Motocykl na poczÄ…tek
• Strona 1 z 1
Motocykl na poczÄ…tek
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie): Jeździłem jedynie na crossie, więc doświadczenie na drodze sprowadza się jedynie do szybkiego przejechania w las
- Wiek 21, waga 78kg , wzrost180cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla : Głównie miasto i trasy ( 50%-50%)
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? : 10k-20k km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? : Na sam motocykl chciałbym wydać od 8-12 tys, oczywiście im mniej tym lepiej
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? : taki jaki będzie potrzebny
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… : Najbardziej podobajÄ… mi siÄ™ nakedy
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? : Suzuki gsr 600 (jest śliczny, ale to chyba pewna śmierć jak na pierwsze moto ), Ducati monster, kawa er-6, yamaha mt 03.
Chciałbym żeby motor nie palił zbyt dużo, a sama jazda była przyjemna, nie zależy mi na wielkiej mocy, bardziej na tym, żeby ta moc była bardziej przystępna, nie chciałbym bać się odkręcić manetki.
- Wiek 21, waga 78kg , wzrost180cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla : Głównie miasto i trasy ( 50%-50%)
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? : 10k-20k km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? : Na sam motocykl chciałbym wydać od 8-12 tys, oczywiście im mniej tym lepiej

- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? : taki jaki będzie potrzebny
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… : Najbardziej podobajÄ… mi siÄ™ nakedy
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? : Suzuki gsr 600 (jest śliczny, ale to chyba pewna śmierć jak na pierwsze moto ), Ducati monster, kawa er-6, yamaha mt 03.
Chciałbym żeby motor nie palił zbyt dużo, a sama jazda była przyjemna, nie zależy mi na wielkiej mocy, bardziej na tym, żeby ta moc była bardziej przystępna, nie chciałbym bać się odkręcić manetki.
- mikuss
- Świeżak
Najspokojniejsze Twoje typy to ER6 i MT
Kawka będzie bardziej uniwersalna, ma większy komfort podróżowania kierowcy, a zwłaszcza pasażera. Na MT podróżujesz jak na supermoto i dla jednej osoby na miasto wystarczający.
Większy wybór jest ER.
Kawka będzie bardziej uniwersalna, ma większy komfort podróżowania kierowcy, a zwłaszcza pasażera. Na MT podróżujesz jak na supermoto i dla jednej osoby na miasto wystarczający.
Większy wybór jest ER.
Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
o Monstera też możesz się pokusić, ale to dość mały motocykl o "szczególnej" pozycji i nie wiem jak z wygodą, szczególnie w trasie
ja osobiście brałbym MT, pozycja trochę przypomina tą z crossa i silnik jednocylindrowy ma ciekawy sposób oddawania mocy, ale to już byłaby górna granica budżetu, albo jego przekroczenie za zdrowy egzemplarz
ja osobiście brałbym MT, pozycja trochę przypomina tą z crossa i silnik jednocylindrowy ma ciekawy sposób oddawania mocy, ale to już byłaby górna granica budżetu, albo jego przekroczenie za zdrowy egzemplarz

CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
Moge powiedzieć tylko że wedle moich informacji ducati monster warto brać od 2005 roku.
Ponoć wcześniejsze to straszliwa padlina pod względem technologicznym.
Ponoć wcześniejsze to straszliwa padlina pod względem technologicznym.
- Marcinrednose
- Świeżak
popieram kolegę wyżej. B6 dobrym rozwiązaniem na początek. przycisnąć się da, na koło się da, plecak jak jedzie z Tobą nie narzeka
wiec moim zdaniem dobry pomysł.

- HamarBandit
- Świeżak
Re: Motocykl na poczÄ…tek
mikuss napisał(a):Suzuki gsr 600 (jest śliczny, ale to chyba pewna śmierć jak na pierwsze moto )(...)
Ja kupiłem GSR-a na pierwsze moto. Generalnie sprzęt dość łatwy do opanowania, choć i tak zaliczyłem glebę (przy hamowaniu). Z mocą nie mam problemu, spokojnie nad nią panuję. Objechanie maszyny - wyższe biegi, niższe obroty i będzie dobrze. Jak zwykle, trzeba mieć trochę oleju w głowie, szacunku do maszyny i krytycznie oceniać swoje umiejętności

Wiem, że GSR to niezbyt ciężki sprzęt, ale dla mnie większym problemem jest masa - już dwa razy musiałem go położyć delikatnie na glebie przy zatrzymywaniu się pod garażem na skręconym kole... po prostu nie idzie go wtedy utrzymać w pionie.
Suzuki PimpuÅ› 

-
goosi - Świeżak
Ja swojej suzi jeszcze na koło nie stawiałem i jak na razie nie mam zamiaru ale z plecakiem jak najbardziej i bardzo wygodnie jezdzimy:)
Niby 220kg ale nie jest tak zle. Ja mam 185cm i 77kg wagi i daje rady
jak na bardziej polecam B6
Niby 220kg ale nie jest tak zle. Ja mam 185cm i 77kg wagi i daje rady

GSF 600 N 2003r

-
Misza173 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości