Zobacz wÄ…tek - Gsxr 600 srad 99r vs cbr f3 95-97r
NAS Analytics TAG

Gsxr 600 srad 99r vs cbr f3 95-97r

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Gsxr 600 srad 99r vs cbr f3 95-97r

Postprzez Wanior » 21/8/2011, 06:44

Witam!
Zamierzam we wrześniu kupić jeden z tych motocykli i potrzebuje porady , który będzie lepszy.Motocykle kupię u wujka , który handluje motocyklami więc o stan techniczny nie trzeba się martwić.
Przeznaczenie:
-Dojazdy do szkoły z pasażerką poniedziałek 130km i piątek powrót,
-W weekendy jazda po obwodnicy na odreagowanie tygodnia,
-coroczne wakacje gdzieś w Polsce ,lecz w przyszłym roku Chorwacja,
Doświadczenie:
Gs 500 15 tys km,kx250 kilkadziesiąt godzin, i reszta wiejskiego sprzętu,
Moje dane:
-176 cm wzrostu,
-76kg wagi

Przymierzałem się już do tych motocykli i nic jeden i drugi ma swoje zalety.
Honda mała ,zwinna,wygodna,ładnie pracuje,
Srad dużo większy,pozycja też wygodna lecz nie tak jak w cbr,praca silnika gorzej to tak jak by jechać cbr i worek puszek ciągnąć ale na wyższych obrotach 0 różnicy,wygląd srada porównywalny jak dla mnie,

Wujek powiedział:
Nie bierz tego grzechotnika , stara konstrukcja silnika itd, kup honde bo ładnie chodzi i silniki produkują do tej pory....

Bardziej mi pod pasował srad , bo lepiej mi się jeździło,inaczej oddawał moc.Nie wiem co wybrać , proszę doradźcie.
Co chce wiedzieć:
-ekonomika,
-frajda z jazdy,
-wyprzedzanie tirów 3-4 pod rząd z pasażerem,
-żywotność
-wady i zalety według was,
Pozdrawiam:0
Wanior
Świeżak

Postprzez Invi » 21/8/2011, 09:43

SRAD z silnikiem starszej konstrukcji niż F3? :o Chyba że ten jakiś z lekka padnięty jest.

Nawet chwili bym się nie zastanawiał tylko wziął SRAD'a jeśli jest w nie gorszym stanie od tej F3.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kowal_71 » 21/8/2011, 11:23

@Invinciblee, coś czuję że nie jesteś obiektywny ;) jak zwykle zresztą :P

Ja z kolei wybrałbym Cebrę, jeśli ma służyć także do turystyki. Pozycja dużo bardziej wygodna, a i pasażerka Cię nie wyklnie po tych 130km ;)
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
kowal_71
Bywalec

Postprzez Invi » 21/8/2011, 12:25

Mi tam pasażerki na SRAD'a nie narzekały, spokojnie walnie się te 130km. Gdzie na K3 już byłby problemy, właśnie każda którą woziłem na SRADie i na K3 zwracały uwagę na to że SRAD był znacznie wygodniejszy. I do schowka w SRAD'zie więcej wepchniesz :P A do zwykłej (ostrej) jazdy silnik SRADa (jeszcze te gaźniki walące ogniem przy schodzeniu z obrotów :D ) jest znacznie milszy ;)

Przynajmniej zajmie swoje miejsce i nie będzie zjeżdżała na kanapie do przodu spychając cię na bak ;)

Co do wad i zalet to w wątku viewtopic.php?t=23218&start=120 dużżżooo tego napisałem.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez adamRS » 21/8/2011, 17:08

Radziłbym Ci celować w Honde. Mniej awaryjna od srada, lepsza pozycja i wygląd choć to kwestia gustu.
adamRS
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê