Zobacz wÄ…tek - cbr 600f4i z anglii
NAS Analytics TAG

cbr 600f4i z anglii

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

cbr 600f4i z anglii

Postprzez aytuy » 1/6/2011, 10:56

Trochę nietypowe może dla tego tematu że mam już upatrzony model, ale chodzi mi bardziej o kwestie sprowadzenia tego moto z UK. Czytałem tutejsze tematy, ale albo były one nieaktualne (2008/09) albo nie w pełni odpowiadały na moje pytania.
Na wakacje jak co roku jadę do roboty do anglii, mam zamiar dozbierać hajsy i zakupić na miejscu wymienioną w temacie cbr 600f4i i wysłać ją jakimś cudownym transportem do polski.

Pytanie, jak wygląda sprawa z rejestracją. Wiem że w anglii jedyne co się dostaje przy zakupie to jest odcinek z v5, ale czy czekanie na otrzymanie nowego pełnego v5 z DVLA jest konieczne czy istnieje jakaś inna opcja (słyszałem o jakiejś kolumnie (na eksport)? Czy są jakiekolwiek problemy z rejestracją z użyciem lewej umowy kupna sprzedaży? I ostatecznie czy da radę latać ze złymi lampami czy to wymiana to absolutna konieczność?
aytuy
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 1/6/2011, 11:05

Wszystko sie da ... Tyle ze na lewo. Chcesz ten moto sprzedac ze mowisz o lewej umowie? Co Ci broni podpisac 2 jezyczna umowe z anglikiem?
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez aytuy » 1/6/2011, 11:18

Nie, chce dla siebie, tylko pytam na wszelki wypadek, bo nie wiem czy uda mi się anglika nakłonić do podpisania polskiej/dwujęzycznej umowy k/s. Swoją drogą te dwujęzyczne mogą być o tak na "pałe" zrobione czy trzeba jakiegoś tłumacza przysięgłego (kosztownego)?
aytuy
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê