Które moto wybrać? Yamaha 125R, Husqvarna WRE 125 czy TE 125
• Strona 1 z 1
Które moto wybrać? Yamaha 125R, Husqvarna WRE 125 czy TE 125
Witam,
w niedalekiej przyszłości będę miał możliwość zakupu któregoś z tych motorów, nowego lub w bd stanie. Dotychczas jeździłem głównie simsonem
i trochę nową yamahą dt 50. Z tego co się zorientowałem to to sa chyba enduro, ale na zadncyh zdjeciach nie widzialem husqvarn ze swiatlami, kierunkowskazami itp., dlaczego?
Chodzi mi glownie o to, które moto najbardziej polecacie, wr'ke upatrzylem juz sobie dawno lecz zobaczylem ostatnio te dwa inne i nie wiem co o nich sadzic. Czy fakt ze WRE jest 2-suwem dużo zmienia? moc sie az tak rozni? Jeździć będę 50/50, do szkoly, czasem gdzies dalej i po terenie. jakie sa koszty utrzymania, nie chce wydawac zbyt wiele pieniedzy.
Jestem troche zielony w tych sprawach,ale czytam jak najwięcej i staram sie poznac skladniki tych maszyn.
Z góry dziękuje za informacje,
Pozdrawiam
w niedalekiej przyszłości będę miał możliwość zakupu któregoś z tych motorów, nowego lub w bd stanie. Dotychczas jeździłem głównie simsonem

Chodzi mi glownie o to, które moto najbardziej polecacie, wr'ke upatrzylem juz sobie dawno lecz zobaczylem ostatnio te dwa inne i nie wiem co o nich sadzic. Czy fakt ze WRE jest 2-suwem dużo zmienia? moc sie az tak rozni? Jeździć będę 50/50, do szkoly, czasem gdzies dalej i po terenie. jakie sa koszty utrzymania, nie chce wydawac zbyt wiele pieniedzy.

Jestem troche zielony w tych sprawach,ale czytam jak najwięcej i staram sie poznac skladniki tych maszyn.

Z góry dziękuje za informacje,
Pozdrawiam

- TheFurySite1
- Świeżak
to jakie moto w koncu chcesz? podałeś tyle modeli z całkiem róznych klas, jak mozna w ogóle to porównywac ze soba ?
najtansza bedzie yamaha 4T najsłabsza najmniej pali i zakup nie jest strasznie drogi
najtansza bedzie yamaha 4T najsłabsza najmniej pali i zakup nie jest strasznie drogi
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
0no właśnie to pytanie, głownie daje wam. Dlaczego tyle roznych, przeciez WR i TE nie różnią się AŻ tak bardzo - 4 suwy 15km, enduro cena +/- 17 tys.
Co do WRE to chodzi mi o opinie, ponieważ nie wiem czy jak bede nim jeździł po drodze, to zbyt go nie zajade, bo wydaje mi się ze on jest bardziej w teren. Mówiłem również, że jestem dosyć zielony w tych sprawach i po prostu nie chce zakupić złego motoru
Co do WRE to chodzi mi o opinie, ponieważ nie wiem czy jak bede nim jeździł po drodze, to zbyt go nie zajade, bo wydaje mi się ze on jest bardziej w teren. Mówiłem również, że jestem dosyć zielony w tych sprawach i po prostu nie chce zakupić złego motoru
- TheFurySite1
- Świeżak
WR i TE to typowo sprzety w teren - hard enduro. na ulicy szybko zarzniesz
WRE to sprzet bardziej lajtowny i z zawiasami na asfalt itp i ten juz jest lepszy
WRE to sprzet bardziej lajtowny i z zawiasami na asfalt itp i ten juz jest lepszy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dzieki wlasnie oto mi chodziło, a co sądzisz jeszcze np o rieju marathon 125 lub marathon 125 pro? jak sobie je zobaczylem to nie wygladają źle i osiagi tez nie złe, tylko nie wiem co o tej marce sadzic i poszczegolnych "podczesciach", warte obejrzenia czy raczej nie? Psują sie, jak z czesciami i czy sa drogie? Aha i najważniejsze, nie będę miał problemów z zarejestrowaniem WRE ?
- TheFurySite1
- Świeżak
rieju to ogólnie dobre sprzety ale marathona nie znam wiec nie oceniam
a czemu miałbys miec problemy z zarejestrowaniem ? kazdy sprzet rejestruje sie tak samo ;P jak ma jakies wady albo lipe w papierach to czy to skuter czy enduro nie ma znaczenia
a czemu miałbys miec problemy z zarejestrowaniem ? kazdy sprzet rejestruje sie tak samo ;P jak ma jakies wady albo lipe w papierach to czy to skuter czy enduro nie ma znaczenia
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- TheFurySite1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości