Dylemat moto
• Strona 1 z 1
Dylemat moto
Sprawa wygląda tak jestem z Technikum w kwietniu zaczynam prawko a + b;
No i na początku chciałem jakieś enduro lecz zrezygnowałem z powodu częstnych napraw/ zajechanych sprzętów / zużycia paliwa /
Potem myśłałem nad szosówkami i myśle obecnie nad
CBR 125
GS 500
Tylko czy za 4 patole uda mi się kupić kask / motor / ubezpieczyc /zarejstrować któryś z podanych wyżej motocykli ?
ewentualnie czekam na inne propozycje moto za taką cenę
( z tym gs 500 sprawa jest taka że dużo jest na allegro za 2,9 kafla ale czy te sprzętny nie są zajechane? druga sprawa że wiekszość ma silniki malowane na czarno czyli stara generacja czy tu będzie jakiś problem z niezawodnośćią oraz naprawą?)
No i na początku chciałem jakieś enduro lecz zrezygnowałem z powodu częstnych napraw/ zajechanych sprzętów / zużycia paliwa /
Potem myśłałem nad szosówkami i myśle obecnie nad
CBR 125
GS 500
Tylko czy za 4 patole uda mi się kupić kask / motor / ubezpieczyc /zarejstrować któryś z podanych wyżej motocykli ?
ewentualnie czekam na inne propozycje moto za taką cenę
( z tym gs 500 sprawa jest taka że dużo jest na allegro za 2,9 kafla ale czy te sprzętny nie są zajechane? druga sprawa że wiekszość ma silniki malowane na czarno czyli stara generacja czy tu będzie jakiś problem z niezawodnośćią oraz naprawą?)
- xomrk
- Świeżak
Jak nie masz więcej kasy, to jednak postawiłbym na MZtę i porządne ciuchy. Albo jeżeli zależy Ci na niskim spalaniu, to niestety skuter i porządne ciuchy.
Ogarniesz o co chodzi, sprzęt sprzedasz, a ciuchy zostaną na wiele dłużej zapewniając przy okazji komfort i zwiększając nieco bezpieczeństwo.
Ogarniesz o co chodzi, sprzęt sprzedasz, a ciuchy zostaną na wiele dłużej zapewniając przy okazji komfort i zwiększając nieco bezpieczeństwo.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
tanie,stare,nie zajechane (bo się nie da zajechać) - xj 600 . Ja swojego sprzedałem za 1500 zł bo nie miałem liczników. silnik nawet na ajax czy cif pojedzie (nie testowałem tego ale tak mówią)...
tani jak barszcz .
z taką kasą musisz być przygotowany na to że nie będziesz miał czegoś extra wypas kompas.
Poza tym Enduro w 4t nie są wcale zajechane i zużyte bardziej niż turystyki czy ścigi.
Pamiętaj że nawet o nowe motocykle trzeba dbać , także jak nie masz źródła dochodów lub masz małe to bardzo schudniesz
lub moto będzie musiał stać w garażu.
tani jak barszcz .
z taką kasą musisz być przygotowany na to że nie będziesz miał czegoś extra wypas kompas.
Poza tym Enduro w 4t nie są wcale zajechane i zużyte bardziej niż turystyki czy ścigi.
Pamiętaj że nawet o nowe motocykle trzeba dbać , także jak nie masz źródła dochodów lub masz małe to bardzo schudniesz

-
amahay - Stały bywalec
bardzo dobrze celujesz, tylko ja preferuję cb500 (mniej awaryjny itp itd).
Tylko masz dwie opcje-albo dozbierać i kupić coś za 5-6tyś i dołozyć do niego 1-2tyś, lub dozbierać do 7-8tys i kupić coś porządnego.
Generalnie za 5tyś znajdziesz już coś godnego uwagi.
Jeżeli wybierzesz cb500 to musisz dobrze ocenić sprzęta. Jeżeli masz taką wolę, to ja chętnie na pw pomogę (wystarczy link do aukcji)
pzdr
Tylko masz dwie opcje-albo dozbierać i kupić coś za 5-6tyś i dołozyć do niego 1-2tyś, lub dozbierać do 7-8tys i kupić coś porządnego.
Generalnie za 5tyś znajdziesz już coś godnego uwagi.
Jeżeli wybierzesz cb500 to musisz dobrze ocenić sprzęta. Jeżeli masz taką wolę, to ja chętnie na pw pomogę (wystarczy link do aukcji)
pzdr
herbatkowy napisał(a):To wazne, motocykl to nie jest 100koni i plastiki, to cos wiecej. 100koni + plastiki staje sie motocyklem dopiero wtedy, gdy wsiadzie na niego zapalony i zakochany MŁODY CHŁOPAK, ktory z czasem staje sie motocyklista.
-
emils - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.