Zobacz wÄ…tek - Wielki dylemat
NAS Analytics TAG

Wielki dylemat

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Wielki dylemat

Postprzez P.E.T.R.O.V. » 24/8/2010, 23:42

Witam. Otóż stoję przed wielkim dylematem, dość nietypowym... Jaki pierwszy motor kupić??? :P Zdaję sobie sprawę że dość rzadko spotykany problem, jednakże liczę na Waszą pomoc... A tak bardziej już serio szczegóły:
Prawo jazdy mam od roku, ale to żadnego znaczenia nie ma, bo doświadczenia w jeździe motocyklem żadnego. Szczegóły podam może w punktach, będzie przejrzyściej:

1. Na zakup jestem w stanie przeznaczyć niestety zaledwie ok 5000. Trudno. Życie

2. Mam 183 cm wzrostu i ok 80 kilo (jak w ogłoszeniu matrymonialnym... :P)

3. Interesują mnie tylko i wyłącznie ogólnie pojmowane choppery (choć gdzieś spotkałem się z oburzeniem jakoby ta nazwa mogła się odnosić do wszystkioch motocykli o tym "wyglądzie" że tak to ujmę...)

4. Jaka pojemność? myślałem nad ok 500. I tu dwie opinie: jednio krzyczą że za duża jak na pierwszy raz, inni że czy 500 czy 750 to niewielka różnica...

5. Biorąc pod uwagę powyższe warunki, na myśl przychodzą mi 2 modele: Shadow 500 i Virago 535. Co do pierwszego: mniej mi się widzi wizualnie, a i w tej cenie rocznik 85+ jedynie wchodzi chyba w grę... Wydaje mi się ten motorek trochę "krótki", ale mogę się mylić. Co do Virago - wizualnie widzi mi się bardzo, cena pasuje, słyszałem że jak na pierwszy motor pasuje świetnie... Tyle że z kolei wyszperałem opinie, że przy moim wzroście jest to motor za mały gabarytowo, że niewygodny dla mnie, kierownicą haczyć będę o kolana, a komfort jazdy przecież jest bardzo ważny!!!

Zatem stoję przed wielkim dylematem, zima się zbliża więc ceny idą w dół, czas nagli. Bardzo Was proszę o pomoc i rady, coż czynić w tej sytuacji? :wink: Liczę że nie zostawicie nowicjusza w potrzebie, wszak o rozrost motocyklowej braci trza dbać? :wink:

Pozdrawiam!
P.E.T.R.O.V.
Świeżak

Postprzez C-bool » 25/8/2010, 00:40

Virago.
Znajdź takiego w pobliżu, przymierz się i będzie wszystko jasne.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
C-bool
Mieszkaniec forum

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê