testowałem."
To nie moje wypowiedzi ale motocyklistów z pewnego forum

Mam nadzieje że pomogłem

-
Piotr--95 - Świeżak
Dlatego ja wole zx-10r 2011-2012!!! Ale tak czy siak uważam że s1000rr wciaga r1rn22 nosem! Nigdy jeszcze nie widziałem aby bylo odwrotnie! Cały Youtube aż od tego huczy!!
-
-
pytam bo znajomy coś mówił że napalił się na R1,niedawno jezdził jeszcze na intruderze m1,8r2 ale sprzedał,więc skoro miałby się przesiąść na ścigacza warto rozważyć w którego warto zainwestować(moim zdaniem) ...sam bede sie przystawiał do R1 bo zawsze podobała mi się jej linia,światła etc a na BMW natknąłem się przypadkowo w wartsztacie YAMAHY ,jest mniejsze,zadziorniejsze i te bajery niestety sam nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek
- pithblackex
- Świeżak
Ciezko wyczuc, dla mnie r1 z big bangiem nie istnieje. To jest g*****. Za sam ten dzwiek odrzucilbym to moto
Poza tym nie oszukujmy sie ale r1 jest zjadane przez s1000rr pod wzgledem mocy i osiagow. Nie wspomne juz o elektronice. Z tym ze na r1 zawsze mozesz zalozyc ladne adidaski, krotkie spodenki, koszulke i gimbuske jakas wyrwiesz.

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
oj ludzie... jak dla was najwazniejsza jest moc i osiagi to jestescie dupa a nie motocyklisci ;] najwazniejsza jest przyjemnosc z jazdy a co za tym idzie zakrety a nie osiaganie olbrzymich predkosci na autostradach...
POZDRAWIAM MISTRZÓW PROSTEJ
POZDRAWIAM MISTRZÓW PROSTEJ

-
jacek.rs - Świeżak
Tak, tak, można mówić że BMW jest lepsze albo nie, ale prawda jest taka, że motocyklista który rozważa oba motocykle, powinien się na obu przejechać i wybrać ten który mu się bardziej spodoba podczas testu.
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości