1 motocykl - kilka pytań
• Strona 1 z 1
1 motocykl - kilka pytań
Witam,
Od dłuższego czasu planuję zakupić jakąs maszynę tylko mam kompletny mętlik...po tym jak kumpel kupił v-strona wkońcu postanowiłem że jednak coś kupię a planuję już zakup od ponad roku ale jakoś kasa nie pozwalała...v-strom mi nie podszedł niby fajnie ale dla mnie jakby mało mocy...
będzie to mój pierwszy motor (nie licząc mz 250 która jeździłem jakieś 10 lat temu
)
zastanawiam sie nad nastepującymi motorami - budżet coś około 15tyś.
1. Yamaha FZ6
2. Suzuki Bandit
3. Suzuki GSR
4 Kawasaki Z 750
5. Honda Hornet
Co myslicie o tym zestawieniu ? Napewno nie chcę 1000-ki na 1 motor. Co z wyżej wymienionych doradzilibyście dla mnie ? Chyba że coś innego z tej stawki ? Nie ukrywam że najbardziej podoba mi sie kawa no ale to oczywiście tylko wizualnie bo na żadnym z nich nie jeździłem...
Od dłuższego czasu planuję zakupić jakąs maszynę tylko mam kompletny mętlik...po tym jak kumpel kupił v-strona wkońcu postanowiłem że jednak coś kupię a planuję już zakup od ponad roku ale jakoś kasa nie pozwalała...v-strom mi nie podszedł niby fajnie ale dla mnie jakby mało mocy...
będzie to mój pierwszy motor (nie licząc mz 250 która jeździłem jakieś 10 lat temu

zastanawiam sie nad nastepującymi motorami - budżet coś około 15tyś.
1. Yamaha FZ6
2. Suzuki Bandit
3. Suzuki GSR
4 Kawasaki Z 750
5. Honda Hornet
Co myslicie o tym zestawieniu ? Napewno nie chcę 1000-ki na 1 motor. Co z wyżej wymienionych doradzilibyście dla mnie ? Chyba że coś innego z tej stawki ? Nie ukrywam że najbardziej podoba mi sie kawa no ale to oczywiście tylko wizualnie bo na żadnym z nich nie jeździłem...
no speed, no fun:D
- moadip
- Świeżak
za taką kasę kupisz wymuskany na maxa z750 i do tego jeszcze się ubierzesz, motocykl o zacięciu sportowym. Ja zaczynałem na hornecie 600 i bardzo miło to wspominam. Bandzior i Fazer to na dłuższe trasy ( miałem Bandyte 1200s i wiem ). Nie napisałeś gdzie a raczej jak zamierzasz go użytkować, bo jeżeli na wypady z kolegą ( V-strom ) to raczej Bandit lub Fazer ze względu na wygodę. Napisz do jakiej konkretnie jazdy ci będzie służył
polecam stronkÄ™ : http://cycle-ergo.com/

polecam stronkÄ™ : http://cycle-ergo.com/
- snupson
- Świeżak
-
k9aro3l - Stały bywalec
V-strom ma mało mocy? hmm...
Przejedź się najpierw czymś, co ma chociaż połowę z tych 70 kucy i sprawdź, czy potrzebujesz więcej. A jeśli uważasz, że koniecznie musisz mieć stukonny motocykl, to czego byś nie wybrał z tego Twojego zestawienia, będzie tak samo złe. Więc nie ma tu zbytnio nad czym rozmyślać. Testy motocykli masz w necie, jak Ci zależy, to sobie poszukaj i poczytaj.
Przejedź się najpierw czymś, co ma chociaż połowę z tych 70 kucy i sprawdź, czy potrzebujesz więcej. A jeśli uważasz, że koniecznie musisz mieć stukonny motocykl, to czego byś nie wybrał z tego Twojego zestawienia, będzie tak samo złe. Więc nie ma tu zbytnio nad czym rozmyślać. Testy motocykli masz w necie, jak Ci zależy, to sobie poszukaj i poczytaj.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
a wiec tak, bylem dzis przejechać sie fz6 i banditem. bardziej przypaśowala mi yamaha w moich odczuciach zwinniejsza, sprytniejsza i bardziej przyjazdna choc nic złego o bandicie tez nie moge powiedziec zreszta i tak nie mam wielkiego porównania bo dopiero to 2 przetestowane motory. ale jednak musze stwierdzić ze chyba dla mnie za mocne jak na 1 moto... Jednak.
a co myślicie o kawie er6 ? jaka jest charakterystyka silnika w tej maszynie porównując np. do tych co dzis testowałem, prowadzenie, pozycja za kierownica? jak na dłuższych trasach?
i jeszce znalazlem cos takiego jak yamaha xj6, poproszÄ™ o opinie i porade w zakupie...
a co myślicie o kawie er6 ? jaka jest charakterystyka silnika w tej maszynie porównując np. do tych co dzis testowałem, prowadzenie, pozycja za kierownica? jak na dłuższych trasach?
i jeszce znalazlem cos takiego jak yamaha xj6, poproszÄ™ o opinie i porade w zakupie...
- moadip
- Świeżak
Powiem tak skoro spodobała Ci się zwinność FZ6, ale był za mocny to własnie idealnym rozwiązaniem jest XJ6 bądź ER6 bo to takie spokojniejsze, słabsze wersje FZ6. Pozycja i zwinność porównywalna.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
a co konstrukcyjnie lepsze kawa czy yamaha? silnik?
jeszcze jeden dylemat, bardziej podobajÄ… mi sie wersje bez owiewek ale z nimi sa ptaktyczniejsze . jak w ogole te motory spisuja sie na dluzszych weekendowych wypadach w granicach 200-300 KM ?
jeszcze jeden dylemat, bardziej podobajÄ… mi sie wersje bez owiewek ale z nimi sa ptaktyczniejsze . jak w ogole te motory spisuja sie na dluzszych weekendowych wypadach w granicach 200-300 KM ?
- moadip
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości