wybor nastepnego motocykla
• Strona 1 z 1
wybor nastepnego motocykla
witam przyszedł ten czas w którym brakuje mocy i trzeba zmienić maszynę, lecz wybór nie jest łatwy ponieważ zawsze byłem napalony na suzuki sv 650 a od jakiegoś czasu myślę że fajnie było by zjechać z asfaltu i pojeździć po bezdrożach (mam namyśli jakieś polne, leśne drogi nie żadne bagna czy pokonywanie rzek ) ale z drugiej strony chciałbym polatać na kole i uprawiać mała turystykę. Reasumując szukam motocykla który sprawdzi się pod każdym wymienionym względem.
Co polecacie ?
Co polecacie ?
- RóżyK
- Świeżak
Jak nie SV 650 to DL 650, po polach pojeździsz, do turystyki dobry, na kole od biedy też da radę.
Albo TDM 850/900.
I radzę dobrze się zastanowić przed kupnem motocykla, bo jak się jest 'napalonym' to można niezłą minę zakupić.
Albo TDM 850/900.
I radzę dobrze się zastanowić przed kupnem motocykla, bo jak się jest 'napalonym' to można niezłą minę zakupić.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
W sumie każdym moto możesz sobie wjechać w krzaki- pytanie tylko jak dobierzesz gumy do lataniu po bezdrożach i czy będzie Ci się chciało przestroić zawiasy, albo zmniejszyć ciśnienie w gumach. Masz po prostu kompromis który może być jako taki we wszystkim, ale w niczym fajny.
Jako były posiadacz TDMy powiem Ci, że można łączyć te dwie rzeczy, ale po krótkim czasie się to nudzi i człowiek chce więcej. TDMa na asfalcie bardzo ładnie sobie radzi, może w lekkim terenie też, ale nie miałem tego okazji sprawdzić na porządnych gumach terenowych.
Poza tym nie napisałeś nic o możliwościach budżetowych, gabarytach i doświadczeniu- więc jak Ci mamy doradzać?
Jako były posiadacz TDMy powiem Ci, że można łączyć te dwie rzeczy, ale po krótkim czasie się to nudzi i człowiek chce więcej. TDMa na asfalcie bardzo ładnie sobie radzi, może w lekkim terenie też, ale nie miałem tego okazji sprawdzić na porządnych gumach terenowych.
Poza tym nie napisałeś nic o możliwościach budżetowych, gabarytach i doświadczeniu- więc jak Ci mamy doradzać?
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
do zabawy na gumie po gs500 nie szukaj nic co waży > 200 kg! Takie sprzęty jak DL1000, varadero, duży gs, aprilia caponord to turystyka bardzo daleka...
Tu się wypowiadałem o TDMie i kawasaki versys:
viewtopic.php?p=587954&highlight=tdm#587954
viewtopic.php?p=656928&highlight=tdm#656928
Rzuć kostką i wybierz jednego z nich: DL650, tdmy900 i kawasaki versys.
Natomiast może rozważ opcję kupna czegoś bardziej endurowatego, bez owiewek z możliwością przekładki gum na SM, albo w ogóle supermoto.
Inna opcja to kupić dwa motocykle- jeden w teren, drugi w trasę. Leciutkim crosem nauczysz się robić cuda z dużo mniejszym ryzykiem odniesienia obrażeń
Popytaj/poczytaj na czym jeżdżą goście z advrider.pl albo com.
Tu się wypowiadałem o TDMie i kawasaki versys:
viewtopic.php?p=587954&highlight=tdm#587954
viewtopic.php?p=656928&highlight=tdm#656928
Rzuć kostką i wybierz jednego z nich: DL650, tdmy900 i kawasaki versys.
Natomiast może rozważ opcję kupna czegoś bardziej endurowatego, bez owiewek z możliwością przekładki gum na SM, albo w ogóle supermoto.
Inna opcja to kupić dwa motocykle- jeden w teren, drugi w trasę. Leciutkim crosem nauczysz się robić cuda z dużo mniejszym ryzykiem odniesienia obrażeń

Popytaj/poczytaj na czym jeżdżą goście z advrider.pl albo com.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
zainteresował mnie ten xtx ale są pewne różnice w silniku nie znam się na tym możne ktoś mi to wytłumaczyć ?
Model:
Yamaha XT 660 X
Yamaha XT 660 X (2006)
i czym się w zasadzie rożni się xtr oprócz resorowania od xtx
Yamaha XT 660 R
Yamaha XT 660 R (2006)
chodzi mi o silniki dolnozaworowe i rzędowe oraz o rozrząd który lepszy
Model:
Yamaha XT 660 X
Yamaha XT 660 X (2006)
i czym się w zasadzie rożni się xtr oprócz resorowania od xtx
Yamaha XT 660 R
Yamaha XT 660 R (2006)
chodzi mi o silniki dolnozaworowe i rzędowe oraz o rozrząd który lepszy
- RóżyK
- Świeżak
Różyk
edytuj posty zamiast pisać jeden pod drugim
edytuj posty zamiast pisać jeden pod drugim
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości