Prośba o doradzenie na 1 pierwszy motor.
• Strona 1 z 1
Prośba o doradzenie na 1 pierwszy motor.
Witam!
Podejście drugie do zakupu motoru. Mam na celownikuku takie o to modele.
-Romet CRS 123
-Junak S200
-Junak 123
Co powiecie o tych motorkach? A może uderzać w coś innego tak do 6tysięcy?
Mam 188 cm wzrostu, nie zależy mi na "szybkim" motorze, a na zwrotnym by poruszać się po Warszawie. Maksymalna pojemność do 250 cm.
\\ EDIT: Znalazłem temat przyklejony: więc uzupełniam
z 500 km na skuterach.
Waga: 88 Kg
Wzrost: 188 cm
Jazda głównie po warszawie. Czasem wywpad tak do 60km.
Miesięcznie na samochodzie robię ok 1500 km.
Na motor przewiduję do 6 tysięcy. Ciuchy będą kupowane w trakcje.
Jak naj mniej.
Głównie ścigacze, i supermoto.
Podejście drugie do zakupu motoru. Mam na celownikuku takie o to modele.
-Romet CRS 123
-Junak S200
-Junak 123
Co powiecie o tych motorkach? A może uderzać w coś innego tak do 6tysięcy?
Mam 188 cm wzrostu, nie zależy mi na "szybkim" motorze, a na zwrotnym by poruszać się po Warszawie. Maksymalna pojemność do 250 cm.
\\ EDIT: Znalazłem temat przyklejony: więc uzupełniam
- Jakie masz doświadczenie
z 500 km na skuterach.
- Wiek, waga, wzrost,
Waga: 88 Kg
Wzrost: 188 cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Jazda głównie po warszawie. Czasem wywpad tak do 60km.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Miesięcznie na samochodzie robię ok 1500 km.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Na motor przewiduję do 6 tysięcy. Ciuchy będą kupowane w trakcje.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Jak naj mniej.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Głównie ścigacze, i supermoto.
- kapat
- Świeżak
Witaj, miałem odczynienia ze wszystkimi motorkami które opisałeś. Moją opinia, Rometa nie ma co porównywać do Junaka.
Rozmawiałem z sprzedawcą i mechanikami w moim mieście, Romety dużo częściej odwiedzały warsztaty niż junaki, do tego stopnia ze diler zaprzestał sprzedaży rometów i został przy samych Junakach.
Junak s 200 jest chyba najmniejszy z wszystkich junaków w ofercie, lecz to nie jakaś wada bo ten motor ma na celu umożliwić jak najlepsze przepychanie się po zatłoczonym mieście ( widać to po jego sylwetce z perspektywy siedzącego ) Przyspieszenie do 100-etki ma bardzo dobre jak na taka moc i pojemność. Na youtube jest mój filmik, kierowca ma 177 cm wzrostu, myślę ze przy twoim nie było by źle.
Jeśli chcesz tani, i dobry motor na zatłoczone ulice to to jest motorek dla Ciebie
Rozmawiałem z sprzedawcą i mechanikami w moim mieście, Romety dużo częściej odwiedzały warsztaty niż junaki, do tego stopnia ze diler zaprzestał sprzedaży rometów i został przy samych Junakach.
Junak s 200 jest chyba najmniejszy z wszystkich junaków w ofercie, lecz to nie jakaś wada bo ten motor ma na celu umożliwić jak najlepsze przepychanie się po zatłoczonym mieście ( widać to po jego sylwetce z perspektywy siedzącego ) Przyspieszenie do 100-etki ma bardzo dobre jak na taka moc i pojemność. Na youtube jest mój filmik, kierowca ma 177 cm wzrostu, myślę ze przy twoim nie było by źle.
Jeśli chcesz tani, i dobry motor na zatłoczone ulice to to jest motorek dla Ciebie

Junak s 200
- Arxas
- Świeżak
Dyz!o91 napisał(a):Motocykl! Nie motor:) - nie ze sie czepiam tylko tak dla reguly
czepiasz siÄ™
CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
A rozważałeś może 125? Honda cbf 125 np. Rewelacyjny na miasto i w zasadzie to głównie na miasto. Nie powala osiągami ale spalanie i koszty eksploatacji są śmiesznie małe, no i to jednak Honda a nie chiński Junak czy Romet. Myślę, że mieści się w twoim budżecie. Nowe sztuki na wyprzedaży z salony chodzą poniżej 10k zł. Więc używkę max 2 letnią wyrwiesz "po piniondzach".
o?o...
-
J.Klops - Świeżak
nie kupuj 125, to wogole nie chce jechac, porownujac honde cbf 125 i yamaha ybr 250 to 125 wogole nie chce jechac - motorek poza tym taki lichy. 250 dobry zloty srodek, nie za duzy a jak odkrecisz to daje rade.
ja na pierwsze motor mam fazer6, fajny ale wielki, teraz juz zaczne 2gi sezon.
od kolegow slyszalem jak sam szukalem rok temu, zebym nie bral slabszego, bo szybko sie znudzi i bede szukal za rok nowego, teraz wiem, ze mieli sporo racji. motor musi jechac lepiej niz auta, bo beda cie rozjezdzac jak rowery, zatem musisz umiec im uciekac, szczegolnie po warszawie... sam to odczuwam
ja na pierwsze motor mam fazer6, fajny ale wielki, teraz juz zaczne 2gi sezon.
od kolegow slyszalem jak sam szukalem rok temu, zebym nie bral slabszego, bo szybko sie znudzi i bede szukal za rok nowego, teraz wiem, ze mieli sporo racji. motor musi jechac lepiej niz auta, bo beda cie rozjezdzac jak rowery, zatem musisz umiec im uciekac, szczegolnie po warszawie... sam to odczuwam

- darnoko
- Świeżak
darnoko, przecież fazer wogóle nie jedzie, motocykl poniżej litry to nie motocykl.
No nie, a tak serio, to takie mądrości zostaw dla siebie
Chce 125 i sobie kupi, doradź mu którą 125 wybrać, albo zmień temat 
No nie, a tak serio, to takie mądrości zostaw dla siebie

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Wg mnie Viaderko będzie dobre. CBR była by za mała.
@darnoko jak czytam takie posty to od razu mi się przed oczami pokazuje taki brzydki piegowaty gimbus któremu tlen do mózgu nie dociera w odpowiednich ilościach... Skończ te mądrości pisać swoje.
@darnoko jak czytam takie posty to od razu mi się przed oczami pokazuje taki brzydki piegowaty gimbus któremu tlen do mózgu nie dociera w odpowiednich ilościach... Skończ te mądrości pisać swoje.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Boshi napisał(a):Wg mnie Viaderko będzie dobre. CBR była by za mała.
nie wiem czemu jesteś nie grzeczny i od razu mnie obrażasz.
Po drugie, człowiek piszę, że chce po warszawie jeździć, jak kupi 125, to będzie zawalidrogą jak rower. Co wyprzedzi wszystkich na światłach, to za chwile cały sznurek aut musi go wyprzedzać , a wtedy łątwo potrącić motorek/rower. Takie są realia w wawie niestety....
i dlatego sugeruję min 250. A i tak wiadomo, że nie będzie tylko po zakorkowanych ulicach jeździł i za chwilę stwierdzi, że jednak to nie motor, tylko rower z silniczkiem(125cc) i każdy skuter go objeżdża

LwG
- darnoko
- Świeżak
No i kolejne mądrości gimbusa.. ehh. Jeździłeś chociaż 125 chociażby cbr? wrażenie mam nieodparte że jednak nie. Po drugie to w warszawie jeżdżenie po ulicach to są wyścigi rozumiem i trzeba uciekać samochodom? Ograniczenie w terenie zabudowanym to dla ciebie abstrakcja oczywiście.
LwD
LwD
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Leff zwyczajnie szlak nas trafia jak czytamy takie mądrości...
darnoko, jak często jeździsz z prędkościami 100 km/h i większymi po mieście ? Bo CBF 125 można rozbujać nawet do 120 km/h. Zanim zaczniesz, pierdzielić głupoty, usiądź na czymś co ma silnik. Bo nie masz pojęcia widocznie jak zachowuje się 125 ccm w mieście.
wyprzedzi wszystkich na światłach, to za chwile cały sznurek aut musi go wyprzedzać
darnoko, jak często jeździsz z prędkościami 100 km/h i większymi po mieście ? Bo CBF 125 można rozbujać nawet do 120 km/h. Zanim zaczniesz, pierdzielić głupoty, usiądź na czymś co ma silnik. Bo nie masz pojęcia widocznie jak zachowuje się 125 ccm w mieście.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
zgadzam sie. jak nigdy nie bylo sie w miescie(duzym) to sie nie ma pojecia jak wyglada poruszanie sie w ruchu ulicznym.
zapraszam mÄ…drale, zeby 'polatac' po wawce na 125 albo lepiej na rowerze.Ciekawe ile razy was ktos potraci...
Radzicie tak, jakby murzyn z afryki mowil eskimosowi w co ma sie ubierac... zenada.
Do tworcy watku - popatrz sam czym ludzie jezdza po ulicach i zastanow sie sam.
pozdr
zapraszam mÄ…drale, zeby 'polatac' po wawce na 125 albo lepiej na rowerze.Ciekawe ile razy was ktos potraci...
Radzicie tak, jakby murzyn z afryki mowil eskimosowi w co ma sie ubierac... zenada.
Do tworcy watku - popatrz sam czym ludzie jezdza po ulicach i zastanow sie sam.
pozdr
- darnoko
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość