Gsxr 600 srad 99r vs cbr f3 95-97r
• Strona 1 z 1
Gsxr 600 srad 99r vs cbr f3 95-97r
Witam!
Zamierzam we wrześniu kupić jeden z tych motocykli i potrzebuje porady , który będzie lepszy.Motocykle kupię u wujka , który handluje motocyklami więc o stan techniczny nie trzeba się martwić.
Przeznaczenie:
-Dojazdy do szkoły z pasażerką poniedziałek 130km i piątek powrót,
-W weekendy jazda po obwodnicy na odreagowanie tygodnia,
-coroczne wakacje gdzieś w Polsce ,lecz w przyszłym roku Chorwacja,
Doświadczenie:
Gs 500 15 tys km,kx250 kilkadziesiąt godzin, i reszta wiejskiego sprzętu,
Moje dane:
-176 cm wzrostu,
-76kg wagi
Przymierzałem się już do tych motocykli i nic jeden i drugi ma swoje zalety.
Honda mała ,zwinna,wygodna,ładnie pracuje,
Srad dużo większy,pozycja też wygodna lecz nie tak jak w cbr,praca silnika gorzej to tak jak by jechać cbr i worek puszek ciągnąć ale na wyższych obrotach 0 różnicy,wygląd srada porównywalny jak dla mnie,
Wujek powiedział:
Nie bierz tego grzechotnika , stara konstrukcja silnika itd, kup honde bo ładnie chodzi i silniki produkują do tej pory....
Bardziej mi pod pasował srad , bo lepiej mi się jeździło,inaczej oddawał moc.Nie wiem co wybrać , proszę doradźcie.
Co chce wiedzieć:
-ekonomika,
-frajda z jazdy,
-wyprzedzanie tirów 3-4 pod rząd z pasażerem,
-żywotność
-wady i zalety według was,
Pozdrawiam:0
Zamierzam we wrześniu kupić jeden z tych motocykli i potrzebuje porady , który będzie lepszy.Motocykle kupię u wujka , który handluje motocyklami więc o stan techniczny nie trzeba się martwić.
Przeznaczenie:
-Dojazdy do szkoły z pasażerką poniedziałek 130km i piątek powrót,
-W weekendy jazda po obwodnicy na odreagowanie tygodnia,
-coroczne wakacje gdzieś w Polsce ,lecz w przyszłym roku Chorwacja,
Doświadczenie:
Gs 500 15 tys km,kx250 kilkadziesiąt godzin, i reszta wiejskiego sprzętu,
Moje dane:
-176 cm wzrostu,
-76kg wagi
Przymierzałem się już do tych motocykli i nic jeden i drugi ma swoje zalety.
Honda mała ,zwinna,wygodna,ładnie pracuje,
Srad dużo większy,pozycja też wygodna lecz nie tak jak w cbr,praca silnika gorzej to tak jak by jechać cbr i worek puszek ciągnąć ale na wyższych obrotach 0 różnicy,wygląd srada porównywalny jak dla mnie,
Wujek powiedział:
Nie bierz tego grzechotnika , stara konstrukcja silnika itd, kup honde bo ładnie chodzi i silniki produkują do tej pory....
Bardziej mi pod pasował srad , bo lepiej mi się jeździło,inaczej oddawał moc.Nie wiem co wybrać , proszę doradźcie.
Co chce wiedzieć:
-ekonomika,
-frajda z jazdy,
-wyprzedzanie tirów 3-4 pod rząd z pasażerem,
-żywotność
-wady i zalety według was,
Pozdrawiam:0
- Wanior
- Świeżak
@Invinciblee, coś czuję że nie jesteś obiektywny
jak zwykle zresztÄ…
Ja z kolei wybrałbym Cebrę, jeśli ma służyć także do turystyki. Pozycja dużo bardziej wygodna, a i pasażerka Cię nie wyklnie po tych 130km

Ja z kolei wybrałbym Cebrę, jeśli ma służyć także do turystyki. Pozycja dużo bardziej wygodna, a i pasażerka Cię nie wyklnie po tych 130km

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Mi tam pasażerki na SRAD'a nie narzekały, spokojnie walnie się te 130km. Gdzie na K3 już byłby problemy, właśnie każda którą woziłem na SRADie i na K3 zwracały uwagę na to że SRAD był znacznie wygodniejszy. I do schowka w SRAD'zie więcej wepchniesz
A do zwykłej (ostrej) jazdy silnik SRADa (jeszcze te gaźniki walące ogniem przy schodzeniu z obrotów
) jest znacznie milszy
Przynajmniej zajmie swoje miejsce i nie będzie zjeżdżała na kanapie do przodu spychając cię na bak
Co do wad i zalet to w wątku viewtopic.php?t=23218&start=120 dużżżooo tego napisałem.

Przynajmniej zajmie swoje miejsce i nie będzie zjeżdżała na kanapie do przodu spychając cię na bak

Co do wad i zalet to w wątku viewtopic.php?t=23218&start=120 dużżżooo tego napisałem.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości