Jazda na co dzień. fz6 / hornet / VFR
• Strona 1 z 1
Jazda na co dzień. fz6 / hornet / VFR
-Doświadczenie: od 12 roku życia na czymś jeżdżę. Na początku enduraki, od 6 lat motocross.
-Cele: większość czasu poruszać się będę jednak po mieście, ale mam też ogromne pragnienie zrobienia paru tras na sezon rzędu 1000-2000 km z dziewczyną za plecami.
-Ile km? 5000 + trasy.
-Ciuchy mam, kasy 12000 zł.
Chciałem Wasze szacowne grono poprosić o pewne rady. Otóż, marzy mi się motor, który będzie mógł służyć do codziennego poruszania się po mieście jak i na trasę. Ciągle rozpatruję kilku kandydatów: Hondę VFR, Horneta 900 lub FZ6. Zupełnie nie potrafię podjąć decyzji. VFR niby pasuje jako motor do wszystkiego, ale poruszanie się nim po krakowie będzie raczej bardzo uciążliwe, natomiast FZ6 / Hornet na trasę z dziewczyną to pewnie nic przyjemnego. Szukam zatem ludzi, którzy mieli podobny dylemat, lub oba z tych motorów, albo mieli z nimi styczność. Dodam, że z tej trójki nie miałem okazji dosiadać tylko VFR. Hornet i fz6 bardzo podobają mi się jeśli chodzi o bardziej praktyczne względy w mieście i wygląd, natomiast ku VFR składnia mnie fakt, że jest to motor uniwersalny, który nie zmęczy mnie na trasie. Co doradzacie?
-Cele: większość czasu poruszać się będę jednak po mieście, ale mam też ogromne pragnienie zrobienia paru tras na sezon rzędu 1000-2000 km z dziewczyną za plecami.
-Ile km? 5000 + trasy.
-Ciuchy mam, kasy 12000 zł.
Chciałem Wasze szacowne grono poprosić o pewne rady. Otóż, marzy mi się motor, który będzie mógł służyć do codziennego poruszania się po mieście jak i na trasę. Ciągle rozpatruję kilku kandydatów: Hondę VFR, Horneta 900 lub FZ6. Zupełnie nie potrafię podjąć decyzji. VFR niby pasuje jako motor do wszystkiego, ale poruszanie się nim po krakowie będzie raczej bardzo uciążliwe, natomiast FZ6 / Hornet na trasę z dziewczyną to pewnie nic przyjemnego. Szukam zatem ludzi, którzy mieli podobny dylemat, lub oba z tych motorów, albo mieli z nimi styczność. Dodam, że z tej trójki nie miałem okazji dosiadać tylko VFR. Hornet i fz6 bardzo podobają mi się jeśli chodzi o bardziej praktyczne względy w mieście i wygląd, natomiast ku VFR składnia mnie fakt, że jest to motor uniwersalny, który nie zmęczy mnie na trasie. Co doradzacie?
- TakiTamGar
- Świeżak
Witaj, Horneta odrzuć od razu, w trasy nie nadaje się wcale. Odpowiedz sobie na pytanie na czym Ci bardziej zależy na trasie czy na mieście? Ja skłaniałbym się jednak w stronę VFR-ki. FZ6 jest trochę za mały na dwóch pasażerów + plecaki + trasa 2000km. Nie mówię, że się nie da, ale mnie mniej męczyłaby VFR w mieście niż FZ6 w takiej trasie. Do tego FZ6 jest motocyklem, który lubi wysokie obroty i trochę szaleństwa, natomiast charakterystyka silnika VFR pozwala na bezstresową jazdę z trochę większym obciążeniem już od niższych obrotów, przeanalizuj sobie wykres przebiegu momentu obrotowego. Pisząc FZ6 rozumiem, że chodzi Ci o wersję bez owiewki? Którą generację VFR rozważasz?
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Myślałem o VFRce tej 2001+. W sumie taki bandit też nie był by złym motocyklem. I zależy mi w równym stopniu na 1 i 2. Gdyby nie to, nie miał bym w ogóle dylematu.
- TakiTamGar
- Świeżak
Nie wiem co potrafisz na motocyklu cywilnym, drogowym, ale Bandit 1200 to sprzęt, który niedoświadczonemu kierowcy może zrobić krzywdę. Ja wolałbym VFR-kę za lepszą jakość wykonania chociażby.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Kawasaki ZR1200 też może byc ciekawa alternatywą. ew z750S.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości