pierwsze moto do ok. 7tys.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
pierwsze moto do ok. 7tys.
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
* w zasadzie nieduże tyle co jazdy na ybr250, simsonie i komarze:)
- Wiek, waga, wzrost,
*20lat , 94kg, 190cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
*najwiejszy udział cześć pierwsza zdania(i pogrubione elementy), ale w tej chwili nie potrafie określić tego az z taka dokladnoscia
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
*na sam moto ok. 7tys, tak
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
*Suzuki Bandit 600S, Yamaha FZS 600 Fazer
* w zasadzie nieduże tyle co jazdy na ybr250, simsonie i komarze:)
- Wiek, waga, wzrost,
*20lat , 94kg, 190cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
*najwiejszy udział cześć pierwsza zdania(i pogrubione elementy), ale w tej chwili nie potrafie określić tego az z taka dokladnoscia
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
*na sam moto ok. 7tys, tak
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
*Suzuki Bandit 600S, Yamaha FZS 600 Fazer
- Movalis
- Świeżak
Powiedziałbym, że Bandit będzie dla Ciebie najlepszy, ale to zdanie mnie zastanawia "jazda po szutrach lub cięższym terenie" cięższy teren czyli co?
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
jak na mój gust, bandit 600S będzie w porządku, choć pewnie zakrzyczą mnie, że GS500 jeszcze lepszy. Yamahę na początek bym odradzał, za bardzo narowista.
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Aaa, ok więc według mnie Bandit byłby najlepszy. Nie będziesz wyglądał na nim jak na kocie, z pasażerem sobie poradzi. Jedyne ale to dłuższa turystyka, ale podejrzewam, że jako początkujący nie masz na myśli tras rzędu 5000km.
PS: Przy Twoim wzroście nie "pajacowałbym" z GS-em.
PS: Przy Twoim wzroście nie "pajacowałbym" z GS-em.
-
"jako początkujący nie masz na myśli tras rzędu 5000km" raczej az tak hardkorowo to nie;)
a co powiesz o Fazerze podobno silnik tak samo niezawodny jak olejak bandita tylko przeglady 'miedzyprzebiegowe' wieksze..
pytam bo jeden znajomy ma Fazera i chwali, drugi Bandita, ale nie pytalem jak mu sie jezdzi..
a co powiesz o Fazerze podobno silnik tak samo niezawodny jak olejak bandita tylko przeglady 'miedzyprzebiegowe' wieksze..
pytam bo jeden znajomy ma Fazera i chwali, drugi Bandita, ale nie pytalem jak mu sie jezdzi..

- Movalis
- Świeżak
mówiłem o gs'sie tylko dlatego, że tu jak mantrę powtarzają, że na pierwsze moto tylko gs500, cb500 albo er5
Mój sąsiad kupił jako pierwsze moto właśnie b600s. Radzi sobie i nie wygląda jak na kocie, a też ma na oko ponad 180 cm

GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
maciejka69 napisał(a):mówiłem o gs'sie tylko dlatego, że tu jak mantrę powtarzają, że na pierwsze moto tylko gs500, cb500 albo er5Mój sąsiad kupił jako pierwsze moto właśnie b600s. Radzi sobie i nie wygląda jak na kocie, a też ma na oko ponad 180 cm
Ja nie do Ciebie kolego pijÄ™

PS: Bandit będzie odpowiedniejszy aniżeli FZS 600.
-
kawaski odpada z tego wzgledu ze ramy podobno pekaja czy cos:D tak sie nasluchalem:D
motoluka: zaproponowalbys jakis konkretny rocznik?
aha dobrze by bylo zeby mial analogowe zegary, takie mi sie gdzies bardziej podobaj, moze to sentyment:D
motoluka: zaproponowalbys jakis konkretny rocznik?
aha dobrze by bylo zeby mial analogowe zegary, takie mi sie gdzies bardziej podobaj, moze to sentyment:D
- Movalis
- Świeżak
Te na, które masz kasę raczej mają analogowe. Co do rocznika to nie jest wazy, najważniejszy jest stan i tym się kieruj. Co do pękających ram w Kawasaki to brednie wierz mi. Żadne statystyki tego nie potwierdzają, ale w Polsce panują stereotypy.
-
no wlasnie ahh te stereotypy...
a jak sie ma sprawa z serwisowaniem Bandit, a Fazer?
koszty eksploatacji, serwis itp?
spalanie?(z tego co czytalem ksztaltuje sie na podobnym poziomie, oczywiscie przy spokojnej jezdzie, ok 6l)
chce rozwazyc wszystkie za i przeciw dla kazdego z tych dwoch moto:)chyba ze macie jeszcze jakies propozycje, bez gs:P
a jak sie ma sprawa z serwisowaniem Bandit, a Fazer?
koszty eksploatacji, serwis itp?
spalanie?(z tego co czytalem ksztaltuje sie na podobnym poziomie, oczywiscie przy spokojnej jezdzie, ok 6l)
chce rozwazyc wszystkie za i przeciw dla kazdego z tych dwoch moto:)chyba ze macie jeszcze jakies propozycje, bez gs:P
- Movalis
- Świeżak
Jakbyś miał więcej kasy to ciekawą opcją byłaby Honda CBF600 lub ER6N/F. Kawa jest bardzo oszczędna. Koszty eksploatacji wyjdą bardzo podobne, nie odczujesz raczej różnicy.
-
-
czuły napisał(a):To ja się powtórzę i zaoferuję moją Hondę CB750 z 99'.![]()
Szczegóły priv bo nie chce wklejać drugi raz tego samego postu w dwóch niemalże identycznych tematach.
Eh koleś, znów zapomniałem o CB750 a to fakt ciekawa opcja.
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości