Zobacz wÄ…tek - CBR F4i - ktokolowiek widzial, ktokolwiek wie
NAS Analytics TAG

CBR F4i - ktokolowiek widzial, ktokolwiek wie

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

CBR F4i - ktokolowiek widzial, ktokolwiek wie

Postprzez gizyk » 10/5/2010, 20:28

Witam,

jak w temacie prosba o spojrzenie i ewentualny komenatrz http://allegro.pl/item1015152795_honda_ ... ginal.html

Generalnie szukam F4i tak do 13 000 PLN. Jesli ktos z Was posiada informacje odnosnie ladnego egzemplarza 'na zbyciu' bede wdzieczny za wszelkie informacje (najlepiej pn-wsch Polska, chociaz jak trafi sie rodzynek to moge jechac i w pozostale rejony;) ).

pozdr.
gizyk
Świeżak

Postprzez kowal_71 » 10/5/2010, 21:04

Wygląda spoko jak dla mnie. Jeśli rzeczywiście jest bezwypadkowa, to myślę, że warto przejechać się i obejrzeć. Szkoda, że nie ma książki serwisowej...
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
kowal_71
Bywalec

Postprzez ezin » 10/5/2010, 21:57

ja tam nie jestem przekonany zarowno do motorow jak i samochodow sprowadzanych z wloch... okropnie tam katuja wszelkiej masci maszyny.
ezin
Świeżak

Postprzez lehre » 11/5/2010, 00:35

z tego co wiem to on chce sie pozbyc tej cbr'ki juz od ostatnich swiat i jakos mu nie idzie wiem bo w swieta przegladalem ten motocykl na allegro ;-)
lehre
Świeżak

Postprzez Landryss25 » 11/5/2010, 08:24

ezin napisał(a):ja tam nie jestem przekonany zarowno do motorow jak i samochodow sprowadzanych z wloch... okropnie tam katuja wszelkiej masci maszyny.

To taki sam stereotyp jak to że każdy motocyklista to idiota i lata 200 w mieście... Żaden argument.

Tak samo jak to że moto długo stoi to musi być szrot. Nie tak łatwo sprzedać dobry motocykl w dobrych pieniądzach bo jest mnóstwo ,,okazji", moto składanych z 3 które ładnie wyglądają i są tańsze. Nie ma reguły. Sam niedawno sprzedawałem moto, ceniłem dość drogo jak za ten rocznik (na allegro w tej cenie stały nawet 2-3 lata młodsze) ale wiedziałem co sprzedaję i wolałem sam jeździć niż oddać za grosze. Zalegało ono ponad pół roku a zainteresowanie było dość małe. W końcu wyszło tak że kupił pierwszy klient który przyjechał obejrzeć.

Nie rozpowszechniajcie głupich stereotypów.

Co do tej CBR to widać że miała lekkiego szlifa na prawej stronie. Nieoryginalne elementy to kierunki, mocowanie tablicy i manetki. Żeby powiedzieć więcej trzeba obejrzeć i się przejechać.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gizyk » 11/5/2010, 08:25

kowal_71 napisał(a):Wygląda spoko jak dla mnie. Jeśli rzeczywiście jest bezwypadkowa, to myślę, że warto przejechać się i obejrzeć. Szkoda, że nie ma książki serwisowej...

Ksiazka na pewno bylaby dodatkowym plusem..chociaz znajac zycie to i w przypadku tego typu dokumentow trzeba zachowac pewien dystans (falszowane)

ezin napisał(a):ja tam nie jestem przekonany zarowno do motorow jak i samochodow sprowadzanych z wloch... okropnie tam katuja wszelkiej masci maszyny.

Ale jesli chodzi o klimat to jest na pewno bardziej sprzyjajacy niz np. w UK wiec teoretycznie zewnetrzny stan maszyn powinien byc lepszy. A wiesz moze jak we Wloszech wyglada tzw. kultura serwisowa..zakladam, ze i tak jest duuzo lepsza niz u nas ;) Moze jakies porownanie wlasnie do UK / ewentualnie Niemcy, Szwajcaria, kr. Benelux'u?

lehre napisał(a):z tego co wiem to on chce sie pozbyc tej cbr'ki juz od ostatnich swiat i jakos mu nie idzie wiem bo w swieta przegladalem ten motocykl na allegro ;-)

Poki co najmniej optymistyczna, ale na pewno bardzo istotna wiadomosc w tym temacie;/ Mimo wszystko skontaktuje sie ze sprzedajacym i postaram umowic na jakies ogledziny. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Kolejny egzemplarz:
http://allegro.pl/item1025909230_honda_cbr_600_f4i.html - wyglada zacnie (jedyne czego sie dopatrzylem na fotkach to lekkie wgniecenie na baku po lewej stronie - naped i opony niby w bdb stanie). Niestety oferta Krakowa wiec nie bardzo kalkuluje mi sie gonic zobaczyc jeden egzemplarz, moze jest ktos z Krakowa i moglby spojrzec na to moto?;)
gizyk
Świeżak

Postprzez kowal_71 » 11/5/2010, 11:05

Jak dla mnie, to najlepiej z Francji sprowadzać.
a swoje moto mam z Włoch i nie narzekam ;)
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
kowal_71
Bywalec

Postprzez dar3k » 11/5/2010, 16:20

gizyk napisał(a):Kolejny egzemplarz:
http://allegro.pl/item1025909230_honda_cbr_600_f4i.html - wyglada zacnie (jedyne czego sie dopatrzylem na fotkach to lekkie wgniecenie na baku po lewej stronie - naped i opony niby w bdb stanie). Niestety oferta Krakowa wiec nie bardzo kalkuluje mi sie gonic zobaczyc jeden egzemplarz, moze jest ktos z Krakowa i moglby spojrzec na to moto?;)

Nie chcę być wyrocznią bo nie jestem ekspertem ale widziałem tą cbrke i na pierwszy rzut oka wygląda bardzo ładnie, nie znam się na malowaniach w tym modelu ale wygląda na oryginał, podnózki kierowcy nie pozdzierane, podobno kupiona w salonie Aprilli, papierów nie przeglądałem więc nie umiem powiedzieć, czy książka jest autentyk, nie jeździłem nią bo oglądałem inne moto i za bardzo się nie interesowałem, więc jakoś bardzo ci nie pomogę,
gośc ma też srebrną f4i sport, chyba miała jakiegoś szlifa, czacha ma ciut inny odcień od reszty,
zadzwoń i pogadaj z typem, niby handlarz ale jak z nim rozmiawiałem to w porządku gość, raczej nie ściemnia, tylko jego wspólnik to taki cwaniaczek i trochę mnie wkurzał :wink:
PS: to moto jest koło Wieliczki a nie w krakowie
dar3k
Świeżak

Postprzez gizyk » 11/5/2010, 21:08

Co do pierwszej oferty - kontaktowalem sie ze sprzedajacym, moto nadal do obejrzenia ale dopiero sobota-niedziela/po weekendzie. Sprzedajacy jest poki co poza PL - moze przyprowadzi jakas perelke? :)

Sprawdzilem malowanie tego moto z drugiej oferty (modele 'referencyjne' znalazlem na cbrforum.de). W tym malowaniu byly egzemplarze z 2001 roku (w ofercie jest niby 2002). Zadzwonie - podpytam.

dar3k dzieki za informacje. Moze znasz kogos z Wieliczki / okolic kto moglby podskoczyc i obadac ten egzemplarz dokladniej?
Ostatnio edytowano 11/5/2010, 21:15 przez gizyk, łącznie edytowano 1 raz
gizyk
Świeżak

Postprzez patryk83 » 12/5/2010, 06:46

Model z 2002 tez miał takie malowanie.
Mam taką z 2001 i wygląda identycznie nie licząc tego, że moja ma zjechane jak cholera owiewki :>
http://cbr600.webd.pl/index.php?id=pc35i
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez gizyk » 12/5/2010, 17:52

patryk83 napisał(a):Model z 2002 tez miał takie malowanie.
Mam taką z 2001 i wygląda identycznie nie licząc tego, że moja ma zjechane jak cholera owiewki :>
http://cbr600.webd.pl/index.php?id=pc35i

Rzeczywiscie w 2001 tez byla w tym malowaniu - widac wygooglowalem jakies trefne niemieckie forum o cbr;)
gizyk
Świeżak

Postprzez dar3k » 13/5/2010, 09:14

gizyk napisał(a):dar3k dzieki za informacje. Moze znasz kogos z Wieliczki / okolic kto moglby podskoczyc i obadac ten egzemplarz dokladniej?

niestety nie, ja sam mam do Wieliczki ok 60km ale raczej nie nadaje się na osobę która mogłaby sprawdzić moto :wink:
dar3k
Świeżak

Postprzez gizyk » 14/5/2010, 07:54

W czasie dalszych poszukiwan wymarzonej CBR natknalem sie na www.moto-leader.pl. Ktos z Was kojarzy ta firme? Jakies doswiadczenia z nimi?

Sprowadzaja motocykle i luksusowe auta z USA - od wlasciciela firmy otrzymalem informacje, ze ze sprowadzeniem na zamowienie nie ma problemu, kwestia znalezienia odpowiedniego egzemplarza.

A w ogole warto ciagnac 7-8 letnie moto z USA (zakladam, ze na takie powinno wystarczyc ok 13k zl)?
gizyk
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

na górê