Motocykl kawasaki 636 2005
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Motocykl kawasaki 636 2005
Witam.
Mam zamiar kupic motocykl Kawasaki 636 z 2005roku. Widzialem na Allegro oferty i cena takiego to ok 16tys. zl.
Dodam ze wiosna dopiero zaczne robic prawko na motor mam 21lat.
Wiem ze taki motor jest nie dobry na 1 raz lecz marze o nim juz od 2 lat.. i nic nie zmieni mego zdania.
Tylko chcialbym sie dowiedziec ile kosztuje przygotowanie takiego motorku na sezon.. oraz jakie jest u niego spalanie..
I przede wszystkim czy przy moim wzroscie 193cm motorek nie bedzie za maly?
I prosze nie pisac o tym zebym wybral cos innego - slabszego mam swoj rozum.
Mam zamiar kupic motocykl Kawasaki 636 z 2005roku. Widzialem na Allegro oferty i cena takiego to ok 16tys. zl.
Dodam ze wiosna dopiero zaczne robic prawko na motor mam 21lat.
Wiem ze taki motor jest nie dobry na 1 raz lecz marze o nim juz od 2 lat.. i nic nie zmieni mego zdania.
Tylko chcialbym sie dowiedziec ile kosztuje przygotowanie takiego motorku na sezon.. oraz jakie jest u niego spalanie..
I przede wszystkim czy przy moim wzroscie 193cm motorek nie bedzie za maly?
I prosze nie pisac o tym zebym wybral cos innego - slabszego mam swoj rozum.
- zeluspl
- Świeżak
przygotowanie motocykla to olej z filtrm 150 zl zawory i reg 300 zl naped 600 zl opony 1000 no ale to zalezy na co jest czas moga byc jeszcze swiece filtry i inne pierdoly... moze tak byc ze wymienisz olej i smigasz...... spalanie od 5 do 10:P
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Mam dokładnie ten model i przy moich 198cm wzrostu nie jest za mały. W tym roku będę kończył 21 lat, ale przedtem jeździłem na gs 500 i nie żałuję tego. Ta maszyna to potwór, a tym bardziej jak ma być to Twój pierwszy sprzęt. Mimo wszystko życzę powodzenia i wytrwałości w poszukiwaniach.
- Wr.bel
- Świeżak
filtr powietrza tu chyba brac lepeij KN (sprawdz czy nie ma przypadkie w srodku) 250 (plyn do czyszczenia i nasaczania 40zł)
olej filtr oleju 120zł - 220zł w zaleznosci co bedziesz lał.
moim zdaniem castrol GPS albo motul 5100 wystarczy ale niektorzy leja motul 300V
swiece NGK CR9E albo Denso ja w tym roku denso wsadzam (w zaleznosco od zrodla) ~100-150zł
plyn hamulcowy 20-40zł
ja za komplet pilot sportow dorwalem nowki z 2009 za 580zl z przesylka ale to byla okozja.
trzeba liczyc 670-900zl chyba ze szukasz naprawde goren polki pilot power 2ct czy pure to pod 1000-1100zl (opony wcale nie musza byc zle)
Naped 400-500zl
akumulator 150-250zl
klocki 280-400 przod komplet
No ale podstawowy seriws na dzien dobry to olej swiece filtr powietrza oleju. plyn hamulcowy.
olej filtr oleju 120zł - 220zł w zaleznosci co bedziesz lał.
moim zdaniem castrol GPS albo motul 5100 wystarczy ale niektorzy leja motul 300V
swiece NGK CR9E albo Denso ja w tym roku denso wsadzam (w zaleznosco od zrodla) ~100-150zł
plyn hamulcowy 20-40zł
ja za komplet pilot sportow dorwalem nowki z 2009 za 580zl z przesylka ale to byla okozja.
trzeba liczyc 670-900zl chyba ze szukasz naprawde goren polki pilot power 2ct czy pure to pod 1000-1100zl (opony wcale nie musza byc zle)
Naped 400-500zl
akumulator 150-250zl
klocki 280-400 przod komplet
No ale podstawowy seriws na dzien dobry to olej swiece filtr powietrza oleju. plyn hamulcowy.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Na prawko co prawda pojde dopiero wiosna.. jak juz bedzie pogoda odpowiednia do jazdy.. lecz wiem ze na sprzecie ktorym bede sie uczyl do egzaminow za wiele sie nie naucze aby przesiadac sie na ta 636..
lecz uparlem sie i nic tego nie zmieni wiec mysle moze o dodatkowej szkolce? co wy na to? jak juz zakupie ten motor to musze znalesc dobrego instruktora, ktory pokaze co i jak by poczatki nie byly 'kosztowne'..
lecz uparlem sie i nic tego nie zmieni wiec mysle moze o dodatkowej szkolce? co wy na to? jak juz zakupie ten motor to musze znalesc dobrego instruktora, ktory pokaze co i jak by poczatki nie byly 'kosztowne'..
- zeluspl
- Świeżak
Dlaczego na prawko na wiosnÄ™ teraz i to jak najszybciej teoria a potem praktyka a jak ci siÄ™ noga powinie za pierwszym razem to zdasz chyba w lato szkoda sezonu.
A co do szkolenia dodatkowego to w Warszawie polecam chyba nazywa siÄ™ Godlewski naprawdÄ™ dobrze dajÄ… w dupÄ™ a potem jazda po torze.
http://www.pro-motor.pl
A co do szkolenia dodatkowego to w Warszawie polecam chyba nazywa siÄ™ Godlewski naprawdÄ™ dobrze dajÄ… w dupÄ™ a potem jazda po torze.
http://www.pro-motor.pl
CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
W Bialymstoku jest szkola gdzie na koncu uczysz sie na gsxr k9 600. Wczesniej byla f4.
http://osk-rzonca.pl/oferta.html
http://osk-rzonca.pl/oferta.html
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
636 na pierwsze moto? Jaaasne, ciekawe czy dasz rade chociaż z jeden sezon przelatać bez paciaków i ślizgów, wynikających ze sporej mocy motocykla, sposobu jej oddawania i Twojego barku doświadczenia
Chyba nie zdajesz sobie sprawy na co masz zamiar wsiąść. I nie gadaj, że masz rozum, nie będziesz odkręcał bo od razu o tym się zapomina jak wsiadasz na motocykl. Sporta nie kupuje się do spokojnej jazdy, a do zapier*******, ba! na takim motocyklu nawet ciężko wytrzymać jadąc spokojnie. Dlatego w rękach świeżaka taki sprzęt może mieć krótki żywot, podobnie jak jego właściciel... Ale to Twoje zdrowie i życie - nic mi do tego. Tylko postaraj się komuś innemu krzywdy nie zrobić.
Żeby nie było, że robię offtop
636 05-06 jest jedna z najbardziej "napompowanych" 600ccm w swoich rocznikach. Tak więc nie będziesz wyglądał na tym jak na psie
Chyba nie zdajesz sobie sprawy na co masz zamiar wsiąść. I nie gadaj, że masz rozum, nie będziesz odkręcał bo od razu o tym się zapomina jak wsiadasz na motocykl. Sporta nie kupuje się do spokojnej jazdy, a do zapier*******, ba! na takim motocyklu nawet ciężko wytrzymać jadąc spokojnie. Dlatego w rękach świeżaka taki sprzęt może mieć krótki żywot, podobnie jak jego właściciel... Ale to Twoje zdrowie i życie - nic mi do tego. Tylko postaraj się komuś innemu krzywdy nie zrobić.
Żeby nie było, że robię offtop
zeluspl napisał(a):... I przede wszystkim czy przy moim wzroscie 193cm motorek nie bedzie za maly? ...
636 05-06 jest jedna z najbardziej "napompowanych" 600ccm w swoich rocznikach. Tak więc nie będziesz wyglądał na tym jak na psie
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
http://www.youtube.com/watch?v=2HbFEChs ... re=related
tyle mam do powiedzenia.
A tak serio: Bierz 636 i nie zrob nikomu krzywdy, ktos ostatnio sie skarzyl, ze nie ma uzywanych czesci na allegro
tyle mam do powiedzenia.
A tak serio: Bierz 636 i nie zrob nikomu krzywdy, ktos ostatnio sie skarzyl, ze nie ma uzywanych czesci na allegro
-
rossavu - Stały bywalec
Jak już sie uparłeś na sportową 600, to bierz lepiej f4i, przynajmniej tak nie rwie i wygodniej się manewruje ...
a co do spalania, to nie wiem jak Wy to robicie, że spali 5, mi jeszcze nigdy mniej niż 7 nie wypiła, nieważne czy pałuje do końca, czy jeszcze troche spokojniej
a co do spalania, to nie wiem jak Wy to robicie, że spali 5, mi jeszcze nigdy mniej niż 7 nie wypiła, nieważne czy pałuje do końca, czy jeszcze troche spokojniej
560 SMR
- Grzesku
- Świeżak
Ja tam jestem chyba za strachliwy na mocny motocykl i jak widzę na ulicy lub na filmikach jakiego powera mają sporty to nawet mi się nie chciałoby na takiego wsiadać...
Jak to dobrze, że moja honda nawet jak przekręcę na maxa manetkę gazu ani myśli mnie zrzucać a już na pewno nie zamierza opuścić asfaltu przednią oponą
Ale rozumiem, że są ludzie dla których jazda na motocyklu bez duuuużej ilości adrenaliny jest bezużyteczna.
Przynajmniej w serwisach motocyklowych mają co robić... prostować, spawać, lakierować...itp itd
Jak to dobrze, że moja honda nawet jak przekręcę na maxa manetkę gazu ani myśli mnie zrzucać a już na pewno nie zamierza opuścić asfaltu przednią oponą
Ale rozumiem, że są ludzie dla których jazda na motocyklu bez duuuużej ilości adrenaliny jest bezużyteczna.
Przynajmniej w serwisach motocyklowych mają co robić... prostować, spawać, lakierować...itp itd
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
Podoba Ci siÄ™ ta Kawa i masz na nia kase to nie namyslaj siÄ™ tylko szukaj zadbanej sztuki i kupuj.
Ale pamiętaj żeby zaraz albo nawet od razu po kupnie zablokować ją do 34KM i z taka blokadą chociaz z jeden sezon przelatać. Jeśli nie wykażesz się rozsądkiem i rozwagą w tym temacie to zrobisz sobie kuku na takim sprzęcie prędzej niz Ci się to wydaje.
Wyjścia masz dwa. Myślisz o zablokowanej Kawie albo nie myślisz o niej wcale
Ale pamiętaj żeby zaraz albo nawet od razu po kupnie zablokować ją do 34KM i z taka blokadą chociaz z jeden sezon przelatać. Jeśli nie wykażesz się rozsądkiem i rozwagą w tym temacie to zrobisz sobie kuku na takim sprzęcie prędzej niz Ci się to wydaje.
Wyjścia masz dwa. Myślisz o zablokowanej Kawie albo nie myślisz o niej wcale
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość