GSX-R 600 K1 po szlifie - Warto?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
GSX-R 600 K1 po szlifie - Warto?
Witam. Mam okazję żeby kupić z Anglii ww. motorek po szlifie. Motocykl załatwia mi gość, który mieszka w Anglii i okazyjnie kupuje i sprzedaje je u nas. O to opis wykonany przez niego:
"Motorek mial 1 wlasciciela przez 9 lat, posiadam ten motor pare miesiecy,jezdzilem nim i spisywal sie super. Pali na dotyk,zawsze za 1 razem,biegi wchodza lekko i nie wypadaja,nie robilem nic po slizgu taki byl i taki jest nic nie jest ukryte ,jedyne co wymienilem to migacze i przednie kolo ,ktore bilo a nie bylo widac zadnego wgiecia ,czy uszkodzenia,lewa owiewka jest peknieta na gorze mozna ja skleic wyszpachlowac i pomalowac lub kupic uzywana,ma pare mniejszych otarc ale mozna dac jakas fajna naklejke,ja jezdzilem takim jak jest,przeszedl przeglad w uk bez problemow za 1 razem,czasami przy duzych obrotach przeskakuje lancuch,sprubuje go naciagnac a jesli nie to wymiana zebatek i lancucha nie jest to duzy koszt i mozna to zrobic samemu stan techniczny w skali na 6 dalbym 5+.jesli ten motorek mial 1 wlasciciela to musial byc serwisowany." Są oczywiście fotki
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
Poprosiłem jeszcze o przesłanie video jak motorek chodzi na zimnym silniku przy wolnych obr. i lekkim gazie, oraz na ciepło + przegazówki. Nie jestem jakimś super znawcą, więc zwracam się do was z pytaniem, czy warto się pchać w ten biznes. Gość chce ode mnie 1700 GBP z dostawą do Polski. Sądzę, że jeszcze coś da się utargować.
Zaintrygowała mnie jeszcze jedna rzecz, mianowicie: obrotomierz jest na godzinie 12, tłumaczenie jegomościa: "Obrotomierz dziala bez zazutu,powod wyciagnalem akumulator i spiely sie pzewody,po podlaczeniu akumulatora obrotomierz dziala poprawwnie i nie jest uszkodzony,przebieg 24 tys mil"
Czekam na opinie i z góry dzięki
"Motorek mial 1 wlasciciela przez 9 lat, posiadam ten motor pare miesiecy,jezdzilem nim i spisywal sie super. Pali na dotyk,zawsze za 1 razem,biegi wchodza lekko i nie wypadaja,nie robilem nic po slizgu taki byl i taki jest nic nie jest ukryte ,jedyne co wymienilem to migacze i przednie kolo ,ktore bilo a nie bylo widac zadnego wgiecia ,czy uszkodzenia,lewa owiewka jest peknieta na gorze mozna ja skleic wyszpachlowac i pomalowac lub kupic uzywana,ma pare mniejszych otarc ale mozna dac jakas fajna naklejke,ja jezdzilem takim jak jest,przeszedl przeglad w uk bez problemow za 1 razem,czasami przy duzych obrotach przeskakuje lancuch,sprubuje go naciagnac a jesli nie to wymiana zebatek i lancucha nie jest to duzy koszt i mozna to zrobic samemu stan techniczny w skali na 6 dalbym 5+.jesli ten motorek mial 1 wlasciciela to musial byc serwisowany." Są oczywiście fotki

Poprosiłem jeszcze o przesłanie video jak motorek chodzi na zimnym silniku przy wolnych obr. i lekkim gazie, oraz na ciepło + przegazówki. Nie jestem jakimś super znawcą, więc zwracam się do was z pytaniem, czy warto się pchać w ten biznes. Gość chce ode mnie 1700 GBP z dostawą do Polski. Sądzę, że jeszcze coś da się utargować.
Zaintrygowała mnie jeszcze jedna rzecz, mianowicie: obrotomierz jest na godzinie 12, tłumaczenie jegomościa: "Obrotomierz dziala bez zazutu,powod wyciagnalem akumulator i spiely sie pzewody,po podlaczeniu akumulatora obrotomierz dziala poprawwnie i nie jest uszkodzony,przebieg 24 tys mil"
Czekam na opinie i z góry dzięki

Ostatnio edytowano 26/1/2011, 14:51 przez scorp.eek, łącznie edytowano 2 razy
- scorp.eek
- Świeżak
Grzesku napisał(a):ja bym tego nie brał w ciemno, rejestracja, napęd, to i tamto pewnie dojdzie to żadna okazja za te pieniądze ...
Dzięki za odp. Powiem szczerze, że liczę się z takimi wydatkami, takiego motocykla właśnie szukam: do dopieszczenia, ale zdolnego do zarejestrowania i jazdy.

- scorp.eek
- Świeżak
poweime tak - suzuki białej i niebeiskiej perłyu na tym lakierze NIEDOBIERZESZ by była identyczna wiec bedzie pajacjada nie malowanie...oryginały owiewek kosztują tyle, że już sie nie opłaca. Jeżeli łańcuch przeskakuje i ktoś do tego już doprowadził to NIE WIERZĘ że reszta serwisu była przeprowadzana na czas i jest stan techniczny bdb. Stan jest pewnie prawie agonalny poza tym, że mozę nie stuka panewami ale w serwis 2000 sam silnik i jego osprzet trzebaby włożyć. Łożyska głowki ramy i kół na 100% do wyjebania to samo napęd - to jest 1200zł. Dalej - zaciski hamulcowe do renowacji+klocki - 500zł. Płyny w silniku i osrzęcie - 300zł. Filtry - 100zł. Świece 120zł.
Kumpel trafił keidyś sztukegsxra co niby była właśnie tylko po szlifie i trzeba było jedynie wymienić łożysko główki ramy bo miała już duże luzy. Jak wymienił je i motocykl nabrał sztywności okazało sie, że ściaga na lewo...krzywa rama i dopiero po pomiarze laerowym to wyszło bo nie było widać.
Na moje żadna okazja ten gixer. Poza tym - uważaj czy przypadkiem ten sprzedający to nie jeden z popularnych ostatnio oszustów co niby sprzedaje motocykl i wysyła go kuerem za pobraniem...takich przyadków mieliśmy 3 na forum w ostatnim czasie i każdy to była próba wyłudzenia. wiec UWAŻAJ! Na takie coś sie nie zgadzaj. Ewentualnie TYLKO jak zobaczysz motocykl spuszczony z ciężarówki i odpalony to mozesz zrobić jazdę próbną i jeżeli jest ok to TYLKO wtedy ewentualnie bierz. Żadnych przedpłat na transport itp.
Kumpel trafił keidyś sztukegsxra co niby była właśnie tylko po szlifie i trzeba było jedynie wymienić łożysko główki ramy bo miała już duże luzy. Jak wymienił je i motocykl nabrał sztywności okazało sie, że ściaga na lewo...krzywa rama i dopiero po pomiarze laerowym to wyszło bo nie było widać.
Na moje żadna okazja ten gixer. Poza tym - uważaj czy przypadkiem ten sprzedający to nie jeden z popularnych ostatnio oszustów co niby sprzedaje motocykl i wysyła go kuerem za pobraniem...takich przyadków mieliśmy 3 na forum w ostatnim czasie i każdy to była próba wyłudzenia. wiec UWAŻAJ! Na takie coś sie nie zgadzaj. Ewentualnie TYLKO jak zobaczysz motocykl spuszczony z ciężarówki i odpalony to mozesz zrobić jazdę próbną i jeżeli jest ok to TYLKO wtedy ewentualnie bierz. Żadnych przedpłat na transport itp.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
Przemo_rene napisał(a):poweime tak - suzuki białej i niebeiskiej perłyu na tym lakierze NIEDOBIERZESZ by była identyczna wiec bedzie pajacjada nie malowanie...oryginały owiewek kosztują tyle, że już sie nie opłaca. Jeżeli łańcuch przeskakuje i ktoś do tego już doprowadził to NIE WIERZĘ że reszta serwisu była przeprowadzana na czas i jest stan techniczny bdb. Stan jest pewnie prawie agonalny poza tym, że mozę nie stuka panewami ale w serwis 2000 sam silnik i jego osprzet trzebaby włożyć. Łożyska głowki ramy i kół na 100% do wyjebania to samo napęd - to jest 1200zł. Dalej - zaciski hamulcowe do renowacji+klocki - 500zł. Płyny w silniku i osrzęcie - 300zł. Filtry - 100zł. Świece 120zł.
Dzięki

- scorp.eek
- Świeżak
Bez jazdy chcesz kupić moto zły pomysł i jeszcze możesz go zobaczyć tylko na zdjęciach i video.
Tak się nie kupuje niektórzy tylko czekają na takich klientów i zacierają ręce.
Przemo_rene i jeszcze przedni reflektor

CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
mrówa napisał(a):Bez jazdy chcesz kupić moto zły pomysł i jeszcze możesz go zobaczyć tylko na zdjęciach i video.
Nie nie, moto będzie do obejrzenia i sprawdzenia, więc piszcie na co zwracać uwagę i czym charakteryzują się wymienione przez Przema uszkodzenia. Dzięki
- scorp.eek
- Świeżak
Lipa moto ma kosztować ok 7500 tys do tego doliczyć koszty rejestracji i resztę gratów,podejrzewam że wyjdzie powyżej 10000 tys nie licząc plastików więc chyba lepiej odpuścić i się nie napalać.
Zresztą są tu koledzy co jeżdżą gixami może najlepiej niech oni doradzą.
Zresztą są tu koledzy co jeżdżą gixami może najlepiej niech oni doradzą.
CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
kurde a kumpel chce w stanie bardzo dobrym gixa k1 pogonić za 10ts i ma problem. nie dziwie się jak lepiej padło za 7500 kupić woli polak
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Ścigacz.pl
Bo ludzie myślą że zaoszczędzą a potem lament i umoczona kasa.
Jak ktoś się zna na moto i mechanice to pewnie coś sobie wyszuka z importu ale tak jak kolega scorp.eek to raczej duże ryzyko.
Jak ktoś się zna na moto i mechanice to pewnie coś sobie wyszuka z importu ale tak jak kolega scorp.eek to raczej duże ryzyko.
CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
dokładnie jak by za niego chciał 5000zl i do rejestracji to tak można zaryzykować jak co to na czesci sie go pogoni ale 8000zl za nie pewne moto po szlifie do rejestracji eeee bez sensu
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Ścigacz.pl
Tak samo ja dałem dużo więcej za swoją niż rozsądek podpowiada ale chociaż wiem że piec jest igła przez dwa sezony zero problemu z rozruchem,nie bierze oliwy i przebieg zgadza się z papierami więc nie kręcony,a że były elementy malowane to akurat mi nie przeszkadza stan techniczny ma być dobry.A ludzie chcą 8 tys kupić z 5 letnie moto.
CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
No i powoli mam jasność. Dzięki, ale mam jeszcze jedną ofertę, z Gdańska . Mam trochę daleko, ale chyba warto? Cena zawiera tłumaczenia itd., więc tylko pozostaje udać się z papierami do wydziału komunikacji. Gdzieś już chyba czytałem, że ta firma ma całkiem sensowne oferty... http://www.bikemaster.pl/?mod=sm&mid=2321 

- scorp.eek
- Świeżak
Te moto chyba już parę miesięcy u nich stoi coś mi tak się wydaje ale mogę się mylić,i zapytaj o reflektor bo będziesz się wkurzał po zmroku tak jak ja skosy w lewo.Prawy zakręt i g...... widać a kupić drugą lampę to ładne parę groszy 

CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
RUTRA.RD napisał(a):kurde 12 lat moto i 30tys nie ma bez jaj
Na jakims forum koles pisal, ze jego znajomy MASOWO cofa liczniki dla tej firmy. Poczytajcie opinie... Tylko nie te, ktore oni sami sobie pisza - na kilku forach byly takie same... Posty - oczywiscie pozytywne. Goscie niezle kombinuja... Oczywiscie to nie skresla owego dilera - na pewno cos pewnego ma...
-
rossavu - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.