motocykl na co dzień i na drobne wypady około 13k :)
• Strona 1 z 1
motocykl na co dzień i na drobne wypady około 13k :)
Witam , jestem Kamil i jestem tu nowy , do napisania posta skłoniła sprzeaz starego (hyosung 650) i chce kupic mowy , cely akurat zaczeły byc juz sprzyjajace i mysle ze uda mi sie cos kupic w dobrym stanie za kase ktora mam , obecnie dysponuje 13k zl i:
Mam przejechane jakis 6 tys km na H 650
mam 21 lat
185 cm
75 kg
Moto bedzie słuzylo do jazdy na uczenie ( okreznymi drogami ,min. obwodnica
, jak i do poruszania sie do miescie czasem jakies wypadziki
w sezonie zamierzam robic z 5-10 tyÅ› km
hyosung byl to motocykl przejsciowy do ogarniecia sie teraz chce polatac czyms innym.
budzet obecnie to 13k.
Intresuje mnie tylko motocykl sportowe - ( cbr 600 rr , gsr 600 , r6 , 636 )
rozgladalem sie nad - ( cbr 600rr z roku od 2003 -2005 ) (gsxr 2004-2006) (r6 2003-2005) (636 2003-2006) , tylko nie wiem czy w tych rocznikach i za te cene dostane co w dobrym stanie.... , hmmm
zastanwailem sie cyz jesli powiedzmy bedzie jakis gsxr za 13500 z 2005 roku i bedzie jakis gsxr z 2006 za 15200 (powiedzmy) to czy nie bedzie warto doozyc tych kilka tys i kupic tego nowszego??( jest takak mozliwosc , maly kredycik do 2 tys
) - nowy lifting i w ogole... co o tym myslicie.
Interesuje mnie wasza opinia , gdyz pewnie wielu z was jest bardzo doswiadczonych i macie ciekawe rzeczy do powiedzenia z ktorych moge sie wiele nauczyc
Mam przejechane jakis 6 tys km na H 650
mam 21 lat
185 cm
75 kg
Moto bedzie słuzylo do jazdy na uczenie ( okreznymi drogami ,min. obwodnica

w sezonie zamierzam robic z 5-10 tyÅ› km
hyosung byl to motocykl przejsciowy do ogarniecia sie teraz chce polatac czyms innym.
budzet obecnie to 13k.
Intresuje mnie tylko motocykl sportowe - ( cbr 600 rr , gsr 600 , r6 , 636 )
rozgladalem sie nad - ( cbr 600rr z roku od 2003 -2005 ) (gsxr 2004-2006) (r6 2003-2005) (636 2003-2006) , tylko nie wiem czy w tych rocznikach i za te cene dostane co w dobrym stanie.... , hmmm
zastanwailem sie cyz jesli powiedzmy bedzie jakis gsxr za 13500 z 2005 roku i bedzie jakis gsxr z 2006 za 15200 (powiedzmy) to czy nie bedzie warto doozyc tych kilka tys i kupic tego nowszego??( jest takak mozliwosc , maly kredycik do 2 tys

Interesuje mnie wasza opinia , gdyz pewnie wielu z was jest bardzo doswiadczonych i macie ciekawe rzeczy do powiedzenia z ktorych moge sie wiele nauczyc

- beker88
- Świeżak
Za tą cenę będzie ciężko dostać coś w dobrym stanie z tych roczników, szczególnie jeśli chodzi o cbr i gsxr, choć nie jest to niemożliwe. Jeśli byłbyś zainteresowany to mam na sprzedaż swoją R6, jeśli chcesz to odezwij się na pw.
-
adamRS - Świeżak
r6 przy 185 cm wzrostu? Kręgosłup mu siądzie i nadgarstki. To strasznie mały motocykl, a pozycja "embrionalna". Najwygodniej na Hondzie F4i, polecam (chodzi o pozycję), jeździłem, naprawdę przyjemnie. Niestety nie wiem jak na długich trasach powyżej 100km.
Kawa 636, planuję się na nią przesiąść, powyżej 10k rpm szatan i ogólnie strasznie nieliniowy rozkład mocy, ogromny skok w górze, dodatkowe 36 cm w średnim zakresie obrotów poprawiają elastyczność silnika(duży plus w mieście), mniej machania wajchą na trasie. Dobrze się prowadzi, większa od r6.
GSXR Nie jeździłem, nie mam zdania.
Honda F4i Moim zdaniem najspokojniejszy, najwygodniejszy, dosyć ciężki, przewidywalny, dobry do nauki jazdy, szczególnie do techniki przeciwskrętu, gdzie później jest to wymagane do opanowania motocykli mocniejszych.
R6- z tego co czytam, zawsze odradzana na naukę ( Twój 1 sport), dla doświadczonych kierowców. Osobiście nie jeździłem.
ReasumujÄ…c, szukaj Hani.
Kawa 636, planuję się na nią przesiąść, powyżej 10k rpm szatan i ogólnie strasznie nieliniowy rozkład mocy, ogromny skok w górze, dodatkowe 36 cm w średnim zakresie obrotów poprawiają elastyczność silnika(duży plus w mieście), mniej machania wajchą na trasie. Dobrze się prowadzi, większa od r6.
GSXR Nie jeździłem, nie mam zdania.
Honda F4i Moim zdaniem najspokojniejszy, najwygodniejszy, dosyć ciężki, przewidywalny, dobry do nauki jazdy, szczególnie do techniki przeciwskrętu, gdzie później jest to wymagane do opanowania motocykli mocniejszych.
R6- z tego co czytam, zawsze odradzana na naukę ( Twój 1 sport), dla doświadczonych kierowców. Osobiście nie jeździłem.
ReasumujÄ…c, szukaj Hani.
- vache
- Świeżak
vache napisał(a):r6 przy 185 cm wzrostu? Kręgosłup mu siądzie i nadgarstki. To strasznie mały motocykl, a pozycja "embrionalna". Osobiście nie jeździłem.
Ostatnie zdanie wyklucza sens tego pierwszego. Skoro nie jeździłeś to skąd masz takie informacje? F4i nie jest wcale większym motocyklem a pozycja jest podobna, a nawet na R6 jak dla mnie jest wygodniej ze względu na szerszą kanapę. I bez przesady że już taki wzrost utrudnia jazdę na moto.
-
adamRS - Świeżak
Bo znam nie jednego, który posiada/posiadał r6 i zmienił na inną 600 bądź większe moto, gdyż gabaryty przeszkadzały. Zazwyczaj kończyło to się na 959 bądź GSXR'ach 750/1000. Słucham opinii innych kierowców,czytam, widzę na oczy przystawiając do mojej "krowy". Najlepszym wyjściem będzie i tak, aby przymierzył się sam autor, jazda próbna i stwierdzi najlepiej bo jak wiadomo są gusta i guściki. To jest tylko i wyłącznie subiektywne zdanie innych kierowców, które wpłynęły na moją opinię. Mam nadzieję, że sam kiedyś przetestuję, ale ja mam tylko 176.
- vache
- Świeżak
do stawki jeszcze wchodzi gienek K4-K5 600-750 jest dosc sporo miejsca w porownaniu do RR lub r6
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Ja dodam od siebie coś odnośnie Twojego wzrostu i komfortu na R6.
NIE prawdą jest, że będziesz za duży na ten motocykl i NIE prawdą jest, że będziesz śmiesznie/dziwnie wyglądał (R6 ma wyższą pozycję na siedzeniu niż np. F4i), ale prawdą jest, że pozycja jest embrionalna i wiele tutaj zależy od wytrzmałości nadgarstków potencjalnego ridera
ale czy masz 178 cm czy 185 cm to wielkiej różnicy w komforcie jazdy nie ma.
Prawdą jest również to, że R6 NIE jest idealnym pomysłem dla mało doświadczonego motocyklisty, głównie za sprawą ostrego przeniesienia mocy na koło. Ja sam, gdy kupowałem swoją Niunię nie byłem wielce doświadczony, ale na szczęście przejeździłem sezon bezpiecznie, lecz zdaję sobie teraz sprawę, że zakup R6 na pierwszy sport NIE był najlepszym pomysłem i drugiej osoby (nie mającej odpowiedniego bagażu doświadczenia) nie będę namawiał na jej zakup. Zdecydowanie bardziej odpowiednie będą Honda F4i oraz Kawasaki 636, ze zdecydowanym wskazaniem na F4i. Co do Gixxerów to nie wiem, bo nie jeździłem.
Jeśli masz w swoim mieście, bądź okolicy, wypożyczalnię motocykli, jedź i przymierz się do nich, a jak upatrzysz sobie 1-2 modele motocykli to najzwyczajniej przejedź się nimi (zazwyczaj wypożyczają 1 motocykl i liczą za dobę, ale po to Bozia dała język, żeby rozmawiać
i myślę, że nie będzie problemu, żeby wyszło to korzystnie dla Ciebie).
P.s. Pozycja na R6 może nie jest wielce komfortowa, ale za ten fun na winklach - BEZCENNY !!
Udanych łowów

NIE prawdą jest, że będziesz za duży na ten motocykl i NIE prawdą jest, że będziesz śmiesznie/dziwnie wyglądał (R6 ma wyższą pozycję na siedzeniu niż np. F4i), ale prawdą jest, że pozycja jest embrionalna i wiele tutaj zależy od wytrzmałości nadgarstków potencjalnego ridera

Prawdą jest również to, że R6 NIE jest idealnym pomysłem dla mało doświadczonego motocyklisty, głównie za sprawą ostrego przeniesienia mocy na koło. Ja sam, gdy kupowałem swoją Niunię nie byłem wielce doświadczony, ale na szczęście przejeździłem sezon bezpiecznie, lecz zdaję sobie teraz sprawę, że zakup R6 na pierwszy sport NIE był najlepszym pomysłem i drugiej osoby (nie mającej odpowiedniego bagażu doświadczenia) nie będę namawiał na jej zakup. Zdecydowanie bardziej odpowiednie będą Honda F4i oraz Kawasaki 636, ze zdecydowanym wskazaniem na F4i. Co do Gixxerów to nie wiem, bo nie jeździłem.
Jeśli masz w swoim mieście, bądź okolicy, wypożyczalnię motocykli, jedź i przymierz się do nich, a jak upatrzysz sobie 1-2 modele motocykli to najzwyczajniej przejedź się nimi (zazwyczaj wypożyczają 1 motocykl i liczą za dobę, ale po to Bozia dała język, żeby rozmawiać

P.s. Pozycja na R6 może nie jest wielce komfortowa, ale za ten fun na winklach - BEZCENNY !!

Udanych łowów

Fortepian pysznie gra !!
// Yamaha R6S '07.

-
Pysznie - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości