Prosze o pomoc kobieta
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Black-Ghost napisał(a):Klapa2 poszukaj w google słowa "Ironia"Przede wszystkim nie jestem z tobą na "TY"
![]()
![]()
Na forum przede wszystkim nie pisze sie na Pan myslalem, ze zdarzyles juz to zauwarzyc ;d
Co do tematu to idac waszym tokiem myslenia to na pierwsze moto nadaje sie nawet hayka wystarczy po zapitalac troche 125 lol no i przede wszystkim miec rozsadek lol a wiec kobieto bierz litra bd sie jeszcze lepiej prezentowala ;d no i czego sie nie robi dla pasji mozna sie poswiecic ;d
- klapa2
- Świeżak
No to rozpętało sie piekło. Widze że są zwolennicy i przeciwnicy. ale cóz
Mam jedną kwestię jezdzę Alfą sportowa GTV i jakoś i nie wciskam jej tylko jadę powoli a nie tyle co fabryka dala
A gdybym tak rozumowała jak nie którzy tu na forum to juz bym kwiatki wąchała od spodu!!!!
Wiec kazdy wybiera to na co go stać a mnie stac na wiele.powoli ale do celu
Mam jedną kwestię jezdzę Alfą sportowa GTV i jakoś i nie wciskam jej tylko jadę powoli a nie tyle co fabryka dala
A gdybym tak rozumowała jak nie którzy tu na forum to juz bym kwiatki wąchała od spodu!!!!

Wiec kazdy wybiera to na co go stać a mnie stac na wiele.powoli ale do celu
- dominika814
- Świeżak
misiek1506 napisał(a):Arturo925
W crossach pojemność jest trochę inna, tam 125 nie są takie słabe i mogą cię one zaskoczyć, to całkiem dwa różne światy, jeździłem trochę na 125 i powiem Ci że trudniej to utrzymać niż szóstkę.
Ale wyczynowy cross, a sportowa 600 to dwa rózne swiaty. Człowieku...
A co do koleżanki to cóż, jak grochem o sciane. Jak napiszesz mi jaki jest sens kupowania kawy przez Ciebie to pogadamy.
-
Arturo925 - Stały bywalec
To jaki sens jest jezdzienie ścigaczami czy Kawa czy Honda czy Suzuki czy Yamaha czy nawet Rometem
Chcesz jezdzic będziesz jezdzil trzeba to lubic nawet kochać.....a kilka mam sztuk a wizualnie jest dla mnie najładniejsza ale o gustach sie nie pisze
Chodzi mi tylko o pojemnośc 600
mam pytanie czym jeżdzisz to juz znasz odpowiedz sam sobie na nia odpowiedziałeś
Chcesz jezdzic będziesz jezdzil trzeba to lubic nawet kochać.....a kilka mam sztuk a wizualnie jest dla mnie najładniejsza ale o gustach sie nie pisze
Chodzi mi tylko o pojemnośc 600
mam pytanie czym jeżdzisz to juz znasz odpowiedz sam sobie na nia odpowiedziałeś

- dominika814
- Świeżak
a tak na wątku jestem kobietka zmotoryzowaną i z charakterem od zawsze uwielbiałam sport zdominowany przez mężczyzn tak jak na przykład boks do dziś i nikt z moich znajomych nie pytam czemu ćwiczysz!!!!
Jest i koniec LUBIĘ
Jest i koniec LUBIĘ

- dominika814
- Świeżak
Nie siedzialam przyznaje ale świat należy do odważnych.
http://www.youtube.com/watch?v=F3TuZbpW ... re=related
Te pani które ćwicza stunt i nikt ich nie pyta czemu.... na pewno robia to z pasja i oddaniem
http://www.youtube.com/watch?v=F3TuZbpW ... re=related
Te pani które ćwicza stunt i nikt ich nie pyta czemu.... na pewno robia to z pasja i oddaniem
- dominika814
- Świeżak
to w boksie tez zaczynalas sparingi od duzo lepszych zawodnikow?? Kobieto kup cos slabszego szybciej sie czegos nauczysz, a na kawe przyjdzie czas. Taka F4 chocby to tez ogolnie rzecz ujmujac scigacz, a duzo mniej wymagajacy od ninjy. Mowisz, ze jestes pasjonatka, a zachowujesz sie jak duzo moich pustych kolezanek, dla ktorych moto musi pieknie wygladac i tyle.
-
wrider - Świeżak
Czytam ten temat i w sumie cieszę się, że dotrwałem do tej 3-ciej strony
ja już nie wiem, czy temat ma na celu doradzenie Ci jakiegoś moto czy koledzy próbują sobie przedłużyć...
Black-Ghost jest chyba jednym z bardziej ogarniętych użytkowników na forum i w każdym temacie ja opieram się w większości o jego zdanie, można powiedzieć, że jest takim forumowym autorytetem. Sam nie mam jeszcze swojego sprzętu, czekam do wiosny, przy okazji trochę więcej grosza wpadnie żeby było z czym zaszaleć.
Jeździsz na krossowym 125? akurat tutaj zgodzę się, że jest to super zaprawka przed porządnym moto, zakładam, że klapa2 nawet w życiu na oczy takiego nie zobaczył, co dopiero o jeździe, pojemność mała, koni też nie za dużo, ale są to cholernie zrywne i agresywne konie, które przy byle ruchu manetką próbują się po prostu wyrwać, crossy są agresywne i kropka. Miałem okazję oblatać KTM-a 125ccm, i kilka 600-ek, podczas przymiarki przed zakupem i na prawdę taki crossik daje dużo na wstępie.
Druga sprawa, nie rozumiem myślenia typu, "mam litra, muszę zapier****", czy w samochodzie czy w motorze moc wcale nie musi Cię kusić, a jeżeli to robi to oznacza po prostu, że nie potrafisz nad sobą zapanować
Mam 200-konny samochód i potrafię nim jechać te 50km/h po mieście dla czego nie mógł bym jeździć spokojnie mając te 100 koni pod tyłkiem? Jedynie dla tego, że jestem zielony i 100 konne moto wybacza o wiele mniej błędów niż 200 konny samochód.

Black-Ghost jest chyba jednym z bardziej ogarniętych użytkowników na forum i w każdym temacie ja opieram się w większości o jego zdanie, można powiedzieć, że jest takim forumowym autorytetem. Sam nie mam jeszcze swojego sprzętu, czekam do wiosny, przy okazji trochę więcej grosza wpadnie żeby było z czym zaszaleć.
Jeździsz na krossowym 125? akurat tutaj zgodzę się, że jest to super zaprawka przed porządnym moto, zakładam, że klapa2 nawet w życiu na oczy takiego nie zobaczył, co dopiero o jeździe, pojemność mała, koni też nie za dużo, ale są to cholernie zrywne i agresywne konie, które przy byle ruchu manetką próbują się po prostu wyrwać, crossy są agresywne i kropka. Miałem okazję oblatać KTM-a 125ccm, i kilka 600-ek, podczas przymiarki przed zakupem i na prawdę taki crossik daje dużo na wstępie.
Druga sprawa, nie rozumiem myślenia typu, "mam litra, muszę zapier****", czy w samochodzie czy w motorze moc wcale nie musi Cię kusić, a jeżeli to robi to oznacza po prostu, że nie potrafisz nad sobą zapanować

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
No to ja napisze tak!! omijając boks!!! Czym ty sie kierowałeś kupując swoje moto ? czyz nie wyglądem też w jakimś stopniu ? czy tylko żeby miała moc i przebieg na kulany tyle o że ja jebie? i rocznik 89 byle by był ?
To jest pytanie zasadnicze!!!
ps. czy kupileś zloma dojechanego po szlifach itd,itp?
- dominika814
- Świeżak
- dominika814
- Świeżak
dominika814 napisał(a):No to ja napisze tak!! omijając boks!!! Czym ty sie kierowałeś kupując swoje moto ? czyz nie wyglądem też w jakimś stopniu ? czy tylko żeby miała moc i przebieg na kulany tyle o że ja jebie? i rocznik 89 byle by był ?
Jak ja kupowałem swoje pierwsze moto, to zwracałem uwagę na moc i wiadomo tez musiał jako tako się prezentować. Wybrałem fzs600 ze względu na jego przewidywalność i to, że posiada moc która mogła mi dać frajde z jazdy a jednocześnie mnie nie zabić. I swojej decyzji nie żałuję 98km w fazerku jak na początek to było coś( w sumie do tej pory daje radę). Na przyszły sezon będzie coś ze sportów 600 i wiem, że po prawie 2 sezonach na fzs dam spokojnie radę i będę mógł się spokojnie cieszyć z jazdy.
Glenroy napisał(a):Mam 200-konny samochód i potrafię nim jechać te 50km/h po mieście dla czego nie mógł bym jeździć spokojnie mając te 100 koni pod tyłkiem? Jedynie dla tego, że jestem zielony i 100 konne moto wybacza o wiele mniej błędów niż 200 konny samochód.
co tu porównywać 200km w aucie do sporta??
400 konne auta mają małe szanse ze 100 konnym moto(przynajmniej 0-200)
Dla przykładu
Porsche 911 997 Coupe 3.8 V6 408KM
4,6s (0-100)
Ostatnio edytowano 23/9/2012, 21:41 przez wrider, łącznie edytowano 2 razy
-
wrider - Świeżak
Glenroy napisał(a):
Black-Ghost jest chyba jednym z bardziej ogarniętych użytkowników na forum i w każdym temacie ja opieram się w większości o jego zdanie, można powiedzieć, że jest takim forumowym autorytetem.
Kazdy szuka autorytetów wg swoich potrzeb

Glenroy napisał(a):Jeździsz na krossowym 125? akurat tutaj zgodzę się, że jest to super zaprawka przed porządnym moto, zakładam, że klapa2 nawet w życiu na oczy takiego nie zobaczył, co dopiero o jeździe, pojemność mała, koni też nie za dużo, ale są to cholernie zrywne i agresywne konie, które przy byle ruchu manetką próbują się po prostu wyrwać
No za wiele to ty nie wiesz pisząc takei głupoty.
Glenroy napisał(a):Druga sprawa, nie rozumiem myślenia typu, "mam litra, muszę zapier****", czy w samochodzie czy w motorze moc wcale nie musi Cię kusić, a jeżeli to robi to oznacza po prostu, że nie potrafisz nad sobą zapanowaćMam 200-konny samochód i potrafię nim jechać te 50km/h po mieście dla czego nie mógł bym jeździć spokojnie mając te 100 koni pod tyłkiem? Jedynie dla tego, że jestem zielony i 100 konne moto wybacza o wiele mniej błędów niż 200 konny samochód.
Chodzi nie o moc zawsze a np. hamowanie. Wystsrczy ze auto za szybko nadjedzie z podporządkowanej i zatrzyma się ale dla jeźdźca sygnał że chce jechać. Heble i zx6r czy r6 położyć po zblokowaniu koła przy 60tce (no przecież ostrożnie

No i skręcanie co jak sie źle oceni winkiel przy 80tce też się wyeliminuje.
Brak podstaw z małych, miekkich motocyklów szosowych powoduje ze ktoś siada na beczke prochu i nie chodzi mi o płeć czy to ze babka wyrywa kręgosłupy na bramce w najniebezpieczniejszej dyskotece.
Pyta to jej odpowiadają. Że nie. Brnie w R6 bo przekonana jest ze to pasja

Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
No to w jakimś stopniu chciałeś żeby twoje moto się prezentowało.
są zwolennicy suzuki Yamahy kawy i innych moto i wydaje mi sie że jest to studnia bez dna każdy będzie kłócił się że ten jest dobry.
ja przemyślalam swą decyzję opierajac się na tym forum oczywiście osob kompetentnych i jestem za Yamaha z linku Honde CBr 600 ale wole tą nowsza ponieważ jest bardziej zgrabniejsza w tych matach
są zwolennicy suzuki Yamahy kawy i innych moto i wydaje mi sie że jest to studnia bez dna każdy będzie kłócił się że ten jest dobry.
ja przemyślalam swą decyzję opierajac się na tym forum oczywiście osob kompetentnych i jestem za Yamaha z linku Honde CBr 600 ale wole tą nowsza ponieważ jest bardziej zgrabniejsza w tych matach
- dominika814
- Świeżak
dominika814 napisał(a):No to w jakimś stopniu chciałeś żeby twoje moto się prezentowało.
a myślisz, że bardziej nie podobała mi się choćby r6?

Ale ja chciałem się czegoś nauczyć na spokojniejszej maszynie, a nie od razu wsiadać na byka.
Ale jak kto woli zrobisz jak chcesz

-
wrider - Świeżak
cJarek napisał(a):
Hamowac nauczysz sie w ciagu jednego dnia - sa kursy ktore poprzez odpowiednie cwiczenia prowadza cie do granic fizyki.
Tak i wyeliminują odruch bezwarunkowy. Bzdura. Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć. Ma kazdym kursie doszkalającym to usłyszysz
Ostatnio edytowano 23/9/2012, 22:04 przez skidmarks, łącznie edytowano 1 raz
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
Kwestia jedna jeżdzę 250 ok jest fajnie do pewnego momentu i co dalej jeżdżę jeden,drugi sezon i co dalej kto kupi ode mnie moto.... widzac jak bujają sie kolesie na allegro z 250 nie idzie tego sprzedac nawet... a 600 dla kogoś nowe perspektywy na przyszlośc i zachlyśniecie sie motocyklami. to jest prędzej realne niz 250. A zanim napisalam na forum czytałam wiele postow typu czy dobrze jest sobie kupic na pierwszy raz 600 lub nawet litra. jest wiecej osob na 600 niz na 250 to na pewno ulamek z tego
Nikt teraz z mŁODZIEŻY nie bawi się juz 250 tylko wali z grubej i nie patrzy na konsekwencje.
Po pierwsze jestem kobieta po drugie jestem starsza i rozsadniejsza niż małolaty cała pizda i popisy przed lachami z gimnazjum
Ulamek ludzi rozsadnych w 2012/13 i temu mój rozsadek podpowiada żeby umięjetnosc nabrac na 600 i przeskoczyć o jeden poziom z delikatnością i wyczuciem i respektem do maszyny
Jezdzac 125 nabralam szacunku do niej co nie jest oczywista duża moc ale zawsze może być lol
Nikt teraz z mŁODZIEŻY nie bawi się juz 250 tylko wali z grubej i nie patrzy na konsekwencje.
Po pierwsze jestem kobieta po drugie jestem starsza i rozsadniejsza niż małolaty cała pizda i popisy przed lachami z gimnazjum

Ulamek ludzi rozsadnych w 2012/13 i temu mój rozsadek podpowiada żeby umięjetnosc nabrac na 600 i przeskoczyć o jeden poziom z delikatnością i wyczuciem i respektem do maszyny
Jezdzac 125 nabralam szacunku do niej co nie jest oczywista duża moc ale zawsze może być lol

- dominika814
- Świeżak
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.