Zobacz wÄ…tek - nie wiem
NAS Analytics TAG

nie wiem

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Postprzez madcap » 4/12/2011, 21:41

jesli zaznaczysz opcjÄ™ "Show metric values", to pojawi siÄ™ centymetrowy systm miary
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez mustafa_waw » 4/12/2011, 22:57

"ChcÄ™ sprawic sobie motocykl z manualnÄ…"
Dorośnij, a póki co poszukaj sobie roweru.
Nie wiem jak wy, ale ja swojemu dziecku (które mam w planach dopiero za ... czasu) nie dałbym żadnego pojazdu do jeżdżenia po drogach publicznych, dopóki nie zrobi sobie prawka A albo B. Po prostu nie raz, jako pasażer (na szczęście jako kierowca nic mi takiego się nie przydarzyło) widziałem naprawdę niebezpieczne akcje, które powodowały małolaty po 13-14 lat, na swoich skuterkach.
BTW "i w koncu nie musie siedziec jak debil na allegro i marzyc o jakisch wielkich motorach. "
Chyba jednak musisz, dopóki nie zrobisz sobie prawka...

mustafa, przeglÄ…dam posty z racji funkcji
sam nie jesteÅ› wiele lepszy od niego
więc nie szum
madcap
mustafa_waw
Świeżak

Postprzez Freta » 4/12/2011, 23:12

A1 jest od 16 lat z tego co mi wiadomo a raczej nic sie nie zmieniło. Wiec poczekaj dorośnij a teraz na rower dla zdrowia
Freta
Świeżak

Postprzez amahay » 5/12/2011, 00:26

mustafa_waw napisał(a):Nie wiem jak wy, ale ja swojemu dziecku (które mam w planach dopiero za ... czasu) nie dałbym żadnego pojazdu do jeżdżenia po drogach publicznych, dopóki nie zrobi sobie prawka A albo B.

myślisz że posiadanie prawa jazdy coś zmienia ? Myślisz że jak im nie pozwolisz to tego nie zrobią ? z choinki się urwałeś ? Dzieci zawsze robią to czego im nie wolno :) . Taka kolej rzeczy .
amahay
Stały bywalec

Postprzez Freta » 5/12/2011, 00:35

Ba jak czegoś zabronisz to tym bardziej do tego dążą :D
Freta
Świeżak

Postprzez billys » 5/12/2011, 06:48

Dla mnie nie wazne jest ile mam lat. ''swojemu dziecku ktore mam w planach'' h
ah to kogos pewnie zgwalcisz albo wymoderowano mustafa? Jak wogole wiesz jak kogos wyruchac. I widze ze juz stare z was kur***. I nie nasmiewajcie sie z mlodych bo sami lepsi nie jesteście. A słyszales maciejka ze takich co maja prawo jazdy na motocykl o wiele wiecej sie zabija?
Chociaz I Tak Zapomne sie nie nasmiewa.
A ile wy macie lat?

dziecię drogie właśnie dostałeś ode mnie ostrzeżenie za wulgaryzmy
radzę się opamiętać w słownictwie, którym się posługujesz
jest to naruszenie reugulaminu
radzę również przyjąć z pokorą rady płynące z doświadczenia innych
madcap
billys
Świeżak

Postprzez maciejka69 » 5/12/2011, 11:44

billys napisał(a):Dla mnie nie wazne jest ile mam lat. ''swojemu dziecku ktore mam w planach'' h
ah to kogos pewnie zgwalcisz albo wyruchasz mustafa? Jak wogole wiesz jak kogos wyruchac. I widze ze juz stare z was kur***. I nie nasmiewajcie sie z mlodych bo sami lepsi nie jesteście. A słyszales maciejka ze takich co maja prawo jazdy na motocykl o wiele wiecej sie zabija?
A ile wy macie lat?

Przepraszam bardzo, ja się nie naśmiewam. Takie są przepisy, a przepisy nie są po to, żeby je łamać, jak to się przyjęło myśleć w naszym kraju. A poza tym, skąd masz kasę na motocykl? Zastanawiałeś się gdzie ten motocykl będziesz trzymał? Jeśli w domu i starsi nie będą nic mieli do tego, to rób co chcesz. Widocznie są równie nieodpowiedzialni co ty. A jeśli go będziesz trzymał poza domem bez wiedzy starszych, to ciuchy też będziesz gdzieś TAM trzymał? Czy może zamierzasz bez ciuchów jeździć? Bardzo jestem ciekaw odpowiedzi, całkiem serio i bez "nabijania się"
GSX1400
maciejka69
Stały bywalec

Postprzez the-o » 5/12/2011, 12:42

mustafa_waw napisał(a):"Chcę sprawic sobie motocykl z manualną"
Dorośnij, a póki co poszukaj sobie roweru.
Nie wiem jak wy, ale ja swojemu dziecku (które mam w planach dopiero za ... czasu) nie dałbym żadnego pojazdu do jeżdżenia po drogach publicznych, dopóki nie zrobi sobie prawka A albo B. Po prostu nie raz, jako pasażer (na szczęście jako kierowca nic mi takiego się nie przydarzyło) widziałem naprawdę niebezpieczne akcje, które powodowały małolaty po 13-14 lat, na swoich skuterkach.
BTW "i w koncu nie musie siedziec jak debil na allegro i marzyc o jakisch wielkich motorach. "
Chyba jednak musisz, dopóki nie zrobisz sobie prawka...

mustafa czepiasz sie ze mlody nie ma prawka a z tego co wiem to ty tez nie masz i nie masz tez doswiadczenia a na narowista 600 sie przymierzasz i zadajesz glupie pytania w innym temacie.
billy przynajmniej nie napisal ze chce 250 albo cos bo wiadomo ze za duze to dla niego. napisal ze chcialby cos z manualna skrzynia co nie znaczy ze musi byc to odrazu conajmniej 250cc. malo jest 50cc w manualu z wygladu stylizowanych na powazne moto? jak mu rodzice pozwalili to niech sobie kupi takiego. i tak dzieciaki jezdza na skuterach. niech ma radoche mlody. zostaje tylko kwestia doradzenia mu jakiejs piecdziesiatki. mlody sie tylko przez ciebie wzburzyl i poszly niesmaczne odzywki.

pozdro

edit:
sorry przeoczylem posta billy'egio gdzie napisal ze moto do 150cc.
billy musisz zadowolic sie poki co motorkami do 50cc. nikt tu ci nie poleci wiekszego moto zeby cie pozniej na sumieniu nie miec.
Theo
Kawasaki ER5 -> KTM LC2
the-o
Świeżak

Postprzez motoluka » 5/12/2011, 15:27

billys napisał(a):Dla mnie nie wazne jest ile mam lat. ''swojemu dziecku ktore mam w planach'' h
ah to kogos pewnie zgwalcisz albo wyruchasz mustafa? Jak wogole wiesz jak kogos wyruchac. I widze ze juz stare z was kur***. I nie nasmiewajcie sie z mlodych bo sami lepsi nie jesteście. A słyszales maciejka ze takich co maja prawo jazdy na motocykl o wiele wiecej sie zabija?
A ile wy macie lat?

Kolego nie wiesz o czym mówisz, masz w planach dziecko? W wieku 13 lat? Obrażanie forumowiczów to też średni przejaw dorosłości. Co do Twojego argumentu, że na motocyklach ginie więcej posiadających prawo jazdy aniżeli nieposiadających prawa jazdy i jeżdżących to jest bezsensowny. Jest taki sam jak gadanie, że kobiety powodują mniej wypadków. Pamiętaj zawsze liczy się stosunek ginących do jeżdżących a nie jakieś liczby bezwzględne. Jeśli iść drogą bezwzględnego liczenia to Koczkodany błotne są jednymi z lepszych kierowców ;-)
motoluka
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez billys » 5/12/2011, 16:14

Dzięki the-o i masz racje. Przynajmniej nie mowisz ze jestem za malutki na kazdy motor i nie moge wsiąść na żaden. Jesteś spoko. Aha, i ja nie powiedzialem ze mam w planach jakies dziecko. Ja tylko cytowałem mustafe.
billys
Świeżak

Postprzez motoluka » 5/12/2011, 18:52

Nie użyłeś opcji cytuj, ciężko się więc zorientować kogo cytujesz.
motoluka
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mustafa_waw » 5/12/2011, 21:19

"myślisz że posiadanie prawa jazdy coś zmienia ? Myślisz że jak im nie pozwolisz to tego nie zrobią ? z choinki się urwałeś ? Dzieci zawsze robią to czego im nie wolno Smile . Taka kolej rzeczy . "
Ale mając 18 czy 19 lat jesteś bardziej ogarnięty niż taki 13latek.

"A ile wy macie lat? "
Średnia wieku to 2 razy tyle co ty, zadam bardziej aktualne pytanie dziecko- masz jakiś znajomych? Wyjdź na podwórko, lepiej ci zrobi i nie zawracaj dupy ludziom.

"napisal ze chcialby cos z manualna skrzynia co nie znaczy ze musi byc to odrazu conajmniej 250cc. malo jest 50cc w manualu z wygladu stylizowanych na powazne moto?"
Przeczytaj pierwszy post, napisał, że chce MOTOCYKL.

"Jest taki sam jak gadanie, że kobiety powodują mniej wypadków."
Wszystkie wypadki i kolizje jakie były w rodzinie spowodowały kobiety :D
Ale na poważnie- gdzie są te dane apropo posiadających prawko? Ja znalazłem kiedyś o ogólnej liczbie zabitych i rannych, tylko np. w takich raportach nie ma napisane ile osób zostaje na stałe na wózku, albo bez ręki czy nogi...
mustafa_waw
Świeżak

Postprzez the-o » 6/12/2011, 07:42

billy looknij do dzialu o malych pojemnosciach. tam z pewnoscia dowiesz sie wiecej. zaloz nowy temat; napisz ile masz lat, wrost wage, czego oczekujesz od moto i gdzie bedziesz jezdzic. tylko nie pisz ze chcesz 150 bo faktycznie nie masz uprawnien na takie moto a po dwa mozesz sobie ała zrobic szybciej niz na takiej 50cc, a potem tez twoi rodzice beda mieli problemy a pewnie tego nie chcesz. podejdz rozsadnie do tematu i pytaj o 50tki. objezdzisz dwa sezony a moze nawet 3 a potem pomysl o a1. z reszta zrobisz jak bedziesz chcial.
Theo
Kawasaki ER5 -> KTM LC2
the-o
Świeżak

Postprzez billys » 6/12/2011, 14:26

Dzięki the-o i poslucham twojej rady.
Temat uważąm za zamknięty.
billys
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê