Zobacz wÄ…tek - XJ z Francji - co o tym sÄ…dzicie??
NAS Analytics TAG

XJ z Francji - co o tym sÄ…dzicie??

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

XJ z Francji - co o tym sÄ…dzicie??

Postprzez Rave_89 » 12/5/2011, 20:53

Cześć

Ostatnio wpadła mi w oko Yamaha XJ z 99 roku
http://allegro.pl/yamaha-xj-600-diversion-bordowy-1999-2000-r-i1603362311.html (otwórz link)
tyle tylko że na ten moment nie mam z nikogo oblatanego w temacie kto mógłby ze mną kopnąć się ze śląska i obejrzeć ten motocykl :/ jak widać sprzęt jest ściągnięty z Francji (więc trzeba się liczyć z tym że mógł mieć ciężką przeszłość), na pierwszy rzut oka świeci się jak psu jajca, detale takie jak lusterka, podnóżki, wydechy i inne duperele wyglądają na oryginalne, jedynie siodło jest troche inne niż w większości XJ-tek (jest cieńsze), silnik też wygląda na niepoobdzierany, co o tym sądzicie?? kolejny ulep od handlarza czy może jednak coś wartego uwagi??

Generalnie wolałbym coś z prywatnych rąk ale w podobnej cenie i o tej porze roku to co lepsze jest już przebrane na rynku i ciężko znaleźć coś interesującego i niewymagającego jazdy w drugi koniec polski, po za tym na co radzicie zwrócić szczególną uwagę oprócz tego co pisane jest w innych artykułach i o co zapytać sprzedającego przez telefon po za bezwypadkową przeszłości i stanem napędu?? ewentualnie może ktoś z okolic zna tego handlarza i jest coś w stanie o nim powiedzieć?? swoją drogą gościa chyba troche poniosło z mocą silnika :P

pozdrawiam 8)
Rave_89
Świeżak

Postprzez WolnyJezdziec » 13/5/2011, 22:21

Przebieg mały jak na ten rocznik:)Wiec tu na pewno było coś kręcone,a tak na oko to ok-tylko że na oko to wiesz:)Musisz sprawdzić sam.
WolnyJezdziec
Świeżak

Postprzez mirecki » 15/5/2011, 15:48

06 departament to ok.
Z tego co widac po kolektorech i tarczach to przebieg raczej prawdziwy.
Wydaje mi sie,ze moto godny polecenia.
Jak bys chcial to moge ci cos tu poszukac.
Jestem we Francji kilka ladnych lat.
Była jest i bedzie yamaha
mirecki
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê