GSX-R 600 K4 vs. R6 vs. 600 RR
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Wybrałem te motory bo mi się podobają wizualnie i skończcie pisać bezsensowne posty nie na temat, bo tego jest więcej niż konkretów. Chce opinii kogoś kto jeździł na takich motorach albo chociaż na 2 by mógł powiedzieć który się lepiej prowadzi itd. a nie jakieś pierdolety o napinaczach i honorach
- Konors
- Świeżak
Dokładnie, w przypadku tej trojki to bierz to co Ci sie podoba najbardziej, lub to co znajdziesz w najlepszym stanie.
Bo ulica to nie tor i to czy jeden ma do 200 7,5s, a drugi 7,3s to i tak bez róznicy...
A co do wygody i prowadzenia to kazdy ma inne upodobania, to co dla jednego bedzie beznadziejne, dla Ciebie moze okazać sie super....a jak nigdy czymś takim nie jezdziłes to i tak żadna opinia Ci nie pomoże, bo prawda jest taka,że dopiero jak pojezdzisz to będziesz w stanie stwierdzić czego od moto oczekujesz. pozdr
Bo ulica to nie tor i to czy jeden ma do 200 7,5s, a drugi 7,3s to i tak bez róznicy...
A co do wygody i prowadzenia to kazdy ma inne upodobania, to co dla jednego bedzie beznadziejne, dla Ciebie moze okazać sie super....a jak nigdy czymś takim nie jezdziłes to i tak żadna opinia Ci nie pomoże, bo prawda jest taka,że dopiero jak pojezdzisz to będziesz w stanie stwierdzić czego od moto oczekujesz. pozdr
It's not abt bike...but abt rider...
- Deviator
- Świeżak
KirkBlade napisał(a):Widzę że masz doświadczenie. Wy to chłopaki twardo jeździcie na swoich GSach. Nie ma lansu jest terror co nie ?
Szkoda tylko że z taką zawiścią patrzycie jak ktoś chce kupić coś innego niż pierdzipęd jak wasz.
PS. Czekam na napinkę czym to nie jeździliście.
Hehe swiete slowa

- mlody636
- Świeżak
mlody636 napisał(a):KirkBlade napisał(a):Widzę że masz doświadczenie. Wy to chłopaki twardo jeździcie na swoich GSach. Nie ma lansu jest terror co nie ?
Szkoda tylko że z taką zawiścią patrzycie jak ktoś chce kupić coś innego niż pierdzipęd jak wasz.
PS. Czekam na napinkę czym to nie jeździliście.
Hehe swiete slowaNawiazujac do tematu kawasaki
. Jakis czas temu kupilem na pierwsze moto 636 i jakos sie nie zabilem a motorek fajny wiec pomysl moze o kawie. Osiagi przyzwoite, moto ekonomiczny, fajnie kladzie sie w winkle, jesli chodzi o wygode to nie ma co tu pisac bo to sport
.
daj zdjęcia opon a nie 'jakos sie nie zabilem'
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Czytasz co napisalem?? "Jakis czas temu kupilem pierwsze moto" i co juz mam byc jak Ty PRO i zamykac opone po przejezdzeniu kilku miechow?? Czy opona jest wyznacznikiem jazdy?? Nie kazdy musi lubiec zamylac opone i trzec w winklach... Jesli chcesz tak bardzo wiedziec to Ci napisze, nie opony nie zamykam
. Zreszta co Ci ze zdjec:|.... Zdjecia moge sobie z neta wziac i Ci wyslac ale nic mi to nie da wiec po co.... Takie rzeczy sprawdza sie w realu a nie...

Simson SR 50, Simson S 53, Honda Nsr 80, Suzuki Bandit 250, Honda CBR 600 F2, 3x Honda Cbr 600 F3, 2x Yamaha Fazer 600, 2x Suzuki GSXR 600 SRAD, 2x Suzuki SV 650, Kawasaki Zx6r 636 C6F
- mlody636
- Świeżak
Ja Ci kolego powiem tak. Na poczatku tez tak myslalem jak Ty - najbardziej mi sie podobaja sporty klasy 600, wiec pytalem ktory bedzie najlepszy dla mnie. Bo nawet nie wyobrazalem sobie jak to jezdzi, patrzylem tylko na wyglad. Z czasem zaczalem uwzgledniac moj wzrost, mase, doswiadczenie, komfort jazdy oraz koszty utrzymania. Odpowiedz sobie na kilka prostych pytan - czy nie jestes za wysoki/ciezki na sporta? Od biedy niezaleznie od wzrostu i masy mozna jezdzic na sporcie, ale im wyzszy jestes, tym bedzie to wiekszy dyskomfort. Jesli masz 2 metry wzrostu to raczej odpusc. Najwazniejsze - odpowiedz sobie na pytanie jakie masz doswiadczenie i czy to dobry pomysl pakowac sie na sportowa 600 tke. Jezeli tak bardzo zalezy Ci na wygladzie to pomysl o kawasaki ER 6f - tez wyglada spoko, a jest to duzo latwiejszy motorek do opanowania na start. Na wszystko przyjdzie czas - ja wiem, ze Ty bys chcial odrazu sporta, ale czasem warto poczekac. Tak ode mnie - gdybym ja zaczynal od sportowej 600 tki, a nie 125 tki, to pewnie nie pisalbym dzis tego posta. I mowie to z pelnym przekonaniem bo mimo mojego rozsadku, umiejetnosci nie ida z nim w parze. Zastanow sie czy bedzie Cie tez stac utrzymac sportowy motocykl - koszty wcale nie sa takie male - koszt nowych opon to 1000 zl, ktore wymienisz co 2 - 3 sezony, naped 500 zl, spalanie rzedu 8l/100 km tez nie jest niczym nadzwyczajnym, zdarza sie ze wiecej spali.
Ja proponuje tak - idz sie jakakolwiek 600 tka przejedz, albo chociarz usiadz na niej to wrocimy do tematu ok? Zobaczysz o czym mowie.
Ja proponuje tak - idz sie jakakolwiek 600 tka przejedz, albo chociarz usiadz na niej to wrocimy do tematu ok? Zobaczysz o czym mowie.
- pietrek7557
- Bywalec
Kaai napisał(a):No bo to taki wielki problem sprawdzić, czy to twoje zdjęcia czy z neta.
Uwierz mi ze wielki:) jestem informatykiem z zawodu i moglbym zrobic z fotka takie rzeczy ze bys nie wiedzial czy to moja czy Twoja

- mlody636
- Świeżak
No ciekawe
Ja co prawda, kształcę się w kierunku progamisty, ale grafikę też miałem i to sporo.
ale dobra już, nie róbmy bajzlu.
Założyciel tematu niech się przejedzie na jakimś sporcie 600 i zobaczy czy dalej tak bardzo go chce.

Ja co prawda, kształcę się w kierunku progamisty, ale grafikę też miałem i to sporo.
ale dobra już, nie róbmy bajzlu.
Założyciel tematu niech się przejedzie na jakimś sporcie 600 i zobaczy czy dalej tak bardzo go chce.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
No dokladnie
sport w dluzsza trase jest dla pojeb.w i ludzi z zajawka takich jak np ja
mi nie przeszkadza brak wygody:) wiec najlepiej przejedz sie najpierw i osadz czy napewno bedziesz w stanie bujac tym w trase ;D

Simson SR 50, Simson S 53, Honda Nsr 80, Suzuki Bandit 250, Honda CBR 600 F2, 3x Honda Cbr 600 F3, 2x Yamaha Fazer 600, 2x Suzuki GSXR 600 SRAD, 2x Suzuki SV 650, Kawasaki Zx6r 636 C6F
- mlody636
- Świeżak
No i oczywiscie wez pod poprawke, ze na przejazdzce zrobisz tylko kilka kilometrow, a nie kilkaset i musisz ocenic sam czy aby napewno nie bedzie Ci to przeszkadzac.
- pietrek7557
- Bywalec
właśnie też mi chodzi o komfort jazdy jakiś taki w miarę bym nie schodził z motoru połamany mam 184 cm wzrostu i 95 kg wagi, słyszałem kiedyś od kolegi co ma r6, że jestem za wysoki na taki motor ale czy tak faktycznie jest nie wiem.
- Konors
- Świeżak
tak mówią, że do 180cm wzrostu, jeśli chcesz na sportach 'wygodnie'. tak samo z wagą, że te 80kg~ (nie pamiętam gdzie to czytałem),ale to wszystko zależy. znajomy ma 2m wzrostu i 90kilo i jeździ litrowym gixxem k1.
a z tego co pamiętam, to akurat yamahy najmniejsze
a z tego co pamiętam, to akurat yamahy najmniejsze
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Tragedii nie ma, choc moglbys byc pare cm nizszy i kilkanasdcie kilo lzejszy
Ale tak jak pisalem, ja bym na Twoim miejscu odpuscil wszelkie sporty, przymierzyl sie do Kawasaki ER 6f lub SV 650 jak lubisz plastiki. A jak juz sie bardzo uprzesz to niech to bedzie chociarz cbr f4/f4i lagodnie oddaje moc jak na sporta. Ale prosze Cie - najpierw przymierz sie do czegokolwiek to nabierzesz innego spojrzenia, stukonne motocykle to nie YBR 250 z egzaminu.

- pietrek7557
- Bywalec
ja ybra na kursie przytarlem gmola. sam nie wiem jak, nie mialem wtedy wiekszego pojecia przy jezdzie, ale przytarlem xD.
fakt faktem, ze te gmole w kursowych moto wystaja sporo xd
fakt faktem, ze te gmole w kursowych moto wystaja sporo xd
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość