FZ6 Fazer czy SV 650 S ?
• Strona 1 z 1
FZ6 Fazer czy SV 650 S ?
Po raz kolejny zwracam się do Was o pomoc, podam jak najwięcej informacji przydatnych do oceny sytuacji, inne moto niż FZ6 Fazer i SV650S nie wchodzą w grę więc proszę nie proponować nic słabszego etc.
- Doświadczenie: czekam na kurs prawa jazdy kat. A (YBR250 tyle co na placu - ocena moto - bardzo słaby i mały)
- Wiek 18 / Waga 120 (postaram się trochę zbić) / Wzrost ~ 188cm
- Moto będzie używane do jazdy po mieście - do szkoły (jeszcze - potem pracy), weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki za miastem - trochę szybciej + jazda na codzień
- Nie określam z góry ile km chcę polatać w sezonie
- Co do kaski na motor i ciuchy to chcę wydać łącznie max 20tys. (choć na ten sezon tyle nie będę miał - raczej na wiosne 2012) - co do ciuchów już mam kask Arai Chaser - (przed kupnem moto zakupie) -buty Sidi Vortice, rękawice Alpinestars i skłaniam się bardziej w stronę kombinezonu skórzanego
- Budżet na utrzymanie będzie - kaski mi nie zabraknie bo będę na bieżąco pracował choć wiadomo jak najmniej będę chciał przeznaczyć- co do wymiany to nie ma co dyskutować - bezpieczeństwo najważniejsze
- Tak jak wspominałem wcześniej FZ6 FAZER (może S2) lub SV 650 S:
http://allegro.pl/piekna-yamaha-fz6-faz ... 42706.html
LUB
http://allegro.pl/suzuki-sv-650-sport-2 ... 61158.html
Moto mam zamiar wypatrzeć w zimę i kupić na wiosnę (lub wcześniej jak się nadarzy okazja)
Musi być bezwypadkowy, rocznikowo najlepiej jak najmłodszy, kolor raczej nie ma znaczenia, wiem że to 600ccm ale myślę że dam radę.
Czekam na wszelkie opinie ZA i PRZECIW. Szerokości!
- Doświadczenie: czekam na kurs prawa jazdy kat. A (YBR250 tyle co na placu - ocena moto - bardzo słaby i mały)
- Wiek 18 / Waga 120 (postaram się trochę zbić) / Wzrost ~ 188cm
- Moto będzie używane do jazdy po mieście - do szkoły (jeszcze - potem pracy), weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki za miastem - trochę szybciej + jazda na codzień
- Nie określam z góry ile km chcę polatać w sezonie
- Co do kaski na motor i ciuchy to chcę wydać łącznie max 20tys. (choć na ten sezon tyle nie będę miał - raczej na wiosne 2012) - co do ciuchów już mam kask Arai Chaser - (przed kupnem moto zakupie) -buty Sidi Vortice, rękawice Alpinestars i skłaniam się bardziej w stronę kombinezonu skórzanego
- Budżet na utrzymanie będzie - kaski mi nie zabraknie bo będę na bieżąco pracował choć wiadomo jak najmniej będę chciał przeznaczyć- co do wymiany to nie ma co dyskutować - bezpieczeństwo najważniejsze
- Tak jak wspominałem wcześniej FZ6 FAZER (może S2) lub SV 650 S:
http://allegro.pl/piekna-yamaha-fz6-faz ... 42706.html
LUB
http://allegro.pl/suzuki-sv-650-sport-2 ... 61158.html
Moto mam zamiar wypatrzeć w zimę i kupić na wiosnę (lub wcześniej jak się nadarzy okazja)
Musi być bezwypadkowy, rocznikowo najlepiej jak najmłodszy, kolor raczej nie ma znaczenia, wiem że to 600ccm ale myślę że dam radę.
Czekam na wszelkie opinie ZA i PRZECIW. Szerokości!
-
zero22 - Świeżak
A mierzyleś sie już do nich? czy tylko ze zdjęć? Jeżdżę na SV więc co nieco o niej już wiem. W porównaniu do fazera napewno pozycja jest bardziej sportowa, a i silniki to całkiem inna bajka Fazer R4 --- SV650 V2. Zalerzy jaki silnik ci bardziej odpowiada. V ma kopa praktycznie od zerowych obrotów a rzędówka dopiero od 7-8tysi. A i kultura pracy jest inna.
- bobmarlej
- Świeżak
Wiewióra nie było mowy o hornecie
Rozwiń myśl dlaczego te moto są niby "homo"
Czyli najlepiej się przymierzyć i przejechać i dopiero wtedy podjąć decyzję?
Czekam na opinie właścicieli obu modeli jeszcze!

Rozwiń myśl dlaczego te moto są niby "homo"

Czyli najlepiej się przymierzyć i przejechać i dopiero wtedy podjąć decyzję?
Czekam na opinie właścicieli obu modeli jeszcze!
-
zero22 - Świeżak
Rozumiem. Szukam czegoÅ› z owiewkÄ… bo takie:
http://allegro.pl/piekna-yamaha-fz6-i1745620935.html
w ogóle mi się nie podobają...
a co jest większego dłuższego i szerszego dla chłopa hetero?
http://allegro.pl/piekna-yamaha-fz6-i1745620935.html
w ogóle mi się nie podobają...
a co jest większego dłuższego i szerszego dla chłopa hetero?

-
zero22 - Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):GSX 1400, ZRX 1200, Inazuma 1200. Ale wymagają nieco wprawy w jeżdżeniu.
Ty jakoś dajesz radę na GSX, więc jak widać nie wymagają od kierowcy dużych umiejętności

Nie no świry, żeby czymś takim jeździć trzeba mieć PW na czołg
Ja ponad rok temu miałem taki sam problem - FZ6 Fazer vs SV S. Jak pisali musisz się przymierzyć. Ja Ci mogę powiedzieć, że najprawdopodobniej na SV będziesz za duży. Ja mam 182 cm i 2x mniejszą mase 60 kg i nawet dla mnie SV nie jest dużym motocyklem

Co do samej jazdy to już jak kto woli. Ja kilka miesięcy przed zakupem czytałem różne testy, opinie itd. o różnych moto i właśnie dlatego wybrałem SV. Dźwięk silnika dużo lepszy i poważniejszy moim zdaniem niż ten przecinakowy. Po opiniach spodziewałem się, że przy odpuszczeniu gazu nie będę mógł się utrzymać w siodle, ale tak silnikiem to SV 1000 hamuje.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
hornet-kultowy naked jest homo i metro?
oj Panie Wiewiora ponioslo cie chyba ciutenke?
ja rozumiem,ze sa gusta i gusciki ale bez przesady.
kiedys sie musimy zlapac na miescie to posluchasz jak ryczy moja fz6-stka.ide o zaklad,ze bedziesz zdziwiony.
co do wzrostu to sie zgodze,ze gosciu prawie 190 cm to na 600 bedzie wygladal jak na psie.
kolego zero22 z duzych z owiewka masz jeszcze fjr 1300
oj Panie Wiewiora ponioslo cie chyba ciutenke?
ja rozumiem,ze sa gusta i gusciki ale bez przesady.
kiedys sie musimy zlapac na miescie to posluchasz jak ryczy moja fz6-stka.ide o zaklad,ze bedziesz zdziwiony.
co do wzrostu to sie zgodze,ze gosciu prawie 190 cm to na 600 bedzie wygladal jak na psie.
kolego zero22 z duzych z owiewka masz jeszcze fjr 1300
- fz6
- Świeżak
a jaki motocykl w/g ciebie nie jest metro czy homo?
i po drugie,jak juz tak ponizamy czyjes gusta i wlasnosc to sie zapytam jak powinien wygladac 100% hetero facet?co?dlugie czy krotkie wlosy?powinen byc suchy jak wior i przypominac spasiony pogrzebacz czy byc napakowany.zejdz kolo na ziemie i przestan wypisywac w co drugim poscie,ze cos jest metro czy homo.nikt po twoim sprzecie nie jezdzi wiec szanuj innych i ich moto.
i po drugie,jak juz tak ponizamy czyjes gusta i wlasnosc to sie zapytam jak powinien wygladac 100% hetero facet?co?dlugie czy krotkie wlosy?powinen byc suchy jak wior i przypominac spasiony pogrzebacz czy byc napakowany.zejdz kolo na ziemie i przestan wypisywac w co drugim poscie,ze cos jest metro czy homo.nikt po twoim sprzecie nie jezdzi wiec szanuj innych i ich moto.
- fz6
- Świeżak
sv 1000 naked nie jest homo :p oczywiście czorny musi być.
Ja się zgodzę z C-boolem : dźwięk . fazer niby wygodniejszy ale ostatnio jeździłem fz6 i jakoś ... twardsza kanapa miększe zawieszenie . u mnie na odwrót i w zasadzie na swoim lepiej się czuje . Tyle że ja sv 1000 a nie 650 . I myślę że wybór c-boola już dużo mówi
. a z tym hamowaniem silnika to jeśli ogarniesz sprzęgło to nawet na lodzie nie straszne :p .
Ja się zgodzę z C-boolem : dźwięk . fazer niby wygodniejszy ale ostatnio jeździłem fz6 i jakoś ... twardsza kanapa miększe zawieszenie . u mnie na odwrót i w zasadzie na swoim lepiej się czuje . Tyle że ja sv 1000 a nie 650 . I myślę że wybór c-boola już dużo mówi

-
amahay - Stały bywalec
http://allegro.pl/suzuki-sv1000-jak-now ... 57466.html
Kozackie te litry, trzeba przyznać.
No cóż czekam jeszcze na opinie kogoś kto śmiga fz6 na codzień.
Kozackie te litry, trzeba przyznać.
No cóż czekam jeszcze na opinie kogoś kto śmiga fz6 na codzień.
-
zero22 - Świeżak
Mój kolega, który 10 lat jeździł samochodem i zapierniczał strasznie, kupił sobie czas jakiś moto. Stwierdził, że skoro jest taki szybki, moto też musi być szybkie. Kupił sobie na pierwsze moto sv1000. Jak mi niedawno powiedział, dwa razy "chyba" widział się już po drugiej stronie. Raz zaliczył glebę, po której dochodził do siebie przez miesiąc, moto sprzedał i przesiadł się z powrotem na samochód. Miał wyjątkowo dużo szczęścia
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Sv 650 i 1000 to ta sama rama i wymiary. Róznią sie jedynie rozmiarem laczka wahaczem i 2 wydechami(od strony widocznej dla przecietnego znawcy) o mechanice nie wspominam. Gabaryty te same, jedynie 20kg cieższy no i 50KM wiecej.
- bobmarlej
- Świeżak
po co przekładać kolektory ? za 2 wydechy płacisz sporo więcej niż za jeden :p . sv1000 różni się jeszcze sporo grubszym widelcem z przodu co chyba najbardziej wpływa na optyczną różnicę między jednym a drugim . Co do maciejka69 : do każdego sprzętu , chociażby to 50ccm trzeba mieć głowę . im większy moment i ilość koni tym "większą" trzeba mieć głowę .
-
amahay - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości