Co na początek
• Strona 1 z 1
Co na początek
Witam wszystkich
Niedługo skończę 18 lat i w wakacje chciałbym zrobić prawo jazdy na kategorię A. Jako że moje doświadczenie z jednośladami jest zerowe, chciałbym się dowiedzieć co proponujecie na początek. Coś malutkiego (jakaś 50-tka, 125-tka) czy już coś poważniejszego. W szczególności myślałem o ścigaczu. I nie kosztujący zawrotnych pieniędzy
Dziękuję za fachową opinie i pozdrawiam wszystkich ;D

Niedługo skończę 18 lat i w wakacje chciałbym zrobić prawo jazdy na kategorię A. Jako że moje doświadczenie z jednośladami jest zerowe, chciałbym się dowiedzieć co proponujecie na początek. Coś malutkiego (jakaś 50-tka, 125-tka) czy już coś poważniejszego. W szczególności myślałem o ścigaczu. I nie kosztujący zawrotnych pieniędzy

Dziękuję za fachową opinie i pozdrawiam wszystkich ;D
- Wiechson
- Świeżak
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Wybaczcie moje nierozgarnięcie
*Moje doświadczenie jest zerowe. Chyba że liczy się kilka kilometrów jako pasażer...
*Wiek można napisać że już 18, wzrost 173, waga 60 kg.
*Motocykl do jazdy miejskiej, czasami wypad do innego miasta.
*Ile chcę przelatać to nie wiem... Nie orientuje się w tym...
*Gotówkowo też bez szału... Jakieś 4 - 5 tysięcy, ewentualnie mogę się wstrzymać z zakupem.
*Utrzymanie...? Takie żeby motorek działał... Bez żadnego tuningowania. Budżet uczniowsko-studencki
*Zdecydowanie sportowe
*Kawasaki Ninja, ale to chyba nie najlepsze wyjście na pierwszą maszynę
*Moje doświadczenie jest zerowe. Chyba że liczy się kilka kilometrów jako pasażer...
*Wiek można napisać że już 18, wzrost 173, waga 60 kg.
*Motocykl do jazdy miejskiej, czasami wypad do innego miasta.
*Ile chcę przelatać to nie wiem... Nie orientuje się w tym...
*Gotówkowo też bez szału... Jakieś 4 - 5 tysięcy, ewentualnie mogę się wstrzymać z zakupem.
*Utrzymanie...? Takie żeby motorek działał... Bez żadnego tuningowania. Budżet uczniowsko-studencki

*Zdecydowanie sportowe
*Kawasaki Ninja, ale to chyba nie najlepsze wyjście na pierwszą maszynę

- Wiechson
- Świeżak
Nie słuchaj go, bredzi. Zresztą chyba nie chcesz się kierować opinią gimnazjalisty, który motocykle ogląda na YT. A, o CBR 650 też pierwsze słyszę :]
Możesz popatrzeć na ZZR 250 lub CBR 125 jeśli boisz się czegoś większego... zobaczysz po kursie na prawko co to w ogóle jest jazda motocyklem
Poleciłbym GS 500 E, jest to naked, więc w razie gleby nie stracisz plastików, mocy ma stosunkowo mało (jednak przyśpieszenie do 100 km/h jak 300-konne auto
) No ale jak piszesz wolisz moto o wyglądzie sportowym, więc myślę, że możesz poszukać Kawy ZZR 250.
Możesz popatrzeć na ZZR 250 lub CBR 125 jeśli boisz się czegoś większego... zobaczysz po kursie na prawko co to w ogóle jest jazda motocyklem

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
-
Leg1oN - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.