Pierwszy motocykl
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl
Witam. Mam mam 187cm wzrostu i 90kg wagi. Na swoje pierwsze moto, chciałbym kupić coś sportowego do 350ccm. Moto ma mi służyc do dojazdu do szkoły i na treningi (30km). Dotychczas jezdziłem troche na Romecie 125. Na sam motor moge wydać do 4tys zł. 1tys zl zostaje mi na ubrania ( nie wiem czy to dużo). I moje pytanie do Was - co możecie mi polecic na pierwsze sportowe moto do 350ccm. Z góry dziekuje 

- Target
- Świeżak
w tym budzecie z ta pojemnoscia bedzie ciezko cos znalezc, bo to wymierajaca kategoria i zostaly same dinozaury
jest troche sprzetow z lat 80 typu rg 250, gpz250/305 ale w ogloszeniach nie ma chyba wielkiego wyboru
i poczatku 90
kawa zzr 250
moze honda vtr 250 i suzki rgv 250
ale te wszystkie sprzety (z wyjatkiem rgv )to ani za bardzo sportowo nie wygladaja ani jezdza , zwlaszcza patrzac z perspektywy 2011 roku
sportowo zaczyna sie robic w 400
- yamaha fzr 400
- honda cbr 400
- kawasaki zzr400 i zxr 400
- suzuki gsx-r 400
moze przypadkiem na jesieni cos fajnego uda sie wyczaic, ale niestety ofert jest nadal malo, stan techniczny sprzetow rozny
o chinczykach 250 w plastikowych obudowach to nie wspominam
podejzewam ze zaraz sie zacznie ze najlepiej kupic gs 500 itp i dysponujac takim budzetem jest w tym wiele racji
jest troche sprzetow z lat 80 typu rg 250, gpz250/305 ale w ogloszeniach nie ma chyba wielkiego wyboru
i poczatku 90
kawa zzr 250
moze honda vtr 250 i suzki rgv 250
ale te wszystkie sprzety (z wyjatkiem rgv )to ani za bardzo sportowo nie wygladaja ani jezdza , zwlaszcza patrzac z perspektywy 2011 roku
sportowo zaczyna sie robic w 400
- yamaha fzr 400
- honda cbr 400
- kawasaki zzr400 i zxr 400
- suzuki gsx-r 400
moze przypadkiem na jesieni cos fajnego uda sie wyczaic, ale niestety ofert jest nadal malo, stan techniczny sprzetow rozny
o chinczykach 250 w plastikowych obudowach to nie wspominam
podejzewam ze zaraz sie zacznie ze najlepiej kupic gs 500 itp i dysponujac takim budzetem jest w tym wiele racji
- regis440
- Świeżak
Racja
Z takim budżetem kupisz wiekowy sprzęt, który niekoniecznie będzie bezawaryjny.
Mamy rozumieć, że masz prawo jazdy kat. A??
najlepszym wyjściem byłoby dozbieranie do ok 5-6 tys i kupno 500ccm.
W tym przedziale masz fajny wybór.
Z takim budżetem kupisz wiekowy sprzęt, który niekoniecznie będzie bezawaryjny.
Mamy rozumieć, że masz prawo jazdy kat. A??
najlepszym wyjściem byłoby dozbieranie do ok 5-6 tys i kupno 500ccm.
W tym przedziale masz fajny wybór.
- hubi199
- Bywalec
Właśnie zaczynają sie wyprzedaże.
Zobacz do Intermotors, możesz natrafić na bardzo fajne okazje.
Zależy jakim budżetem dysponujesz i jak zamierzasz jeżdzić.
Jeśli wygłupy to skóra.
Tekstylne są lepsze na codzień
Ceny na kask ok 600zł
Reszta w tysiącu powinna się zmieścić jeśli chcesz minimum bezpieczeństwa
Zobacz do Intermotors, możesz natrafić na bardzo fajne okazje.
Zależy jakim budżetem dysponujesz i jak zamierzasz jeżdzić.
Jeśli wygłupy to skóra.
Tekstylne są lepsze na codzień
Ceny na kask ok 600zł
Reszta w tysiącu powinna się zmieścić jeśli chcesz minimum bezpieczeństwa
- hubi199
- Bywalec
zbieranie kasy przy Twoich zalozeniach (sport do 350ccm) niewiele da, bo takich motocykli praktycznie nie ma, sensowne modele to 600 albo malo popularne u nas 400(tych jest malo isa stare rocznikowo, ale mimo wszystko sa zajebiste i IMHO warto popatrzec, moze cos wartego uwagi w okolicy sie pojawilo ), reszta to tylko jezdidelka obudowane plastikiem
w Twoim budzecie mozesz jednak poszukac 500, ktore sa mimo wszystko dosc lagodne i jest w czym wybierac, za 4k mozna juz kupic gs 500(to akurat golas, ale jezdzi lepiej niz 250) czy kawe gpz500, jezeli nie masz wielkich wymagan to moga byc motocykle na lata
oczywiscie jezeli chesz poczekac i dozbierac, to czemu nie, po zakupie trzeba miec jeszcze troche kasy na mniejszy lub wiekszy serwis
co do ciuchow
kask, kurtka, spodnie, buty, za kazde 400-500pln to raczej minimum, sa na dosc dlugo wiec warto oswoic sie z cena i wylozyc wiecej na lepsze, bardzo wazne sa tez rekawice
kurtka, kask i rekawice to absolutne must have, przy takiej pogodzie jak teraz to bez spodni i butow motocyklowych tez niefajnie sie jezdzi, w pelnym przyzwoitym stroju mozna smialo przy +5C smigac,
w Twoim budzecie mozesz jednak poszukac 500, ktore sa mimo wszystko dosc lagodne i jest w czym wybierac, za 4k mozna juz kupic gs 500(to akurat golas, ale jezdzi lepiej niz 250) czy kawe gpz500, jezeli nie masz wielkich wymagan to moga byc motocykle na lata
oczywiscie jezeli chesz poczekac i dozbierac, to czemu nie, po zakupie trzeba miec jeszcze troche kasy na mniejszy lub wiekszy serwis
co do ciuchow
kask, kurtka, spodnie, buty, za kazde 400-500pln to raczej minimum, sa na dosc dlugo wiec warto oswoic sie z cena i wylozyc wiecej na lepsze, bardzo wazne sa tez rekawice
kurtka, kask i rekawice to absolutne must have, przy takiej pogodzie jak teraz to bez spodni i butow motocyklowych tez niefajnie sie jezdzi, w pelnym przyzwoitym stroju mozna smialo przy +5C smigac,
- regis440
- Świeżak
Nie wiem czy znajdzie dobra sztukę za 4tys. W takim budżecie polecił bym jak kolega wyżej GPZ lub GS. Może tez być ER-5.
Tysiąc na strój to może być trochę za mało. Będziesz musiał szukać głównie promocji żeby się w takiej kasie zmieścić. Czyli zbytnie wybrzydzanie odpada w takim przypadku:D
Tysiąc na strój to może być trochę za mało. Będziesz musiał szukać głównie promocji żeby się w takiej kasie zmieścić. Czyli zbytnie wybrzydzanie odpada w takim przypadku:D
-
blondynka96 - Świeżak
Gelo miał do sprzedania cebulę w takiej kasie i ponoć nielicha. Odnośnie kasku to nie przesadzajcie, że minimum 500-600zł. Bzdura. Tnąc koszty można zakupić LS2 (otwórz link) za 1/3 tej ceny, rękawice Black Rider (otwórz link) za 8 dych, kurtkę Ozone (otwórz link) za 2 stówy, spodnie Ozone (otwórz link) w podobnej kasie, buty Probiker (otwórz link) za stówę i wyjdzie na to, że z zakładanego tysiaka jeszcze na dziwki zostanie. Oczywiście trzeba jakiś czas polować na rozmiarówki z wyprzedaży ale teraz czas na to jest sprzyjający. A taki ciuch na zwykłe codzienne dojazdy w zupełności wystarczy.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Ja mam GPZ jeśli byś był zainteresowany
A co do stroju to mogę ci polecić LS2. Jeżdżę w takim i nie mam co narzekać
W tych pieniądzach to naprawdę dobry sprzęt:D

A co do stroju to mogę ci polecić LS2. Jeżdżę w takim i nie mam co narzekać

-
blondynka96 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości