Pomoc z wyborem Kawasaki
• Strona 1 z 1
Pomoc z wyborem Kawasaki
Witam. Kumpel postanowił wkońcu się przesiąść na jakieś "lepsze" moto i znalazł 3 kawy które mu sie podobają. Możecie coś o nich powiedzieć? Każda opinia lub rada mile widziana. Rzuca wam się coś w oczy? Już widziałem co potraficie patrząc na zdjęcia wiec wiem że jesteście w tym dobrzy
1. http://moto.allegro.pl/kawasaki-zx7r-zx ... 62811.html
2. http://otomoto.pl/kawasaki-zxr-zx6r-M2839576.html
3. http://otomoto.pl/kawasaki-inny-zx7r-zx ... 18128.html

1. http://moto.allegro.pl/kawasaki-zx7r-zx ... 62811.html
2. http://otomoto.pl/kawasaki-zxr-zx6r-M2839576.html
3. http://otomoto.pl/kawasaki-inny-zx7r-zx ... 18128.html
-
Majin - Świeżak
Pierwsze moto.. Wzrok mnie myli, czy z przodu jest Pirelli Diablo Super-Corsa? Kto wkłada gumę za 5 stów do 14 letniego motocykla? Albo kupiona jako używka, albo nie wiem.. Nie chce mi się wierzyć, że wolał wpakować tam pół-racingową gumę zamiast naprawić czaszę albo boczki... Fatalnie ktoś dobrał lakier.. Poza tym, te zaciek na wahaczui, idą pionowo w dół, co wskazuje, że moto zostało wyprowadzone z garażu, nie było jeżdżone i chyba stało gdzieś w ciepłym. Skoro tak, dlaczego wyprowadzał je z garażu w nocy, żeby zrobić zdjęcia pod latarnią? Moto dla mnie jest trochę podejrzane.
Drugi link. kawa wygląda znacznie lepiej, ale kraj pochodzenia.. Anglia. pasowałoby się spytać ile tam siedział, jeśli więcej niż 6 lat, ja osobiście bym serdecznie podziękował. Typ wygląda na handlarza.. Sprzedaje moto w zimie, bo nie m a czasu na jazdę? Może być, ale jakoś mało logiczne. Nie kupuję tego.
Trzecia Kawa.. Zobacz na 2 pierwsze cyfry przebiegu. Krzywo są. Ciekawe ile razy cofany przebieg... Naklejki nie są oryginalne, lakier z automatu też nie. Pasowałoby obejrzeć osłony i sprawdzić czy mocno leżała.
Drugi link. kawa wygląda znacznie lepiej, ale kraj pochodzenia.. Anglia. pasowałoby się spytać ile tam siedział, jeśli więcej niż 6 lat, ja osobiście bym serdecznie podziękował. Typ wygląda na handlarza.. Sprzedaje moto w zimie, bo nie m a czasu na jazdę? Może być, ale jakoś mało logiczne. Nie kupuję tego.
Trzecia Kawa.. Zobacz na 2 pierwsze cyfry przebiegu. Krzywo są. Ciekawe ile razy cofany przebieg... Naklejki nie są oryginalne, lakier z automatu też nie. Pasowałoby obejrzeć osłony i sprawdzić czy mocno leżała.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
Po co pozwala administrator na wpisy ludzi, którzy wypowiadają bzdury o motocyklach. Jak można oceniać motocykl po tym że ktoś kupil oponę za 500 pln. To jakiś absurd. Ludzie to czytają i wyrabiają sobie opinię po debilnych wpisach !!!
- crosslive
- Świeżak
Rozumiem, ale nie zaprzeczysz, że to też poszlaka, żeby sądzić, iż moto lata tez na innych "używkach" opona nie dyskwalifikuje moto, ale rzeźbienie układu napędowego, zawieszenia i reszty już zdecydowanie tak.
crosslive, taka jest często rzeczywistość. Nie bierz tego dosłownie, bo nie chodzi mi o gumę samą w sobie, tylko jak sprawy wyglądają w naszym świecie
crosslive, taka jest często rzeczywistość. Nie bierz tego dosłownie, bo nie chodzi mi o gumę samą w sobie, tylko jak sprawy wyglądają w naszym świecie

<b>ZxR 636 2006</b>
-
A może właśnie kupił nowe.
Może w ogóle nie zmieniał bo tak sprowadził.
Jak szukasz poszlak to zainteresowałbym się tymi "zerami" na liczniku przebiegu bo lecą do góry nierówno i to jest rzucające się w oczy. Pewnie kręcony.
Za "5tkÄ™" warty wziecia jak prosty i nie grzechocze nic w silniku
Może w ogóle nie zmieniał bo tak sprowadził.
Jak szukasz poszlak to zainteresowałbym się tymi "zerami" na liczniku przebiegu bo lecą do góry nierówno i to jest rzucające się w oczy. Pewnie kręcony.
Za "5tkÄ™" warty wziecia jak prosty i nie grzechocze nic w silniku
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
@PrimoGhost dzięki mistrzu za omówienie maszyn, właśnie na taką recenzję liczyłem
@skidmarks myśle ze az tyle nie da sie utargowa:P
Patrząc na ceny roczniki itd to według was najlepiej którą kawę wziąć?

@skidmarks myśle ze az tyle nie da sie utargowa:P
Patrząc na ceny roczniki itd to według was najlepiej którą kawę wziąć?
-
Majin - Świeżak
Ta 600tka najciekawsza, obejrzeć czy nie zaropiała i się zdecydowac ewentulanie.
Ale nie upierałbym się na tym egzemplarzu tylko sobie szukał innej 636 lub poczekął chwile.
Gdybym miał wybierać to wolałbym tą zx6r z piecem 636
Miejsca będzie tyle samo co na "siódemce" a bardziej poręczniejszy motocykl oraz gratów więcej jak będzie zonk na drodze. ZX7r to legenda ale juz ma swoje lata i wydaje mi sie ze taka zx6r wiecej fanu przyniesie niz stary "superbike." pali mniej jedzie nie gorzej na tyle aby się "ciąć" za 3/4lita.
7er musi być igłą naprawdę aby trzymał cene a rzeźbę weźmiesz i skończysz jak z tymi GSX-R 1100W co po 4 koła sie nei chce sprzedać
Ta bardzo ciekawa http://otomoto.pl/kawasaki-zxr-636-ninj ... 13379.html
Ale nie upierałbym się na tym egzemplarzu tylko sobie szukał innej 636 lub poczekął chwile.
Gdybym miał wybierać to wolałbym tą zx6r z piecem 636
Miejsca będzie tyle samo co na "siódemce" a bardziej poręczniejszy motocykl oraz gratów więcej jak będzie zonk na drodze. ZX7r to legenda ale juz ma swoje lata i wydaje mi sie ze taka zx6r wiecej fanu przyniesie niz stary "superbike." pali mniej jedzie nie gorzej na tyle aby się "ciąć" za 3/4lita.
7er musi być igłą naprawdę aby trzymał cene a rzeźbę weźmiesz i skończysz jak z tymi GSX-R 1100W co po 4 koła sie nei chce sprzedać
Ta bardzo ciekawa http://otomoto.pl/kawasaki-zxr-636-ninj ... 13379.html
Yamaha YZF 1000
-
Fajna sztuka, z tym, że napęd nie jest oryginalny. Zobacz na tylną zębatkę.
oryginał
Aukcja.
Dlatego zdanie "posiada udokumentowany przebieg" 10 tys, można sobie wsadzić między bajki... przecież to wiadome, że moto z 2002 roku będzie miało drugi/trzeci zestaw napędowy, więc po co w ogóle pisać takie pierdoły? Nie dyskwalifikuje to motocykla za tą cenę, ale jest nieuczciwe. Facet pokaże Ci wpis z przeglądu technicznego z 2003 roku z przebiegiem 7 tys KM i powie, że od tamtej pory moto stoi pod dachem i nie jeździ. napis KAWASAKI na górnej półce nie był tak zdarty ( ta farba zawsze schodzi ) w mojej RR z przebiegiem około 30 tys, tutaj farba praktycznie cała zeszła. Albo moto stało pod chmurką kilka ładnych lat albo ( co bardziej prawdopodobne ) ma nawinięte powyżej 50 tys.
Naklejki na ramie. Bez zdjęcia ich nie odważyłbym się kupić tego motocykla. O ile zakład, że pod nimi rama ma ślady ślizgu, albo nawet ślady spawania? Jakby chciał zrobić to estetycznie, to owinąłby chyba całą ramę, a nie kawałek.. No, chyba, że mu się nie chciało, albo kasy zabrakło
Naklejki na owiewkach. Zobacz ( w szczególności po prawej stronie motocykla ) jak krzywo się schodzą w porównaniu z serią. Dodatkowo, są mniej wyblakłe niż seryjne, mają góra 2 lata. Zobacz też, że śrubki miejscami są inne ( powinny być czarne, niektóre są srebrne ) Kawa leżała. Pytanie tylko ile razy i jak poważnie. Estetyka to pikuś, ale uważam, że to moto jest przygotowane do sprzedaży. Dodatkowo handlarz, więc odejmij z mety 2-3 tysiące złotych, jakie facet chce na tym moto zarobić, a otrzymasz cenę za którą warto kupić ten motocykl.

oryginał

Aukcja.
Dlatego zdanie "posiada udokumentowany przebieg" 10 tys, można sobie wsadzić między bajki... przecież to wiadome, że moto z 2002 roku będzie miało drugi/trzeci zestaw napędowy, więc po co w ogóle pisać takie pierdoły? Nie dyskwalifikuje to motocykla za tą cenę, ale jest nieuczciwe. Facet pokaże Ci wpis z przeglądu technicznego z 2003 roku z przebiegiem 7 tys KM i powie, że od tamtej pory moto stoi pod dachem i nie jeździ. napis KAWASAKI na górnej półce nie był tak zdarty ( ta farba zawsze schodzi ) w mojej RR z przebiegiem około 30 tys, tutaj farba praktycznie cała zeszła. Albo moto stało pod chmurką kilka ładnych lat albo ( co bardziej prawdopodobne ) ma nawinięte powyżej 50 tys.
Naklejki na ramie. Bez zdjęcia ich nie odważyłbym się kupić tego motocykla. O ile zakład, że pod nimi rama ma ślady ślizgu, albo nawet ślady spawania? Jakby chciał zrobić to estetycznie, to owinąłby chyba całą ramę, a nie kawałek.. No, chyba, że mu się nie chciało, albo kasy zabrakło

Naklejki na owiewkach. Zobacz ( w szczególności po prawej stronie motocykla ) jak krzywo się schodzą w porównaniu z serią. Dodatkowo, są mniej wyblakłe niż seryjne, mają góra 2 lata. Zobacz też, że śrubki miejscami są inne ( powinny być czarne, niektóre są srebrne ) Kawa leżała. Pytanie tylko ile razy i jak poważnie. Estetyka to pikuś, ale uważam, że to moto jest przygotowane do sprzedaży. Dodatkowo handlarz, więc odejmij z mety 2-3 tysiące złotych, jakie facet chce na tym moto zarobić, a otrzymasz cenę za którą warto kupić ten motocykl.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
Tam porysowany wydech to małe zmartwienie. Moto leżało, pytanie tylko jak poważnie.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
Dzięki panowie za wszystko co wnieśliście do tematu. Szczególne podziękowania dla Ciebie PrimoGhost. Naprodukowałeś się dosyć wiec wielkie dzięki
Kumpel poczytał i pierwsze gdzie pojedzie zobaczyc moto to ta kawa z Katowic. Z tym że bedzie się o dużo negocjował
Pewnie plastiki tez dobrze z bliska sobie poogląda. Można na was liczyć:) Pozdrowienia:) LwG

Kumpel poczytał i pierwsze gdzie pojedzie zobaczyc moto to ta kawa z Katowic. Z tym że bedzie się o dużo negocjował

Pewnie plastiki tez dobrze z bliska sobie poogląda. Można na was liczyć:) Pozdrowienia:) LwG

-
Majin - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
-
-
Za takie pieniądze sprawdziłbym czy prosty a nie marudził że kiedyś się przewrócił.
Z resztą motocykl sportowy to nie "kran" pochromowany do czyszczenia w garażu tylko do wstawiania jak tylko można (tory itp.) O pomyłki łatwo. No chyba że się jest typem gościa co się boi maszynę wywrócić bo bedzie miała ryski.
Ja należe do tych co zabawki z pudełek wyciągał i używał a nie na półki układał
Z resztą motocykl sportowy to nie "kran" pochromowany do czyszczenia w garażu tylko do wstawiania jak tylko można (tory itp.) O pomyłki łatwo. No chyba że się jest typem gościa co się boi maszynę wywrócić bo bedzie miała ryski.
Ja należe do tych co zabawki z pudełek wyciągał i używał a nie na półki układał

Yamaha YZF 1000
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości