Zobacz wątek - Jak wybrać??
NAS Analytics TAG

Jak wybrać??

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Postprzez Black-Ghost » 16/7/2012, 17:33

Madrze powiedziałes Rosibój.
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Deviator » 16/7/2012, 18:11

Wow! Rosiboy jestem pod wrażeniem, zaczynasz gadać jak biały człowiek :)
Taka prawda nie ważny sprzęt...tylko kto go dosiada...Ducati, Kawasaki czy Bmw, każdy wybiera to co mu pasuje...
Dla mnie osobiście, każda marka ma coś do zaoferowania, a poziom techniczny jest porównywalny....bo na zwykłej drodze, w codziennej eksploatacji to naprawdę, nie ma to większego sensu...
Życzę wszystkim udanego sezonu.
It's not abt bike...but abt rider...
Deviator
Świeżak

Postprzez Piach » 17/7/2012, 10:07

No prosze i powstal konsensus. A jeszcze parenascie postow temu Rosiboj pisal ze tylko BMW, bo reszta to shit, a Ghost podobnie o Kawie....
Jak to sie dynamicznie zmienia ;)

Mi sie np podoba Bimota Tesi 3D ale mnie na nia nie stac....
Piach
Świeżak

Postprzez Kaai » 17/7/2012, 11:21

a dla mnie sc57 w repsolu to najpiękniejsze moto. ale nikt go nie ma, bo ma 10 kucy mniej od r1.

ludzie ;]
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Black-Ghost » 17/7/2012, 22:50

Ale sc57a/b to strasznie nudne moto. Co do sc57a to wiekszosc ludzi z forum fireblade.pl twierdzi ze bardziej udany był model 954. Dopiero sc57b jakos tam poprawili ale dupy też nie urywa. Stylistyka jest dosc fajna choc komin pod dupą potrafi dac w kosc. Piach Lubisz moto z wachaczami z przodu i z tyłu? :D To sobie auto kup ;)
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Piach » 18/7/2012, 00:58

Auto mam :)
I o ile Boss Hoss mi sie nie podoba to Dodge Tomahawk juz tak. Ale na te rowniez mnie nie stac.
Bimota jest bardzo kosmiczna :)
A wszystkie szlifierki optycznie sa praktycznie identyczne
Piach
Świeżak

Postprzez rosiboj » 18/7/2012, 09:51

to juz zalezy od tego ile wiesz o motocyklach, ale ja potrafie rozrozniac je bez problemu wiec dla mnie wszystkie szlifierki nie sa praktycznie identyczne, a jedna to nawet ma swiatla niesymetryczne :)
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Black-Ghost » 18/7/2012, 13:00

To ja równie dobrze moge powiedziec że wszystkie samochody segmentu B lub C są takie same. I ciężko je rozróżnic. Bzdura. Jesli ktoś liznoł chociaż motocyklowego swiata to nie pomyli R1 z ZX10R czy Firebladego z S1000RR. Nawet gdyby były tego samego koloru to posiadaja wiele cech różniących sie od siebie mówie teraz i stylistyce itd. Fakt że aby rozpoznac generacje danego motocykla trzeba już w tym troche siedziec. Piach ja jestem ciekaw czym ty wogole jezdzisz, jak długo i jakie masz pojecie motoryzacji????
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Piach » 18/7/2012, 14:25

To nie jest kwestia rozpoznawania - czy samochodów czy motocykli - bo to kwestia przyjrzenia sie i wychwycenia roznic. Wiekszosc roznic to detale stylistyczne - lub wynikajace z minimalnie innych konstrukcji. Widzisz roznice w F1?
Dla mnie wszystkie samochody segmentu B i C sa wsztstkie tak samo nudne, a obecne zabiegi stylistow przypominaja metroseksulanych gosci zachwalajacych, ktory z nich ma lepszy wzorek na sweterku w serek w uroczym kolorze fuksja.
A to czy refklektor czy kierunki wygladaja tak badz inaczej - prosze Cie to roznica dla specow od marketingu, ktora ma zachecic do kupowania dentystow i prawnikow. Poza paroma firmami jak Ducati - kladacymi nacisk rzeczywiscie na stylistyke, reszta tloczy masowke - o bardzo dobrych parametrach technicznych, ale bez smaku.

Jezdze Buellem Ulyssesem , a co?
Piach
Świeżak

Postprzez rosiboj » 18/7/2012, 17:16

Sorry Piach, nie obraz sie ale nie rozumiem cie. Nie rozpoznaje motocykli po owiewce czy naklejce. Nie wiem czy detalem sytlistycznym jest zacisk hamulca , felga czy wachacz lub rama czy tez lagi. Na czym polega twoj problem? Wszyscy konstruktorzy ucza sie tych samych zasad, tylko pozniej kazdy inaczej je stosuje i nazywaj to stylistyka, dla mnie to inzynieria. Budujac motocykl kazdy inzynier chcialbym uzyc kewlaru, karbonu i innych drogich materialow natomiast, rozne projekty maja rozne zalozenia i wymagania, cele sa podobne, wiedza tez wiec nie spodziewaj sie , ze nagle ktos powie ooo mam, zrobilem motocykl bez kol.
rosiboj
Moderator

Postprzez Deviator » 18/7/2012, 19:21

Rosiboj już myślałem ,że ty normalny jesteś....ale widzę ,że chyba nie bardzo....jak ty moto po owiewkach nie poznajesz, to po czym????? Niektóre , owszem ciężko odróżnić od innych...ale większość z obecnych ma charakterystyczne kształty...z twojej wypowiedzi wynika, że jesteś kolejnym lanserem na sportowym litrze niestety...i do tego chyba jeszcze pedziem...
I jak stylistyka, to inżynieria, to włosi, są chyba mistrzami inżynierii według Ciebie...a tego fragmentu o moto bez kół, to już w ogóle nie kumam...mógł byś to rozwinąć, bo wiesz to nie jest forum miłośników twórczości Wiesławy Szymborskiej...
It's not abt bike...but abt rider...
Deviator
Świeżak

Postprzez Black-Ghost » 18/7/2012, 19:26

Deviator No według mnie to najbardziej pedalskie moto to własnie buell. Nic tylko wziasc na to mikroskopijne siedzenie kolege na przejazdze wokół komina :D że tak zapytam wozisz ty tam cos wogole z tyłu?? :D Ja zrozumiałem wypowiedz Rosiboya a twojego toku myslenia chyba nikt tu nie rozumie.
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Piach » 18/7/2012, 20:36

Ghost, Ty chyba rzeczywiscie masz problemy z czytaniem. Ale masz do tego prawo - wtorny analfabetyzm to nic czego sie trzeba wstydzic.
Rosiboj, ja nie mam zadnego problemu :) Moze Ty masz, co?
Mam swoje preferencje, podobaja mi sie inne moto niz nudne do wyrzygania przecinaki, wiekszosc w oczojebnych kolorach. Ale kazdy moze miec swoje preferencje, jeden lubi wóde, jeden whisky, jeden tanie wina a inny browar. Co kto lubi :)

Motocykl bez kol masz tutaj:
Obrazek
Piach
Świeżak

Postprzez rosiboj » 18/7/2012, 20:42

Deviator napisał(a):Rosiboj już myślałem ,że ty normalny jesteś....ale widzę ,że chyba nie bardzo....jak ty moto po owiewkach nie poznajesz, to po czym?????

Nie zrozumiales, chodzilo mi o to,ze po owiewkach to najlatwiej, ale gdy ktos zrobi tzw podzwonowa przerobke na streeta bo mu sie polamaly lub zalozy torowe to dalej rozpoznam , czyli, po innych elementach a nie , ze tylko po owiewkach
rosiboj
Moderator

Postprzez Black-Ghost » 18/7/2012, 21:51

Piach Na czole se napisz Analfabeta. Umiem czytac. I jestem w stanie zrozumiec ze sa gusta i gusciki. Dla tego my negujemy was a wy nas :D Nigdy nie dojdziemy do konsensu.
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê