pierwszy motor do 8000???
• Strona 1 z 1
pierwszy motor do 8000???
mam proźbe do bardziej doswiadczonych koleżanek i kolegów,, szukam motoru na poczatek,, pomożecie??
-doswiadczenie minimalne bo miesiac temu zdałem prawko
-22 lata, waga 94 kg, wzrost 190 cm
-ganeralnie jazda w miescie ale czasem wypad na kilka set kilometrów
-nie wiem ile km w sezonie , co wynika z małego doświadczenia
-na sam motocykl chce przeznaczyć około 9000zł a ciuchy po kupnie motoru
-nie wiem jakie do końca są koszty utrzymania motoru przez cały sezon ale mysle że ponad 2000zł napewno moge przeznaczyć
-podobają mi sie zdecydowanie nakedy
-na tą chwile myśle o suzuki bandit lub honda hornet,, co było by lepsze??
dzięki wszystkim za porady
-doswiadczenie minimalne bo miesiac temu zdałem prawko
-22 lata, waga 94 kg, wzrost 190 cm
-ganeralnie jazda w miescie ale czasem wypad na kilka set kilometrów
-nie wiem ile km w sezonie , co wynika z małego doświadczenia
-na sam motocykl chce przeznaczyć około 9000zł a ciuchy po kupnie motoru
-nie wiem jakie do końca są koszty utrzymania motoru przez cały sezon ale mysle że ponad 2000zł napewno moge przeznaczyć
-podobają mi sie zdecydowanie nakedy
-na tą chwile myśle o suzuki bandit lub honda hornet,, co było by lepsze??
dzięki wszystkim za porady
haz
- haz172
- Świeżak
Za taką kasę bierz Bandita. Fajny moto na początek, spokojnie do ogarnięcia. Masa tylko spora, ale po Twoich 'rozmiarach' sądzę, że dasz radę
uważaj przy manewrowaniu na początku, a będzie wszystko git. I raczej wersja bez owiewki (raz że ładniejsza, dwa że mniej szkoda w razie szlifu) 

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Co do motocykla to odnieś się do tego artykułu http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
Co do stanu motocykla- szukałbym przede wszystkim zadbanego sprzęta od "świadomego" motocyklisty, albo zaufanego handlarza. Przebieg i rocznik mniej się liczą przy kasie jaką dysponujesz. Poza tym, jeżeli chcesz patrzeć na przebieg, to sprzedający musi go udokumentować. W 70% przypadków nie ma takiej możliwości i trzeba patrzeć po stopniu zużycia poszczególnych podzespołów- dokładność +-20 tys km
A jak będziesz chciał sprzedać, to różni kupujący się trafiają, ale wydaje mi się, że świadomość kupujących rośnie i jedynym kryterium nie jest już tylko cena. Na pewno najłatwiej sprzedać na początku sezonu. Łatwiej też sprzedać popularne motocykle.
Co do stanu motocykla- szukałbym przede wszystkim zadbanego sprzęta od "świadomego" motocyklisty, albo zaufanego handlarza. Przebieg i rocznik mniej się liczą przy kasie jaką dysponujesz. Poza tym, jeżeli chcesz patrzeć na przebieg, to sprzedający musi go udokumentować. W 70% przypadków nie ma takiej możliwości i trzeba patrzeć po stopniu zużycia poszczególnych podzespołów- dokładność +-20 tys km

A jak będziesz chciał sprzedać, to różni kupujący się trafiają, ale wydaje mi się, że świadomość kupujących rośnie i jedynym kryterium nie jest już tylko cena. Na pewno najłatwiej sprzedać na początku sezonu. Łatwiej też sprzedać popularne motocykle.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.