Zobacz wÄ…tek - Pierwszy moto dla niskiej kobiety
NAS Analytics TAG

Pierwszy moto dla niskiej kobiety

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Postprzez Sykopson » 6/3/2011, 11:56

No więc co do tematu:
Pamiętajmy co do cbr że ona wygląda jak sport tylko na zdj. bo na żywo przypomina przerośnięty rower z owiewkami. Strasznie malutkie (jak na mój gust) jest 900rr fireblade, ale na 1 zakręcie stajesz się uczestnikiem "Wypadek-Przypadek". Z takich małych polecałbym nową Ninję 250, ZXR400, Małego Bandziorka 400 no i jest jeszcze strasznie rzadkie, wymiatające i wręcz legendarne RS-250 np. http://allegro.pl/aprilia-rs-250-i1471425342.html - co prawda trudne do znalezienia ale za tę cenę masz morderce wśród 250. Jak sobie coś przypomnę to jeszcze napiszę.

Co do ostrzeżenia dla kocura:
Uważam że admini trochę przesadzają z warnami. Kolega sobie zaironizował i go zgasili. Ale to tylko moja chłodna opinia, może się nie znam. :wink:

Co do tradycji:
Także uważam że umiera, ale patrząc z drugiej strony mam wrażenie że przez to Panie nie chętnie odwiedzają nasze forum. :twisted:

POZDRO All

Ziomal a przeczytałeś regulamin ? pisownia dużymi literami jest uważana jako krzyk!!! to nie wrzeszcz ponieważ nikt tu nie jest głuchy.

senekkorzenna

sory już nie będę :?
Ostatnio edytowano 6/3/2011, 16:46 przez Sykopson, łącznie edytowano 1 raz
Suzuki Bandit 400 był

Suzuki SV650 S jest
Sykopson
Stały bywalec

Postprzez Daga » 6/3/2011, 16:32

Mi też podoba się w moto sportowa sylwetka i możliwość wysokich osiągów.Aczkolwiek większość sprzętów <600 cm3 oraz < 10.000 PLN ma wspólnego ze sportami tyle,co... :roll: Do tego-żeby opanować sporta,trzeba nauczyć się dobrze jezdzić w ogóle- trzaskać co sezon jak najwięcej km na różnych trasach.Moto "sportowe"(tak w ogóle chodzi Ci o sportowy wygląd,osiągi,czy jedno i drugie...?) nie będzie do tego ani wygodne,ani ekonomiczne.
Co do wypowiedzi Sykopsona-to,co mogę osobiście stwierdzić...Małego Bandita jest cholernie ciężko zdobyć w ładnym stanie,swojego czasu jedyny godny uwagi był 800 km stąd w Niemcowni,już kombinowałam transport....No i na szczęście dowiedziałam się w pewnym momencie,że niektóre części do Bandita są w ogóle niedostępne na rynku europejskim,trzeba je ściągać z Japonii.Wolałam sobie na początku oszczędzić zbędnych wydatków...
Hmmm...A nowiutki Romet Division 250 by Ci przypadkiem nie podszedł...?YBRka też byłaby fajna,ale cena prawie 2 razy taka,jaką chcesz przeznaczyć...
Przy Twoich gabarytach bez obniżania sprzęta tak czy siak się nie obędzie,nawet GS byłby dla Ciebie za wysoki.
DO YOU KNOW,THAT BAD GIRLS GO TO HELL?!
Daga
Świeżak

Postprzez motoftw » 6/3/2011, 16:39

Daga mówisz, że gs byłby za wysoki, a koleżanka piszę, że zdała prawko, więc kurs miała, i to pewnie na jakiejś cbf 250, a te nowe 250 mają wyżej siodło od gsa więc jakoś jeździć musiała.
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
motoftw
Stały bywalec

Postprzez motoftw » 6/3/2011, 17:27

senekkorzenna napisał(a):motoftw jak do tej pory to egzaminy zdaje się na YBR 250 lub 125.
Nie wiem czy czasem jeszcze gdzieÅ› nie pokutujÄ… GN/ki/

Po pierwsze gzamin, a kurs to co innego, po drugie ja zdawałem w maju 2010 i zdawałem na cbf 250 co nie zmienia faktu, że kurs mogła mieć na malutkiej gn...
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
motoftw
Stały bywalec

Postprzez Daga » 6/3/2011, 18:03

Cóż.Ja na kursie jezdziłam na 3 sprzętach,w tym YBR 250 i na niej też zdawałam.To zależy od danego miasta.
Teoretycznie jest ona wyższa od GSa,natomiast nie zmienia to faktu,że przy moich 160 cm (4 cm więcej od Ankhi) na GSie stoję jakąś połową stopy.Na kursie mogłam się wywalać do woli,ale mojego sprzęta mi szkoda i sobie go obniżam.Zawsze poczucie pewności większe no i ewentualne szkody mniejsze :)
Daga
Świeżak

Postprzez 5 » 6/3/2011, 21:39

Jak już się tak rozkręciło to dodam że chyba nie widzieliscie co robiła pewna bardzo mała kobieta na rozpoczęciu sezonu bemowo 2000. Była ubrana na czarno i o ile pamiętam na jakiejs hondzie, mógł być to litr. Żeby ustać musiała przyjmować pozę jak pies do sikania, a kręciła kółka nie schodząc z motocykla.
5
Świeżak

Postprzez mrówa » 6/3/2011, 22:15

Wzrost nie świadczy o tym czy będzie się dosięgać całymi stopami,ja mam 170 cm i na CBR 600F4i dosięgam całymi stopami i kolana ugięte a moja żona ma 172 cm i dotyka można powiedzieć że jedną stopą albo na palcach.Moto ma siedzenie na wysokości 805 mm,więc nie zawsze wzrost jest miarodajny.
CBR 600 F4I
mrówa
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 6/3/2011, 22:43

Seba_ER5 GS 500F to bardziej turystyk a nie sport.

Nigdzie ze nie napisalem ze to sport ale ma juz wyglad i character pelna owiewka (podobnie jak GSXF650 ktory tez nei jest sportem tylko turystkiem). Turystyka na 500 ojj.. ;p.

Obczaj 250 ale bardziej nagety, bo chyba w nowe modele nie uderzasz.

p.S. mrowa :D bo pewnie masz nogi na beczce prstowane i idealnie sie dopasowuja do ksztaltu moto :).
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Daga » 7/3/2011, 10:23

5 napisał(a):Żeby ustać musiała przyjmować pozę jak pies do sikania, a kręciła kółka nie schodząc z motocykla.

Co nie znaczy,że w taki sposób zaczynała z moto :) Wniosek jeden-wzrost wzrostem,ale trzeba mieć długie giry :)
Myślę,że proponowana cbr 125 też by była spoko.Ale może Ankha się w końcu wypowie? :)
Daga
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości

na górê