Yamaha R125 czy SuperMoto ?
• Strona 1 z 1
Yamaha R125 czy SuperMoto ?
Witam !
Mam mały dylemat gdyż nie wiem czy kupić R125 czy też jakieś SM. Może Wy mi trochę pomozecie
. Bardziej skłaniam się ku R'ce.
Jednak za jej cene mogę mieć fajne SM.
Kończę robić kat. A1. Motocykl ma mi służyć do jezdzenia do szkoły ( 10 km drogi krajowej ) ale też do polatania w czasie wolnym.
Mam 185, 65 kg i doświadczenie jak na mój wiek spore. Mam 16 lat i budżet koło 6 tys.
Chyba że R'ke to tyle ile bd kosztowała.
Mam mały dylemat gdyż nie wiem czy kupić R125 czy też jakieś SM. Może Wy mi trochę pomozecie

Jednak za jej cene mogę mieć fajne SM.
Kończę robić kat. A1. Motocykl ma mi służyć do jezdzenia do szkoły ( 10 km drogi krajowej ) ale też do polatania w czasie wolnym.
Mam 185, 65 kg i doświadczenie jak na mój wiek spore. Mam 16 lat i budżet koło 6 tys.
Chyba że R'ke to tyle ile bd kosztowała.
- Karol_Czr
- Świeżak
Musisz sam zdecydować co wolisz. Jeden napisze, że lepiej małą R. Drugi, że lepiej sm. I w czym to pomoże? Zależy co ci się bardziej podoba, na czym lepiej jeździ...
Ja bym wybrał sm. Nie udaje dużego, szybkiego motocykla jak R. Wielkościowo pewnie będzie lepiej niż na malutkiej R 125. Krawężniki czy dziury nie straszne. Jak ci się znudzi jazda po mieście, to pojeździsz po polach, czy poćwiczysz stunt. Sm jest zwrotniejsze w ciasnych zakrętach.
Za R125 przemawia wyglÄ…d przyciÄ…gajÄ…cy gimnazjalistki. Co jeszcze to nie wiem.
Ja bym wybrał sm. Nie udaje dużego, szybkiego motocykla jak R. Wielkościowo pewnie będzie lepiej niż na malutkiej R 125. Krawężniki czy dziury nie straszne. Jak ci się znudzi jazda po mieście, to pojeździsz po polach, czy poćwiczysz stunt. Sm jest zwrotniejsze w ciasnych zakrętach.
Za R125 przemawia wyglÄ…d przyciÄ…gajÄ…cy gimnazjalistki. Co jeszcze to nie wiem.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
-
adrianos_08 - Świeżak
Tylko ze na r125 czyli scigaczu mozesz sobie polatac na winklach
A i ja bym bral 125 w 2t wieksza moc lepsza osiagi jak i przyspieszenie a spalanie w granicach 5-6 litrow
125 w 4t nie oklamujmy sie jest strasznie slabe i znudzi Ci sie bardzoo ale to bardzo szybko.

A i ja bym bral 125 w 2t wieksza moc lepsza osiagi jak i przyspieszenie a spalanie w granicach 5-6 litrow
125 w 4t nie oklamujmy sie jest strasznie slabe i znudzi Ci sie bardzoo ale to bardzo szybko.
- Kicaj.
- Świeżak
Kicaj. napisał(a):Tylko ze na r125 czyli scigaczu mozesz sobie polatac na winklach
Kicaj ma racje. a SM musisz dopchać na pas startowy i dopiero wtedy mozesz se pojezdzic. jak Ci sie pas skonczy to przestawiasz, i jedziesz spowrotem po pasie. bo na SM sie nie da skręcać. one jezdzą tylko do przodu. -.- Boze co za idiotyzmy wy czasem piszecie to aż mózg staje...
Otóż panie znawco taka WR125X która ma ten sam silnik co R125, tylko ze zmienioną mapą silnika zapewnia milion razy większą frajde z jazdy niż R125 i to przede wszystkim w zakrętach! bo SM jest stworzone do latania po ciasnych winklach a nie kręcenia maxymalnych prędości! wiec jesli chcesz moto do zabawy na wąskich krętych asfaltach to bierz tylko i wylacznie SM!
a moc nowych piecy yamahy w połączeniu z niską wagą moto, potrafi niejednokrotnie zaskoczyć. a przy tym nie pierdzi tylko ładnie mruczy..
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
Siadalem na R-ce i na Derbi Sm-ce. Powiem tak jestes wysoki ja rowniez mam 187 wzrostu i lepiej mi sie siedzialo na SM. Co do osiagow jedno i drugie ma 4t wiec podobne. Tu pozostaje kwestia gustu czy wolisz lansik czy niezawodnosc decycja nalezy do ciebie. Ale radze kup SM o wiele tansze bo za yamahe 1,5 tys placisz za znaczek przy enduro tak nie masz
- Podly
- Świeżak
Podly napisał(a):Ale radze kup SM o wiele tansze bo za yamahe 1,5 tys placisz za znaczek przy enduro tak nie masz
Mógłbyś podać wzór, na podstawie którego udało Ci się to obliczyć?
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
-
gruby19 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości