Zobacz wątek - Co wybrać?
NAS Analytics TAG

Co wybrać?

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Co wybrać?

Postprzez Wilku#94 » 7/4/2012, 18:57

Hej nie moge się zdecydować którą kategorie wybrać bardziej cross- jakiegoś ktm z homologacją czy bardziej szose na początek coś z 250.Dodam że mieszkam w górach i jest gdzie pojeździć w terenie.Kolega mi radził żeby narazie sobie kupić jakieś enduro pojeździć w terenie zobaczyć czy mi zasmakuje i jak zasmakuje to kupić crossa a jak nie to na szose się przesiąść co o tym myślicie?
Wilku#94
Świeżak

Postprzez grunder » 7/4/2012, 19:23

grunder
Mieszkaniec forum

Postprzez Wilku#94 » 7/4/2012, 19:41

- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),No głównie na skuterach ;) dopiero prawo jazdy robie
- Wiek, waga, wzrost, 18 80kg 193 cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla w jakich udziałach procentowych? szosa ale też czasem teren 65/35
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? zależy czy teren czy szosa ale ogólnie ile bd się dało rady
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? max 8 tysięcy ciuchy już częściowo mam
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? Tyle ile trzeba będzie
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe lub supermoto, nakedy,enduro.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Ogólnie to pojemnościowo 125 lub 250 bo nie chce na początek większych pojemności

Co radzicie wybrać czym się zając na początek terenem czy szosą ?
Wilku#94
Świeżak

Postprzez grunder » 7/4/2012, 19:51

250 to na początek bo skuterku może raczej za duże, 125 w danym zakresie obrotów jest już szatanem. Z koleki 80 kg i wzrost to na 250 aż się prosi.

Przejedź się najpierw 125 i 250 i sam wywnioskuj który moto jest dla Ciebie akurat.

Cross to motocykl bez homologacji idealny na tor także takie pyrkanie po lesie to ni bardzo. Jak już to Enduro.

A w górach lubi straż leśna ganiać was, nie raz czytałem artykuły jak oracie ściółke :D
grunder
Mieszkaniec forum

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê