gdzie i jak kupić pierwsze moto
• Strona 1 z 1
gdzie i jak kupić pierwsze moto
Do napisania tematu skłonił mnie kolega. Otóż mam taki problem pewnie jak wielu z was. Pierwsze moto. Dobra kwestia jaki moto zależy od wielu czynników więc to pomińmy.
Ja tak jak pewnie wielu z was nie ma pojęcia na co zwracać uwagę przy kupnie motocykla. Owszem są artykuły na co zwracać uwagę przy kupnie motocykla ale ktoś bez doświadczenia nie pozna czy to jest jeszcze dobre czy już złom.
I tu rodzi się moje pytanie czy warto kupować u sprzedawców?
W mojej sytuacji nie mają motocykla na sklepie więc będą dopiero szukać go dla mnie. Zdaje sobie sprawę że będzie trochę drożej niż bym sam kupował ale czy nie lepiej dołożyć żeby osoby znające się na tym wybrały za mnie niż sam na minę bym trafił?
Teraz pytanie na ile Ci sprzedawcy rzetelnie to zrobią czy nie wyszukają mi złomu?
Czy są jakieś na to inne sposoby które nie tylko mi by pomogły ale także pewnie wielu innym forumowiczom?
sklep w którym ja chce kupić to:
http://marvel.com.pl/
jakieś opinie na ich temat były by mile widziane.
Ja tak jak pewnie wielu z was nie ma pojęcia na co zwracać uwagę przy kupnie motocykla. Owszem są artykuły na co zwracać uwagę przy kupnie motocykla ale ktoś bez doświadczenia nie pozna czy to jest jeszcze dobre czy już złom.
I tu rodzi się moje pytanie czy warto kupować u sprzedawców?
W mojej sytuacji nie mają motocykla na sklepie więc będą dopiero szukać go dla mnie. Zdaje sobie sprawę że będzie trochę drożej niż bym sam kupował ale czy nie lepiej dołożyć żeby osoby znające się na tym wybrały za mnie niż sam na minę bym trafił?
Teraz pytanie na ile Ci sprzedawcy rzetelnie to zrobią czy nie wyszukają mi złomu?
Czy są jakieś na to inne sposoby które nie tylko mi by pomogły ale także pewnie wielu innym forumowiczom?
sklep w którym ja chce kupić to:
http://marvel.com.pl/
jakieś opinie na ich temat były by mile widziane.
- Pakos
- Świeżak
Według mnie sprzedawca chce tylko zarobić jak najwiecej kasy i raczej mało bedzie go obchodzic czy bedziesz zadowolony z motocykla czy tez nie. kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Na dodatek jak sie gość zorientuje ze jesteś zielony to już w ogole wciśnie ci wszystko. Moim zdaniem lepiej upolować sobie sprzeta w ogłoszenieach i poprosic znajomego żeby się z tobą wybrał na wspólne oględziny, a jeśli nie masz kolegów oblatanych po motocyklach to może ktoś z forum mieszkający nie daleko poda pomocną dłoń....
- Jasiu123
- Świeżak
Ja szukałem po ogłoszeniach, i tak trafiłem do Moto-top który sprowadza używane maszynki z Niemiec, robią jego przegląd, regulują gaźniki, wymieniają świece, akumulator, oleje uszczelki itp itd. tlumaczą papiery więc w zasadzie nie masz problemów przy rejestracji, tak kupiłem od nich moją GS 500 EU i jestem zadowolony, bo dają mi gwarancję na okres trzech miesięcy że nic w niej nie padnie
Ja woziłem ze sobą kumpla mechanika, który rzeczywiście stwierdził że warto to nabyć, nie była tania jak na GS'ke ale teraz nie żałuję ani złotówki na nią wydanej
Bo jeździ, a nie czekam na cześci z allegro i nie dłubie przy niej w garażu. Jeśli mieszkasz w Krk albo okolicach polecam zajrzeć, tyle że ostrzegam, tanio tam nie jest, ale pewnie 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
No ale to jest przykład, napewno w Twojej okolicy jest też coś w tym rodzaju. Tylko trzeba ogarnąć jakie podejście mają do maszynek, jedni to typowi handlarze, a dla innych to sposób na życie, na szczęście ja trafiłem na pasjonatów którzy z tego żyją 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości