honda CBR 600f do Turystycznej jazdy?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
honda CBR 600f do Turystycznej jazdy?
Witam,
Rozglądam się obecnie za moto, natrafiłem na 600f z 2003 w całkiem dobrym stanie i wręcz nierealnym przebiegiem 10k, myślałem też o ninja 250 z 2009.
Moto chciałbym używać głownie do dalekich podroży, czy taki moto się na nie nadaję? i jak jest ze spalaniem, żywotnością tego sprzęt itd, bym był wdzięczy za jak najwięcej opinii od posiadaczy tego/tych moto.
PS: To będzie moje drugie moto, 1 YZF R125 więc prawie motorynka ale sporo na niej przejechałem 9k i bardzo sympatycznie się śmigało i nabrałem na niej trochę wprawy.
Lewa w górę
Rozglądam się obecnie za moto, natrafiłem na 600f z 2003 w całkiem dobrym stanie i wręcz nierealnym przebiegiem 10k, myślałem też o ninja 250 z 2009.
Moto chciałbym używać głownie do dalekich podroży, czy taki moto się na nie nadaję? i jak jest ze spalaniem, żywotnością tego sprzęt itd, bym był wdzięczy za jak najwięcej opinii od posiadaczy tego/tych moto.
PS: To będzie moje drugie moto, 1 YZF R125 więc prawie motorynka ale sporo na niej przejechałem 9k i bardzo sympatycznie się śmigało i nabrałem na niej trochę wprawy.
Lewa w górę
- paulo24
- Świeżak
http://moto.allegro.pl/item981088097_ho ... zl_mc.html
wójek ma i sobie chwali
w zeszlym sezonie byl sie przejechac do Modeny(włochy) oraz smigał po calej polsce
a moze cbf (ale tu sie musza forumowicze wypowiadac), np. taki
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1567155
wójek ma i sobie chwali
w zeszlym sezonie byl sie przejechac do Modeny(włochy) oraz smigał po calej polsce
a moze cbf (ale tu sie musza forumowicze wypowiadac), np. taki
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1567155
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
- swirus2007
- Stały bywalec
XL 1000 to średni wybór na 2 moto po 125.
Ja bym Ci proponował Fazera od 2004 roku. Za 15 wyrwiesz, maszyna świetnie (moim skromnym zdaniem) wygląda no i jest wygodna.
Coś w tym stylu:
http://www.allegro.pl/item983266269_yam ... ebieg.html
Ja bym Ci proponował Fazera od 2004 roku. Za 15 wyrwiesz, maszyna świetnie (moim skromnym zdaniem) wygląda no i jest wygodna.
Coś w tym stylu:
http://www.allegro.pl/item983266269_yam ... ebieg.html
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
wiaderko o tyle lepsze, ze jak zjedziesz na szutr przyjemnosc z jazdy bedzie wieksza a i pokozaczyc na bezdrozasz mozna poprobowac fazer to od lat wysmienity turystyk (sam latalem) a cbf chyba ciut gorszy pod wzgledem oiagow,bardziej nudny i odrobine brzydszy moim zdaniem.
<<< Całkowity Brak Rozumu 929 '01 >>>
-
warjatron - Świeżak
Nie no CBR 1100 XX to wręcz idealny wybór po 125 4t. VFR też nie lepsza bo ciężka i narwana. Czytaj tematy zanim palniesz głupotę.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Dobrze by było gdybyś napisał do jakich podróży moto Ci potrzebne- nastawienie na autostrady/szosy/górskie winkle/ czasem offroad, albo zwiedzanie podziurawionych wsi? Jaką chcesz osiągać prędkość przelotową? Jakie dystanse pokonywać? Będziesz latał solo, czy z kimś?
Polecać można tak jak pisali wyżej- od turystycznych sportów typu 1100xx i VFR, przez nieco mniej sportowe, acz wciąż nadające się do wyluzowanej szosowej turystyki fazera, bandita, cbfę, NTV, dalej masz np TDMę 900 która nie jest jeszcze mastodontem typu Varadera 1000, a do podróży we 2 i jazdy w mieście się nadaje (i bardzo ją polecam, choć dyskusyjne jest czy już po 125). Potem są też fajne moto, którymi już w lekki teren się zapuścisz, a wciąż będziesz miał frajdę z winklowania: Kawasaki Versys (gorąco polecam) i Suzuki V-Strom DL650. Z mniej szosowych acz wciąż turystycznych masz trampka i africę twin, yamahę tenere, aprillę pegaso, może jakiegoś DR.
Także zastanów się dokładnie do czego Ci motocykl jest potrzebny. Jak do wszystkiego to w Twoim wypadku zastanowiłbym się nad Versysem, V-stromem i Pegaso, jak jesteś duży to też nad TDMą.
Polecać można tak jak pisali wyżej- od turystycznych sportów typu 1100xx i VFR, przez nieco mniej sportowe, acz wciąż nadające się do wyluzowanej szosowej turystyki fazera, bandita, cbfę, NTV, dalej masz np TDMę 900 która nie jest jeszcze mastodontem typu Varadera 1000, a do podróży we 2 i jazdy w mieście się nadaje (i bardzo ją polecam, choć dyskusyjne jest czy już po 125). Potem są też fajne moto, którymi już w lekki teren się zapuścisz, a wciąż będziesz miał frajdę z winklowania: Kawasaki Versys (gorąco polecam) i Suzuki V-Strom DL650. Z mniej szosowych acz wciąż turystycznych masz trampka i africę twin, yamahę tenere, aprillę pegaso, może jakiegoś DR.
Także zastanów się dokładnie do czego Ci motocykl jest potrzebny. Jak do wszystkiego to w Twoim wypadku zastanowiłbym się nad Versysem, V-stromem i Pegaso, jak jesteś duży to też nad TDMą.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
Planuje robić trasy max 300km dziennie(takie weekendowe wypady np. w gory) po zwykłej drodze, po mieście czasami autostrady.
Prędkości to raczej turystyczne i adekwatne do znaków no może nieco więcej niż znak (tak +10km). A 2 razy do roku wyskoczyć na tor i poszaleć:). Teren mnie nie interesuje(przynajmniej w tej chwili) zwykłe polskie drogi i radość z jazdy:D.
Myślę o zakupie hondy cbr f4,f5,f6,(najbardziej sie skłaniam) ewentualnie v-storma lub fazerka.
PS: Dzięki za rady wszystkim, a szczególnie Kamusial widać ze znasz się na rzeczy wezmę je pod uwagę przy zakupie.
Znalazłem na allegro takie moto może ktoś pokusi się o ich ocenę-fachowym okiem czy warto brać?
http://moto.allegro.pl/item992383052_ho ... el_f6.html
http://moto.allegro.pl/item994558205_ho ... 2003r.html
Co myślicie o tych motocyklach?
Jakie są różnice między cbr f6 a f4 ?
Prędkości to raczej turystyczne i adekwatne do znaków no może nieco więcej niż znak (tak +10km). A 2 razy do roku wyskoczyć na tor i poszaleć:). Teren mnie nie interesuje(przynajmniej w tej chwili) zwykłe polskie drogi i radość z jazdy:D.
Myślę o zakupie hondy cbr f4,f5,f6,(najbardziej sie skłaniam) ewentualnie v-storma lub fazerka.
PS: Dzięki za rady wszystkim, a szczególnie Kamusial widać ze znasz się na rzeczy wezmę je pod uwagę przy zakupie.
Znalazłem na allegro takie moto może ktoś pokusi się o ich ocenę-fachowym okiem czy warto brać?
http://moto.allegro.pl/item992383052_ho ... el_f6.html
http://moto.allegro.pl/item994558205_ho ... 2003r.html
Co myślicie o tych motocyklach?
Jakie są różnice między cbr f6 a f4 ?
- paulo24
- Świeżak
Za 15K szukałbym fazera,za ta kase dostaniesz juz nowy model.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Panowie mniejsza o oznaczenie, chciałbym się dowiedzieć jaka jest różnica w sprzęcie z 03 a 06r?
Charakterystyka pracy silnika się zmieniła?, spalanie? a może coś innego itd.? jest ktoś na tyle kompetentny by na to pytanie odpowiedzieć?
I co myślicie o tych 2 motocyklach ?
Charakterystyka pracy silnika się zmieniła?, spalanie? a może coś innego itd.? jest ktoś na tyle kompetentny by na to pytanie odpowiedzieć?
I co myślicie o tych 2 motocyklach ?
- paulo24
- Świeżak
Jeśli szukasz czegoś wygodnego do podróżowania to zdecydowanie Fazer od 2004 roku. Jest bardzo ekonomiczny, moc oddaje bardzo liniowo (nie ma nagłego przyrostu mocy i wyrywania).
Różnic pomiędzy tymi CBR po za malowaniem nie ma żadnych, ten model był produkowany do 2006 roku.
Różnic pomiędzy tymi CBR po za malowaniem nie ma żadnych, ten model był produkowany do 2006 roku.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Bardziej interesuje mnie cbr'ka bo oprócz jazdy turystycznej chciałbym mocniej przycisnąć gdzieś na torze czy odpowiedniej drodze.
Szukałem fazer 6 s2 nowego (jak Koval135 napisał) ale nie znalazłem owego.
Czy owe 2 moto(cebry z allegro) są warte uwagi?!
Szukałem fazer 6 s2 nowego (jak Koval135 napisał) ale nie znalazłem owego.
Czy owe 2 moto(cebry z allegro) są warte uwagi?!
- paulo24
- Świeżak
Paolo 24
1. ta niby f6 ogladalismy dla kolegi. jest po szlifie. Widać to bardzo dobrze - roznica w kolorach owiewki bocznej i przedniej. Chłodnica jest lekko przygięta i kolektory lekko spłaszczone... pewnie jakos od szlifa.. z prawej strony klamka lekko skrzywiona. Niestety nie jezdzilismy. Łancuch jest ok... ma nawet olejarke czy jak to tam Generalnie mozesz sprawdzić... daje rade wg fachowca z którym byłem
2. nie widzialem
Pozdr
1. ta niby f6 ogladalismy dla kolegi. jest po szlifie. Widać to bardzo dobrze - roznica w kolorach owiewki bocznej i przedniej. Chłodnica jest lekko przygięta i kolektory lekko spłaszczone... pewnie jakos od szlifa.. z prawej strony klamka lekko skrzywiona. Niestety nie jezdzilismy. Łancuch jest ok... ma nawet olejarke czy jak to tam Generalnie mozesz sprawdzić... daje rade wg fachowca z którym byłem
2. nie widzialem
Pozdr
- warmplace
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.