Yamaha Fazer 600 - kupno
• Strona 1 z 1
Yamaha Fazer 600 - kupno
Witam serdecznie,
od dłuższego czasu szukam motocykla dla siebie.
Mój wybór padl na yamahe fazer 600 z 2005 roku.
-> http://img02.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2504753708
Niestety, nie znam sie bardzo na silnikach, na mechanice, dlatego tez chcialbym prosic o rady. Co najlepiej sprawdzic przy zakupie motocykla? Mam zamiar zabrac ze soba osobe ktora sie zna, to powinno pomoc.
Yamaha, ktora mnie interesuje ma przejechane 32000km. Podobno miala lekki slizg ktory nie wplynal na silnik, ani na to jak prowadzi sie motocykl sa to tylko jakies "drasniecia".
Sprzedawca wyslal mi skan papierow z diagnostyki o ile sie nie myle.
Malo sie na tym znam dlatego wrzucam link (mialem problem z dodaniem jako zalacznik)
-> http://i50.tinypic.com/16i6z5v.jpg
Odnośnie stanu motocykla po przetarciu dostałem wyjasnienie :
" motocykl był w serwisie sprawdzany czy ram jest prosta itd W silniku wszystko
działa ok moim zdaniem minimalnie słychać łożysko oporowa od
sprzędła ale kolega mój stwierdził ze jestem przewrażliwiony. podobno
te łożysko od sprzęgła to standard w fz6 tak powiedziano mi w serwisie"
Jego cena to 9,500zl - 10,500zl
Bardzo proszÄ™ o wypowiedzenie siÄ™ w temacie i o pomoc.
Warto pomyślec o zakupie?
od dłuższego czasu szukam motocykla dla siebie.
Mój wybór padl na yamahe fazer 600 z 2005 roku.
-> http://img02.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2504753708
Niestety, nie znam sie bardzo na silnikach, na mechanice, dlatego tez chcialbym prosic o rady. Co najlepiej sprawdzic przy zakupie motocykla? Mam zamiar zabrac ze soba osobe ktora sie zna, to powinno pomoc.
Yamaha, ktora mnie interesuje ma przejechane 32000km. Podobno miala lekki slizg ktory nie wplynal na silnik, ani na to jak prowadzi sie motocykl sa to tylko jakies "drasniecia".
Sprzedawca wyslal mi skan papierow z diagnostyki o ile sie nie myle.
Malo sie na tym znam dlatego wrzucam link (mialem problem z dodaniem jako zalacznik)
-> http://i50.tinypic.com/16i6z5v.jpg
Odnośnie stanu motocykla po przetarciu dostałem wyjasnienie :
" motocykl był w serwisie sprawdzany czy ram jest prosta itd W silniku wszystko
działa ok moim zdaniem minimalnie słychać łożysko oporowa od
sprzędła ale kolega mój stwierdził ze jestem przewrażliwiony. podobno
te łożysko od sprzęgła to standard w fz6 tak powiedziano mi w serwisie"
Jego cena to 9,500zl - 10,500zl
Bardzo proszÄ™ o wypowiedzenie siÄ™ w temacie i o pomoc.
Warto pomyślec o zakupie?
- jasieku
- Świeżak
Odpowiedz troche spozniona ale jako ze sam szukam takiego motocykla i wlasnie trafilem na twoj temat zdecydowalem sie wypowiedziec.
1wsza i najwazniejsza sprawa , cena! 9,5k za fazera z takiego rocznika to po prostu za tanio! (mniej wiecej tyle zaplacic trzeba za egzemplarz z 2003 roku, jeszcze na gaznikach), opcje sa 2 : Albo mial wypadek i jest niezdarnie poskladany albo w najblizszej przyszlosci czeka cie remont za ktory zaplacisz 1/4 wartosci motocykla. Jest tez oczywiscie mozliwosc ze to super okazja ale jak wiadomo nie od dzis ze ''jezdzony w niedziele do kosciola przez niepalaca kobiete, przebieg 10tys'' trzeba czytac ''powypadkowy, prostowana rama, 200tys przebiegu, jezdzony przez szympansa z adhd''.
Ogladalem juz z 10 takich fazerow i niestety na nic ciekawego nie trafilem a cena przekraczala 10,5tys. , wiec jezeli osoba ktora zna sie na temacie powie ze silnikowo i ze zbieznosciÄ… wszystko jest ok to bierz i sie nie zastanawiaj
Warto zwrocic uwage na skrzynie biegow i sprzegło, sprawdz czy biegi wchodza lekko i nie wypadaja (glownia 2 bieg), czy klocki hamulcowe sa rowno zdarte, zuzycie ukladu napedowego i inne podstawowe rzeczy. Niestety silnika musi posluchac ''fachowiec''
Pozdrawiam i zycze udanego zakupu
1wsza i najwazniejsza sprawa , cena! 9,5k za fazera z takiego rocznika to po prostu za tanio! (mniej wiecej tyle zaplacic trzeba za egzemplarz z 2003 roku, jeszcze na gaznikach), opcje sa 2 : Albo mial wypadek i jest niezdarnie poskladany albo w najblizszej przyszlosci czeka cie remont za ktory zaplacisz 1/4 wartosci motocykla. Jest tez oczywiscie mozliwosc ze to super okazja ale jak wiadomo nie od dzis ze ''jezdzony w niedziele do kosciola przez niepalaca kobiete, przebieg 10tys'' trzeba czytac ''powypadkowy, prostowana rama, 200tys przebiegu, jezdzony przez szympansa z adhd''.
Ogladalem juz z 10 takich fazerow i niestety na nic ciekawego nie trafilem a cena przekraczala 10,5tys. , wiec jezeli osoba ktora zna sie na temacie powie ze silnikowo i ze zbieznosciÄ… wszystko jest ok to bierz i sie nie zastanawiaj

Pozdrawiam i zycze udanego zakupu

- Kenro
- Świeżak
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości