Jak wybrać??
No musze powiedziec że tył ma s1000rr chyba najładniejszy ze wszystkich motocykli. Ta lampa z kolcami na zewnątrz wyglada mega efektownie
Pisałeś że opuscili ci cene wydechu mówisz o samej koncówce czy pełnym układzie, bo z tego co mi mówił bax29 to sama koncówka nie daje kompletnie nic oprucz wygladu a czasem nawet bardziej osłabia moto niż na stockowym wydechu. Zeby moto dostało wiecej km trzeba zalożyc pełen układ i wywalic katalizator który zabiera najwiecej kuńików 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
końcówka zmienia mruczenie, i dlatego ludzie tylko to zmieniają. mało który się bawi w kompletną wymianę wydechu (koszty), a założyć końcówkę akrapa czy vincka to wydatek tysiaka~
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Odpal sobie youtuba i posłuchaj że slip-on w s1000rr nie zmienia kompletnie niczego. Nawet mruczenia a teraz powiem ci dlaczego. Inżynierownie BMW projektujac s1000rr konsultowali sie z inżynierami własnie akrapovicia, Gdybyś zobaczył seryjną koncówke od s1000rr to bys zobaczył że jest to kompletny przelot jak i akcesoryjna puszka od akrapovicia. Cały dzwięk i moc zabiera katalizator wielkosci tankowca pod motocyklem. Naprawde Kaai wejdz na yt i posłuchaj. Jest gdzies nawet filmik że na pełnym układzie akrapovicia gosciu założył wersje Short i seryjna puszke i dzwiek był identyczny 

-
Black-Ghost napisał(a):Błekitne takie troche sciągniete z Mini Copera dla kobiet
To i to BMW

Ostatnio edytowano 16/6/2012, 19:36 przez skidmarks, łącznie edytowano 1 raz
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
Wiem przecież, dlatego duża paleta kolorów motocykli bmw pochodzi od samochodowej strony.
-
Black-Ghost napisał(a):Odpal sobie youtuba i posłuchaj że slip-on w s1000rr nie zmienia kompletnie niczego. Nawet mruczenia a teraz powiem ci dlaczego. Inżynierownie BMW projektujac s1000rr konsultowali sie z inżynierami własnie akrapovicia, Gdybyś zobaczył seryjną koncówke od s1000rr to bys zobaczył że jest to kompletny przelot jak i akcesoryjna puszka od akrapovicia. Cały dzwięk i moc zabiera katalizator wielkosci tankowca pod motocyklem. Naprawde Kaai wejdz na yt i posłuchaj. Jest gdzies nawet filmik że na pełnym układzie akrapovicia gosciu założył wersje Short i seryjna puszke i dzwiek był identyczny
wierzę wierzę, nie mówiłem teraz akuratnie o S1000rr, bo słyszałem, że tam wlaśnie jest coś inaczej z tłumolem, ale przykładowo do jakichś hond, suzuki etc to sama końcówka zmienia dźwięk.
niedawno był tutaj jeden, co chciał wrzucać do r125 inną końcówkę, bo mu się dźwięk nie podobał.
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Kaai no sa i tacy co myśla że jak wsadza do silnika jednocylindrowego tłumik od R6 to moto nagle zacznie wydawac dzwieki jak wspomniana R6
Masakra jakas, Ja sie akurat uczyłem o wszelakich konstrukcjach silnika bo jestem z wykształcenia mechanik-kierowca pojazdów samochodywch ale ludzi powinni chociaz wiedziec oco kaman w silniku i z czym sie to je
Co do innych motocykli typu blady, zx10r wszystko zależy od tego jak jest zbudowany układ wydechowy, w jednym motocyklu wiecej ingeruje katalizator w innym mniej, puszki służą w wiekszosci do wyciszenia motocykla do obecnych norm hałasu. Ale że dziś wiekszosc motocykli ma nieregulowany katalizator to on spełnia funkcje tłumiaco-kataliczną.

-
Kompletny układ wydechowy
:) A co do malowania motoru to zależało mi na czasie i tak będzie cały czarny ale jak będę miał już na miejscu wszystkie owiewki itd będę zamieniał na carbonowe ale pokaże jak wszystko już będzie założone
W kawie ZX10r u mnie po kompletnym wydechu akrapa doszło 9km i 11nm
jak wszystko po ogarniam zapewne wrzucÄ™ wykres A TAK NA MARGINESIE polacy dostali w dupÄ™ 1:0 fuck

W kawie ZX10r u mnie po kompletnym wydechu akrapa doszło 9km i 11nm

- piotrekzx10r
- Świeżak
Ja mialem jazde testowa wlasnie tym niebieskim. Jak mi go dawali to myslalem sobie, pewnie dlatego, ze takiego nikt by nie chcial nawet ukrasc, po godzinie kiedy stanolem zeby zalozyc kamerke kolor nie mial juz znaczenia i nawet mi sie ten niebieski zaczol podobac 

Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Kuźwa nie wiem co zrobić ponieważ odezwał się do mnie znajomy który zaproponował mi sprzedaż bmw ale z niemieckiego salonu nie dość ze miał bym czarną to jeszcze w sumie całość tańsza o 1200 euro też z akrapo pełnym układem ale minus taki że motor był by do odbioru 10 dni później niż ta niebieska. Fakt taki jak wspomniałem wyżej ze plastiki zmieniam wszystkie ale muszę zbiornik pomalować i tak a tam by był jednak ori do pierwszego szlifa
:)

- piotrekzx10r
- Świeżak
Też mi sie wydaje że lepiej poczekac 10 dni i miec czarna niż odrazu błękitna w ktorej bedzie trzeba wymieniac lub przemalowac zbiornik paliwa 

-
cały czas mnie zastanawia dlaczego w Polsce przy max wyposażeniu można wyrwać ten motor za 73 tyś zł a w niemcowni to samo w przeliczeniu już na nasze 61 tyś zł nie mogę tego pojąć przecież to jest od h..a pieniędzy...
- piotrekzx10r
- Świeżak
Ponieważ bmw to niemiecki motocykl i chyba zależy im aby niemcy jezdzili na rodowitych maszynach zamiast poszli do konkurencji, co za soba niesie że sprzedadzą wiekszą ilosc sprzętów na swoim rynku a to im da wiekszy zysk niż sprzedac drożej 5 na krzyż. Gdybyś miał kupic w polsce WSK-ke XXI wieku to też byś ją kupił taniej niż za granicą. Pewnie włoskie maszyny w Itali też są tańsze. Oczywiscie mowa o salonowych moto.
-
Glownie chodzi o dwoe rzeczy, w niemczech kurs euro jest staly i zawsze jest 1 do 1
W Polsce dzisiaj jest taki a jutro inny wiec importer musi sie zabezpieczyc na ta ewentualnosc, a nie bedzie zmienial codziennie ceny bo moglby jeszcze na tym stracic ( kupil gdy euro stalo wysoko a sprzedal gdy stalo nisko). Druga sprawa, sprzedajac 5 sztuk na rok nie byl by w stanie zaplacic czynszu, wyzywic swojej rodziny i rodzin pracownikow. Gdyby sprzedawal ich 1000 rocznie to mniejsza marza byla by mozliwa.
Nie kupuj czegos co ci sie niepodoba. Jaki jest sens wywalic pieniadze na cos , co na drugi dzien zmieniasz na cos , co mogles kupic odrazu i to jeszcze taniej?

Nie kupuj czegos co ci sie niepodoba. Jaki jest sens wywalic pieniadze na cos , co na drugi dzien zmieniasz na cos , co mogles kupic odrazu i to jeszcze taniej?
-
rosiboj - Moderator
Czekam na czarną żona uświadomiła mnie że na niebieskim wyglądał bym jak (bez komentarza) hehe
Rosiboj masz racje z tym że jak się nie podoba to się nie kupuję ale mi już cisnienie chyba uderzyło do głowy z braku dwóch kółek
:) Ja już chcę jeździć !!
Rosiboj masz racje z tym że jak się nie podoba to się nie kupuję ale mi już cisnienie chyba uderzyło do głowy z braku dwóch kółek

- piotrekzx10r
- Świeżak
Piotrek tylko sie upewnij, ze ekzemplarz ktory kupujesz z niemiec jest juz PO akcji serwisowej, bo jak ci za chwilke powiedza, ze masz czekac na czesci zeby ci go zrobili to sie wkurzysz niepotrzebnie.
-
rosiboj - Moderator
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości