Zobacz wątek - GSXR K7 1000 dla 18latki bez doświadczenia
NAS Analytics TAG

GSXR K7 1000 dla 18latki bez doświadczenia

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Postprzez abc » 9/8/2010, 14:05

pan_wiewiorka napisał(a):No właśnie patrzyłem na fotki i tak coś mi nie tito było. Lekka mulda na światłach i przyjmuje na burtę każdy samochód. Przemo, pogadaj z Jej starymi, bo będzie następny pogrzeb.

Łeee, żeś się popisał.
Wytłumacz mi jaki ma związek pogrzeb z obrysowaniem komuś auta na światłach, bo nie bardzo kumam? :?
Mulda na światłach? Koło prawego krawężnika może i tak - nigdy muldy na środku drogi na światłach nie widziałem.

Dziołcha wrzuca 1-nkę, trzyma sprzęgło na światłach, siedzi na prawym półdupku i delikatnie rusza. Cała filozofia sprowadza się do utrzymania moto idealnie 90 stopni a nie 80 czy 70 stopni.

Trochę przeginacie - dziewczyna moim zdaniem się nauczy bo ma więcej oleju w głowie niż 95% facetów - 18-latków.

Patrzycie na nią z perspektywy własnego pojmowania motoru, czyli zapierd****

Jak będzie jeździć przez 1-szy sezon zgodnie z przepisami i znakami drogowymi a potem będzie pomału zwiększać prędkość - kuku sobie nie zrobi. Może nawet parkingówki nie będzie mieć.

Czy wam się nie mieści w głowie że na gsx-r 1000 można jechać 50 km/h?
abc
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 9/8/2010, 14:15

wiec tak: jej starzy nie wiedzą o kupnie. Sprzeta trzyma u kumpla w garażu. Skąd wzięła tyle kasy nie wnikam (wolę nie widzieć?) Spotkałem te laskę pare razy i akurat ona nie ma więcej oleju w głowie jak "95%" facetów w tym wieku. Przy dużej dawce szczęscia nie rozwali się od razu ale wystarczy, że przy jej umiejetnościach po 2tys km. będzie chciała "polatać za kumplami" ...
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Ścigacz.pl

Postprzez radziu88 » 9/8/2010, 14:18

to jest pocisk i do tego niezbyt lekki, najmniejszy błąd przy jej gabarytach skończy się gleba i obyyyyy tylko parkingową.
A do tego nie będzie go w stanie ustawić do pionu po tej parkingowej wywrotce;/
radziu88
Świeżak

Postprzez abc » 9/8/2010, 14:22

Przemo_rene - z ciekawości zarejestrowałem się na tym forum, na którym jesteś moderatorem. Przeczytałem wątek i twój post. Bardzo dobre linki dałeś - także dziewczyna będzie wiedzieć co to znaczy wylatująca ceberka spod tyłka. Krótko, zwięźle i na temat.

Weź pod uwagę, że ona jest pełnoletnia. To nie twoja sprawa ani nikogo innego żeby iść do jej starych i o takich rzeczach mówić. I tak moto nie sprzeda.

Swoją drogą - jazdę za kolegami to jej odradź na dzień dobry, chyba, że oni jeżdża z prędkością turystyczną.

Pomóżcie dziewczynie jak wam na niej zależy a nie od razu *&%^^$%#%#

Głównie konkrety, technika jazdy. Niech ktoś pojedzie z nią za miasto, na placyk jakiś, omówi hamowanie, skręcanie, prostowanie moto gazem, niech poćwiczy na luzie stojąc, trzymając sprzęgło ruvhy manetką - i naprawdę tragedii nie będzie.

Ważna jest manetka na początku i małe prędkości. Reszta przyjdzie z czasem.
abc
Świeżak

Postprzez Daga » 9/8/2010, 14:36

Akurat ona ma kumpli co popierdalaja po miescie bez prawka i zadnych ograniczen.
Tego chyba jeszcze nie bylo :/
DO YOU KNOW,THAT BAD GIRLS GO TO HELL?!
Daga
Świeżak

Postprzez adrianos_08 » 9/8/2010, 14:40

gdyby była większych gabarytów to może... Do cholery to jest litr!!!! Ledwo do ziemi dosięga ! jeżeli straci równowage to nie bd miała czym sie podeprzeć i zapewne zamiast użyć sprzęgła to da więcej gazu i juz leży.
Sory, ale ja tak to widze. Nie chce, żeby jej i komuś innemu się coś stało.
Może wpadnie jeszcze na lepszy pomysł a niżeli kupno litra... Wyjechanie nim od razu w miasto.
adrianos_08
Świeżak

Postprzez Insekt » 9/8/2010, 15:01

nie mozecie wparowac do niej na chate i powiedziec rodzicom ze ich corka sie zabije za pare dni?
r6 2001 -----> cbr 1000rr 2014
Insekt
Świeżak

Postprzez abc » 9/8/2010, 15:02

adrianos_08 napisał(a):Sory, ale ja tak to widze. Nie chce, żeby jej i komuś innemu się coś stało.
Może wpadnie jeszcze na lepszy pomysł a niżeli kupno litra... Wyjechanie nim od razu w miasto.

Kluczowa będzie kontrola manetki. Przy skręcie na skrzyżowaniu 20-30 km/h sport nie jest taki straszny jak go malują. Piłka jest po stronie dziewczyny, zobaczymy co z nią zrobi :P
abc
Świeżak

Postprzez adrianos_08 » 9/8/2010, 15:10

abc napisał(a):
adrianos_08 napisał(a):Sory, ale ja tak to widze. Nie chce, żeby jej i komuś innemu się coś stało.

Kluczowa będzie kontrola manetki. Przy skręcie na skrzyżowaniu 20-30 km/h sport nie jest taki straszny jak go malują. Piłka jest po stronie dziewczyny, zobaczymy co z nią zrobi :P

oby nie to co nasi piłkarze xD nie jestem fanem nogi, ale słyszałem, że znowu im nie za dobrze poszło konieć tematu piłki bo to nie jest miejsce na to ;)
adrianos_08
Świeżak

Postprzez falconiforme » 9/8/2010, 15:19

Przemo_rene, te 3cm da się obniżyć, zawsze coś.
Ale musi ktoś zawiechy dokładnie dostroić. Bo mogą się dziać harce przy różnych prędkościach, shimmy itp.

Crashpary + kombinezon musi być.

Wywieź ją za miasto, na nieuczęszczaną drogę.
Niech się trochę poprzewraca.

Sentymenty są niedobre nauce.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez abc » 9/8/2010, 15:29

Swoją drogą ciekawi mnie jedna rzecz - jak taka mała osóbka, z takimi krótki rękoma będzie odciążać przednie koło przy winklach? Czy rekompenasatą będzie jej niska waga? Na podnóżek ciężar ciężko jej będzie przenieść, może brzuchem na baku się położy będzie to takie trochę odciążenie ale normalnie jak tak widzę, to ona będzie napierać całym ciałem na kierownicę bo będzie mocno w poziomie wyciągnięta. Już lepiej jakby hayabusę kupiła. Też suzuki ale chociaż przednie koła znacznie dalej - poprawcie mnie jak się mylę.

PS.
Jaki jest najniższy zawodnik z moto GP?
abc
Świeżak

Postprzez madcap » 9/8/2010, 15:34

szkoda zdrowia na nieuczęszczanej drodze, lepszym pomysłem jest zabrać ja na polne drogi i niech pojeździ jakimś niedużym off-em
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Przemo_rene » 9/8/2010, 15:43

nie ma co tu dużo deliberować - laska ma akurat 2 kumpli co robią terror na mieście (gumy do 2pak w centrum, jazda bez blach ważnych, prawka...2 z nich poznałem-jeżdzą wariacko ale mają technikę) ale myślę, że do tego stopnia jeszcze nie są wyłączeni społecznie, że jak ona się do nich odezwie by polatać to że się zgodzą bo pierwszy winkiel i ona na nim zostanie...

ABC - żadna haya czy gixer dla takiej kobitki - opanuj się. Mała ninja 250 to max na moje a i tak będą gleby i stresy.

Falconiforme - jak ją wezmę poza miasto jak będzie najpierw musiała za mną dojechać tam "za miasto" ? Już sama trasa dojazdowa wcale nie musi się skończyć dobrze (jej wzrost i sięganie - czytaj jego brak) a poza tym jadąc przed kimś kto trzyma w łapie 190KM i by ten ktoś nie wjechał mi w tyłek na światłach czy przy dohamowaniach to byłbym nieźle posrany o własne zdrowie a puścić przodem to chyba jeszcze gorzej bo traumy wpadającej kumpeli na drzewo 100m przede mną bym chyba lekko nie zniósł. Z kumplem naradzimy się i wparujemy w weekend do niej na sprzetach pokazać jej kilka rzeczy. Jak ktoś ma jakąś 500tke i chce z nami jechać to zapraszam - chodzi o to by jej pokazać co "durne" 500et potrafi.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Ścigacz.pl

Postprzez abc » 9/8/2010, 15:44

A jednak da się - ta chyba też nie sięga ziemi a jedzie!!! :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=wD8lcZFR ... re=related

Więcej wiary w dziewczyny 8) :D
abc
Świeżak

Postprzez abc » 9/8/2010, 15:50

Przemo_rene napisał(a):ABC - żadna haya czy gixer dla takiej kobitki - opanuj się. Mała ninja 250 to max na moje a i tak będą gleby i stresy.

Pisałem w sensie: z dwojga złego :lol:
Premo_rene napisał(a):Falconiforme - jak ją wezmę poza miasto jak będzie najpierw musiała za mną dojechać tam "za miasto"

Kolego, jest jeszcze inna opcja - z tyłu na siedzeniu za koleżanką :lol:
abc
Świeżak

Postprzez Konio » 9/8/2010, 15:52

Musisz zrobic tak: zaproponowac ze ja przewieziesz i postawic moto na gume np z 2 albo 3 i przeleciec z nia tak np 200km/h na kole zeby sie obsrala (najlepiej zrob tak ze 1 guma-> opad->2 guma-> opad itd :lol: ) a jak to nie da efektow to nie tlumacz jej jak kolezance tylko jej pocisnij ze w ch**u to masz jak sie zabije ale na pogrzeb nie pojdziesz i nie gadaj tylko odjedz (mozesz ruszyc i walnac wheelie) :evil: Moze bardziej jej da w psyche takie zachowanie

abc napisał(a):Mulda na światłach? Koło prawego krawężnika może i tak - nigdy muldy na środku drogi na światłach nie widziałem.

Zapraszam do Krk :D tam jest ich pelno :lol:

btw. jak bedzie odbywac ta pierwsza jazde prosze o filmik :lol:
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Konio
Mieszkaniec forum

Postprzez sebasbox » 9/8/2010, 16:00

abc napisał(a):Swoją drogą ciekawi mnie jedna rzecz - jak taka mała osóbka, z takimi krótki rękoma będzie odciążać przednie koło przy winklach? Czy rekompenasatą będzie jej niska waga? Na podnóżek ciężar ciężko jej będzie przenieść, może brzuchem na baku się położy będzie to takie trochę odciążenie ale normalnie jak tak widzę, to ona będzie napierać całym ciałem na kierownicę bo będzie mocno w poziomie wyciągnięta. Już lepiej jakby hayabusę kupiła. Też suzuki ale chociaż przednie koła znacznie dalej - poprawcie mnie jak się mylę.

Możesz napisać o jakie odciążanie Ci chodzi? I po co ma przenosić ciężar na podnóżek?
sebasbox
Świeżak

Postprzez hardworker » 9/8/2010, 16:01

Niech obnizy sobie siedzenie! Bedzie troszke mniej komfortowe, ale i sam motorek nie jest do turystyki. Do tego powinna kupic buty z gruba podeszwa (akurat sportowych takich nie widzialem) i odzyska te 5 cm.
Jest lekka wiec obnizenie zawieszenia, nie powiino znaczaco wplynac na zachwanie sie motocykla.
Moim zdaniem mozna sie nauczyc smigac na litrze ale w tym przypadku NIE POLECAM, NIE POLECAM, NIE POLECAM, NIE POLECAM, NIE POLECAM, NIE POLECAM, NIE POLECAM...
hardworker
Świeżak

Postprzez Robson1903 » 9/8/2010, 16:06

Może pojedziemy i ukradniemy moto :D
Myślę że by mnie uniewinnili że zapobiegłem śmierci :D
CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
Robson1903
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Daga » 9/8/2010, 16:15

Sluchajcie,to nie jest dyskusja na temat "Czy laska da rade K7".
Ta dziewczyna jest w srodku kursu,na mniejszych pojemnosciach tez nie jezdzila.Nie ma pojecia o jezdzie moto.
DO YOU KNOW,THAT BAD GIRLS GO TO HELL?!
Daga
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.