Motocykl dla dużego i grubego
• Strona 1 z 1
Motocykl dla dużego i grubego
Potrzebuję rady - pośredniej dla znajomego z pracy.
Ja jeżdżę sportem i w sumie o innych sprzętach mam nikłe pojęcie, a dla niego sport chyba się nie będzie nadawał.
Kolega ma 195 cm wzrostu i waży 140 kg.
Nie jest typem spaślaka, ale jest mocno nabity i masywny - silny.
Właśnie kończy męczyć się drugi sezon na CB500 i chce kupić na przyszły rok coś poważniejszego.
Ciuch jest, głowa na karku jest.
Kryteria - sprzęt ma się sprawdzać w trasie z rozsądnymi prędkościami (200 km/h nie może sprawiać problemu).
Sprzęt powinien też być uniwersalny na miasto na tyle, na ile to możliwe.
Sporty na ten gabaryt chyba odpadają - co myślicie?
Jakie sprzęty byście polecili? Armatura ze względów ideologiczno-wizualnych odpada.
Może jest ktoś na forum o takich gabarytach i podzieli się, czym jeździ...
Ja jeżdżę sportem i w sumie o innych sprzętach mam nikłe pojęcie, a dla niego sport chyba się nie będzie nadawał.
Kolega ma 195 cm wzrostu i waży 140 kg.
Nie jest typem spaślaka, ale jest mocno nabity i masywny - silny.
Właśnie kończy męczyć się drugi sezon na CB500 i chce kupić na przyszły rok coś poważniejszego.
Ciuch jest, głowa na karku jest.
Kryteria - sprzęt ma się sprawdzać w trasie z rozsądnymi prędkościami (200 km/h nie może sprawiać problemu).
Sprzęt powinien też być uniwersalny na miasto na tyle, na ile to możliwe.
Sporty na ten gabaryt chyba odpadają - co myślicie?
Jakie sprzęty byście polecili? Armatura ze względów ideologiczno-wizualnych odpada.
Może jest ktoś na forum o takich gabarytach i podzieli się, czym jeździ...
-
Pan Jasiek - Świeżak
po 2 sezonach powinien mieć już bliżej określone preferencje, nie tylko na zasadzie odrzucenia armatury
dopytaj go
dopytaj go
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Preferencją są bezproblemowe szybkie trasy, ale nie tracąc uniwersalności.
Podobają mu się plastiki, ale - przynajmniej moim zdaniem - to nie są sprzęty na jego gabaryty.
Ja osobiście myślałbym o jakiś dużym oplastikowanym turystyku np. FJR 1300, ale ciężko mi coś doradzić, bo nigdy czymś takim nie jeździłem.
Aha budżet max. 14k zł
Podobają mu się plastiki, ale - przynajmniej moim zdaniem - to nie są sprzęty na jego gabaryty.
Ja osobiście myślałbym o jakiś dużym oplastikowanym turystyku np. FJR 1300, ale ciężko mi coś doradzić, bo nigdy czymś takim nie jeździłem.
Aha budżet max. 14k zł
-
Pan Jasiek - Świeżak
moze być, tylko moc może go na początku porazić
inne rozwiązania to duży bandzior, abo BMW R 1150 GS
inne rozwiązania to duży bandzior, abo BMW R 1150 GS
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
BMW ma za mało z plastika (aczkolwiek moim zdaniem super uniwersalny sprzęt i nawet z zadęciem), a Bandit to w ogóle naked, które się zainteresowanemu nie podobają.
Właśnie spytał mnie, czy VFR da radę z jego masą.
Jeszcze dodam, że gość jeździ trochę jak autem - nie kreci do odciny i zależy mu na elastyczności. W połączeniu z dużą masą własną zainteresowanego wymaga to sporych pojemności.
Ścigać się na tym nie będzie.
Właśnie spytał mnie, czy VFR da radę z jego masą.
Jeszcze dodam, że gość jeździ trochę jak autem - nie kreci do odciny i zależy mu na elastyczności. W połączeniu z dużą masą własną zainteresowanego wymaga to sporych pojemności.
Ścigać się na tym nie będzie.
-
Pan Jasiek - Świeżak
-
maciejka69 - Stały bywalec
madcap ten sumus to całokształt tego sezonu?
jeśli masz jakieś pytania nie dotyczące tematu, to od tego jest priv
takie pytania jak to zaśmiecają temat
madcap
jeśli masz jakieś pytania nie dotyczące tematu, to od tego jest priv
takie pytania jak to zaśmiecają temat
madcap
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Dziękuję za wszystkie propozycje.
Decyzja jeszcze nie padła, ale będzie duży turystyk. Zapewne kupiony będzie sprzęt w dobrym stanie, a nie konkretny model.
Klasa motocykla to wystarczające zawężenie poszukiwań...
OT a propos poszukiwań konkretnego modelu motocykla: Jak kupowałem motocykl na obecny sezon to szukałem GSX-R 750 K4, w każdym kolorze byle nie żółty, do 15 k zł.
Kupiłem żółtą Hondę CBR 900 za 16500.
Po prostu ciężko coś w zadowalającym stanie znaleźć u nas w kraju.
Haya byłaby zajebista, ale dla mnie .
Decyzja jeszcze nie padła, ale będzie duży turystyk. Zapewne kupiony będzie sprzęt w dobrym stanie, a nie konkretny model.
Klasa motocykla to wystarczające zawężenie poszukiwań...
OT a propos poszukiwań konkretnego modelu motocykla: Jak kupowałem motocykl na obecny sezon to szukałem GSX-R 750 K4, w każdym kolorze byle nie żółty, do 15 k zł.
Kupiłem żółtą Hondę CBR 900 za 16500.
Po prostu ciężko coś w zadowalającym stanie znaleźć u nas w kraju.
Haya byłaby zajebista, ale dla mnie .
-
Pan Jasiek - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości