Wygodny motor dla dwóch osób [do 5000zł]
• Strona 1 z 1
Wygodny motor dla dwóch osób [do 5000zł]
Witam!
Chciałbym prosić o pomoc w wyborze motoru. Sporo na ten temat czytałem i zastanawiam się nad Suzuki Marauder i Hondą Rebel.
- Jakie masz doświadczenie: całkiem spore, jeździłem nawet na ponad litrowych motorach (oczywiście nie swoich)
- Wiek, waga, wzrost: 17, ~80, ~180
- Do jakich celów chcesz używać motocykla: jazda na co dzień - do pracy/szkoły/po mieście czy trasie, weekendowe wypady za miasto.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? - ponad 50 km dziennie
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach: maksymalnie 5000 (lepiej około 3000), nie, nie pomyślałem.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? - kilkaset złotych, ale pewnie większość pójdzie na benzynę :/
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, cruisery
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę: Suzuki Marauder, Honda Rebel
Szczególnie ważne jest dla mnie, aby można było wygodnie jechać we dwójkę. Kategoria A1. Wolałbym konstrukcje czterosuwowe, ze względu na dłuższą żywotność i mniejszą awaryjność.
z góry dziękuję!
Chciałbym prosić o pomoc w wyborze motoru. Sporo na ten temat czytałem i zastanawiam się nad Suzuki Marauder i Hondą Rebel.
- Jakie masz doświadczenie: całkiem spore, jeździłem nawet na ponad litrowych motorach (oczywiście nie swoich)
- Wiek, waga, wzrost: 17, ~80, ~180
- Do jakich celów chcesz używać motocykla: jazda na co dzień - do pracy/szkoły/po mieście czy trasie, weekendowe wypady za miasto.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? - ponad 50 km dziennie
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach: maksymalnie 5000 (lepiej około 3000), nie, nie pomyślałem.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? - kilkaset złotych, ale pewnie większość pójdzie na benzynę :/
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, cruisery
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę: Suzuki Marauder, Honda Rebel
Szczególnie ważne jest dla mnie, aby można było wygodnie jechać we dwójkę. Kategoria A1. Wolałbym konstrukcje czterosuwowe, ze względu na dłuższą żywotność i mniejszą awaryjność.
z góry dziękuję!
- merlinnot
- Świeżak
Czekaj czekaj. Chcesz latać 50km dziennie.
Licząc, że 5x w tygodniu, przez cały miesiąc, i jakieś 3 miesiące w sezonie:
to Ci daje jakieś 3k sezonowo~ (no chyba, że checsz dłużej jeździć), a masz parę stów na utrzymanie ('na benzynę pójdzie'), wybacz, ale motocykle nie jeżdżą na wodę i się czasami psują. Może ci nie starczyć.
Licząc, że 5x w tygodniu, przez cały miesiąc, i jakieś 3 miesiące w sezonie:
to Ci daje jakieś 3k sezonowo~ (no chyba, że checsz dłużej jeździć), a masz parę stów na utrzymanie ('na benzynę pójdzie'), wybacz, ale motocykle nie jeżdżą na wodę i się czasami psują. Może ci nie starczyć.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Harleye. Mój znajomy sprowadza ze stanów. Na sportowych raczej nie jeździłem. Oczywiście jeszcze miliony skuterów, ale tego nie warto nawet wymieniać. No cóż, ciężko mieć A w wieku 17 lat
Edit: co do kilometrów, to w sumie nie za dużo, ale nie bał się dać mi motoru w łapy.

Edit: co do kilometrów, to w sumie nie za dużo, ale nie bał się dać mi motoru w łapy.
- merlinnot
- Świeżak
A1 będzie za kilka miesięcy, kurs już opłacony, później tylko na egzamin czekać. Chcę już teraz rozejrzeć się za motorem, może coś ciekawego wyhaczę, chociaż zapewne najlepiej kupować jesienią i zimą. Czy moglibyście mi polecić jakieś wygodne (dla dwóch osób) konstrukcje, z którymi nie miał bym zbyt dużego problemu (serwis, części)?
- merlinnot
- Świeżak
Podoba mi się z wyglądu oraz ze względu na to, że jest o wiele wygodniejszy niż sportowe. Choppera w tej cenie i pojemności pewnie nie znajdę. Do Yamahy mam zaufanie (ze względu na sprzęt muzyczny, ale pewnie motory też robią porządne). Podoba mi się ta propozycja. A co powiedzieli byście o innych zaproponowanych przeze mnie pozycjach w porównaniu do tej Jamaszki? Gdybym wyrwał jakiś tani motor, miałbym więcej kasy na kaski (obydwie osoby muszą mieć kask, prawda?), kurtkę, rękawice, sakwy itd.
- merlinnot
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości