Ciekawe propozycję dla świeżaka po A
• Strona 2 z 2 • 1, 2
- sibert-rally
- Świeżak
kowal_71 napisał(a):C-bool napisał(a):regis440 napisał(a):L twin w SV
Tylko taka mała uwaga - SV to V-twin (o kącie rozwarcia cylindrów 90*), a nie L-twin.
L-twin to zdaje się nazwa wymyślona dla V2 90* dla ducati.
BulszitV-Twin, to nazwa ogólna dla wszystkich silników o układzie widlastym (przeważnie kąt rozchylenia cylindrów wynosi 45*). L-Twin to jakby podgrupa V-ałek - kąt między cylindrami wynosi 90* (wyglądem silnik przypomina literę "L") i odnosi się to do silników wszystkich marek
Inna sprawa, że rzeczywiście najczęściej spotyka się takie ustawienie w ducatach, ale właśnie w SV, czy VFR też jest L-ka.
no wlasnie sobie pogooglalem i wychodzi na to ze obcnie tylko ducati nazywa l- twin, bo chodzi jeszcze o to ze dolny cilinder jest jak najbardziej rownolegly do ziemi( jak w Ducati

wiec sprawa jest dyskusyjna

co do jadu, kwasu SVki - pojezdzilem sobie taka V2 650 z 1000km glownie po beskidach i z radoscia wrocilem do swojej hondy 400

jak dla mnie toto jadu nie ma za wiele, ale lubi strzelic focha i jak sie dasz zaskoczyc to Cie wyrzuci z siodla
hamowania silnikiem latwo uniknac, bo jak za bardzo hamujesz to zaczyna szarpac na niskich obrotach zwlaszcza, na sliskim trzeba dzialac odpowiednio sprzeglem
ma rowno rozlozony moment wiec nie czuc (przynajmniej ja nie czuje) ze urywa rece, czy kopie w klate, ale ciagnie rowno, latwo przgiac bo nie czuc przyspieszenia.
Edit
@cbf 600, za 8k latwiej chyba cbf 500, ktory jest w 100% akceptowany na tym forum jako pierwszy motocykl
- regis440
- Świeżak
kowal_71 napisał(a):ITakZapomne napisał(a):madcap napisał(a):masz jeszcze zr7
w tej cenie też pownieneś znaleźć
Czy to jest dobra propozycja jeśli chodzi o pierwszy sprzęt? Bądź co bądź 750cm3 i trochę waży
Dość duża masa robi swoje i dla kogoś niedoświadczonego może się skończyć mało ciekawie. Przede wszystkim parkingówki - to oczywiste chyba, ale też wchodzenie w zakręty jest cięższe (przeciwskręt absolutnie wymagany).
No właśnie, a ja jestem raczej niedoświadczony :>
Co do hondy CBF600 to raczej nie znajdzie siÄ™ nic za 8 tys.
Brekekeks napisał(a):A może Bandit 400? Fajnie wygląda, mocy ma 60 koni więc jest czym pojechać, rzędowa 4ka. Ew jeśli za mały wymiarowo, może jakieś supermoto/enduro turystyczne?
z tego co sprawdzam to bardzo ciężko o jakikolwiek egzemplarz, no i rzecz jasna jest trochę wiekowy. Co do enduro turystycznego to raczej nie bardzo, ale co mógłbyś zaproponować?
- ITakZapomne
- Świeżak
Brekekeks napisał(a):Co do Bandita 400, ma opinię bezawaryjnego i z częściami nie ma większych problemów.
Bo jest bezawaryjny. Stara sprawdzona konstrukcja.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Dziękuję za dotychczasowe propozycje, o wszystkich motocyklach poczytałem, z w/w głównie podoba mnie się BMW, jednak chyba nie jest to mój typ. Są to wyższe sprzęty. Więc zostańmy przy szosowych. Oraz nie wiem czy jest sens brania akurat enduro gdyż trasy do 200km po ulicy to raczej max.
- ITakZapomne
- Świeżak
Przepraszam bardzo za post pod postem, jednak mam pytanie
Powiedzmy jeszcze, że miałbym okazje kupić ER6N, co Wy na to? Dobry motocykl dla nowicjusza? Dwucylindrowy- czyli nieokrzesany? Podobnie oddaje moc co SV650?
Powiedzmy jeszcze, że miałbym okazje kupić ER6N, co Wy na to? Dobry motocykl dla nowicjusza? Dwucylindrowy- czyli nieokrzesany? Podobnie oddaje moc co SV650?
- ITakZapomne
- Świeżak
Dwucylindrowy, rzędowy, 4T - czyli jak najbardziej okrzesany. To idealny motocykl na początek, widać, że nie zadałeś sobie trudu, by poszukać jakichkolwiek informacji.
Jest zupełnym przeciwieństwem SV.
Jest zupełnym przeciwieństwem SV.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Przeciwnie, po prostu brałem także pod uwagęto co napisał regis "i czy 2 cylindrowy silnik Ci pasuje, bo 2 cylindry nie dogonia 4 w kulturze pracy"
- ITakZapomne
- Świeżak
kowal_71 napisał(a):XJ600 - i tyle w tym temacie. Nie będę się rozpisywał, jak chcesz wiedzieć dlaczego, to użyj gógle.
Zresztą temat pierwszego motocykla jest wałkowany średnio co 3 temat na tym forum. Wystarczy poszukać.
Świetny sprzęcik!! Zgadzam się w 100%
Byle do przodu!
- EmaEniuu
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości