Kupno Motoru w Granicach 8-12 tyÅ›
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kupno Motoru w Granicach 8-12 tyÅ›
Witam jestem nowy na ścigacz.pl chciałem się poradzić fachowców
mam wzrostu 190 a przymierzam się do kupna motoru .... Tylko pozostaje problem czy nie będę mieć problemu z moim wzrostem moim pierwszym Typem jest Yamaha R1 może być od rocznika 2001 następnym typem jest Yamaha R6 to już od rocznika 2002 oba te świetnie trafiły w mój gust oraz mam jeszcze dwa typy Suzuki Bandit GSF 650 albo Yamaha FZ 6 FZ6 FAZER . Pozdro 

- Lupekpoz
- Świeżak
Powiedz nam czy jeździłeś na jakimś motocyklu wcześniej? Bo wiesz Yamaha R1 może ci się podobać tylko że ona ma sporo KM i spory moment obrotowy
Kumpel ma R1, czy ci przypasi pod wzrost to ciężko mi powiedzieć ale jak stałem obok R1 to wydawała mi się spora 

Ostatnio edytowano 24/2/2011, 15:37 przez rico63, łącznie edytowano 1 raz
rico63
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
-
rico63 - Świeżak
Ostatnie dwa motocykle, które wymieniłeś będą ok. Jeszcze proponuję zastanowić się nad
- Banditem 600
- YamahÄ… Thundercat
- Gsxf-em 600 (jajko)
- Kawasaki Zr7
Jeśli chodzi o r1 i r6 to nie polecam bo dość, że nie będą dla Ciebie wygodne to jeszcze mogą ostro sponiewierać (moc).
- Banditem 600
- YamahÄ… Thundercat
- Gsxf-em 600 (jajko)
- Kawasaki Zr7
Jeśli chodzi o r1 i r6 to nie polecam bo dość, że nie będą dla Ciebie wygodne to jeszcze mogą ostro sponiewierać (moc).
Ostatnio edytowano 24/2/2011, 16:42 przez mognilwo, łącznie edytowano 1 raz
-
mognilwo - Świeżak
Bandit Strasznie mi się podoba ale dużo się naczytałem i wiem po własnym doświadczeniu że strasznie bolą ręce gdyż nie ma gdzie się schować . Z proponowanych przez Ciebie motorów przypadł mi do gustu SUZUKI GSXF 650 ten co na allegro jednak że jest z rocznika 2008 i troszkę za drogi http://allegro.pl/suzuki-gsx-gsxf-650-i1457956066.html
- Lupekpoz
- Świeżak
Mnie tam ręce nie bolały na bandziorze w wersji N (naked), jak coś to kup wersję z owiewką i po problemie. GSXF-a 650 nie kupisz na pewno za 12 tysi więc nie ma sensu o nim ''dyskutowac.''
PS. Proponowałem starszą wersję tzw. jajko (duży i wygodny motocykl)
PS. Proponowałem starszą wersję tzw. jajko (duży i wygodny motocykl)
-
mognilwo - Świeżak
Lupekpoz napisał(a):Jazda Motorem to jest jak np. Picie wody bo bez tego nie da się żyć wiec odpada olanie tematu
Chodziło mi, żebyś na początek olał motocykle stricte sportowe, nie wiem gdzie wyczytałeś, że z powodu braku owiewek mogą boleć ręce...? Nie czaje, niby od wiatru? W bandicie masz kiere dosyć wysoko, więc będzie ok, jak wyżej kolega pisał, masz jeszcze jajko czyli gsxf 600 i 750, dla mnie te moto to trochę takie krowy więc może Ci się spodoba bo wyższy ode mnie jesteś. Pozdro

Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
Lupekpoz napisał(a):Się wie że za 12 nie kupie .... kiedy ceny motorów zaczynają rosnąć marzec kwiecień ?
Myślę, że na początku kwietnia mogą podskoczyć ceny motocykli. Pewnie też są tacy sprzedający, którzy nie obniżają ceny w zimie.
Ostatnio edytowano 24/2/2011, 17:04 przez mognilwo, łącznie edytowano 1 raz
-
mognilwo - Świeżak
Lupekpoz napisał(a):Jazda Motorem to jest jak np. Picie wody bo bez tego nie da się żyć wiec odpada olanie tematu
Miałem przyjemność jeździć Kawasaki Zephyr ZR 550 podczas dłuższej trasy pewien dyskomfort było czuć podmuchem wiatru.. Każdy z motocyklów które mi nadsyłacie jako propozycje dokładnie przeanalizuje pochodzę po sklepach pooglądam

- Lupekpoz
- Świeżak
pewne informacje wpisałeś
zapoznaj siÄ™, a potem napisz stosownie do tego tematu
będzie dużo łatwiej wszystkim
viewtopic.php?t=49590
viewtopic.php?t=49590
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
madcap napisał(a):pewne informacje wpisałeś
viewtopic.php?t=49590
OK dzięki za naprowadzenie mnie na dobry trop w takim razie
* Wiek 21 Waga 87 Wzrost 190cm
* Motor będzie używany do celów codziennego użytku czyli do pracy 20 km w jedną stronę w mieście i raz w roku na wakacje.
* W sezonie chce przelatać przynajmniej z 4-5 miesięcy w których da się jeździć wiadomo ze względu na klimat
* Na sam koszt kupna motocykla mam do 12 tysięcy
* Na utrzymanie motocykla nie wliczając benzyny olejów filtrów itp. moge poświęcić 2 tyś rocznie.
* Upodobania - Sportowe , Naked
* Moje typy jak pisałem wyżej :
- Yamaha R1 od rocznika 2001
- Yamaha R6 od rocznika 2002
- Suzuki Bandit GSF 650
- Yamaha FZ 6 FZ6 FAZER

- Lupekpoz
- Świeżak
Jeśli ktoś bierze pod uwagę i R1 i małego bandita, to moim zdaniem nie wie o czym w ogóle mówi. R1 może trafić w Twój gust, ale Ty w jej już nie, jeśli wiesz co mam na myśli. Nie wiem także po co komu stricte sportowy motocykl do dojazdów do pracy, nie mówiąc już o wyjeździe na wakacje 

- Tasiu91
- Świeżak
Lupekpoz napisał(a):Bandit Strasznie mi się podoba ale dużo się naczytałem i wiem po własnym doświadczeniu że strasznie bolą ręce gdyż nie ma gdzie się schować .l
To na Bandicie ręcę bolą, a na R6 i R1 jest komfort niczym na tapczanie u babci? Wybacz, ale tak jak kolega wyżej napisał nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz. Doświadczenia również u Ciebie nie widzę.
Proponuję cywilizowany motocykl typu Fazer lub wspomniany Bandit zamiast sporta. Tymbardziej sugerując się przeznaczeniem motocykla w Twoim przypadku nie widzę sensu kupna czegoś co ma słyżyć głównie jako środek lokomocji.
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl,najgorsze,pomysly,12324.html (otwórz link)
-
bryk77 - Stały bywalec
Dużymi motocyklami też są BMW GS - starsze wersje kupisz za mniejsze pieniążki.
Biorąc pod uwagę Twój młody wiek, małe doświadczenie, oraz bujną wyobraźnie proponowałbym motocykl który ma mniej niż 100KM.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w wyborze maszyny.
Biorąc pod uwagę Twój młody wiek, małe doświadczenie, oraz bujną wyobraźnie proponowałbym motocykl który ma mniej niż 100KM.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w wyborze maszyny.
-
nurofen - Świeżak
Pomyśl nad kawa z750, mi sie bardzo podoba ten naked...co prawda może być ciężko znaleźć dobry egzemplarz w tej kasie ale nie jest to nie możliwe. Chociaż rozsądniej myśle było by kupić SV 650...niektórzy mówią ze na pierwszy motor V-ka to nie za dobry pomysł, ale skoro już jeździłeś to myślę że dasz rade. Fajny dynamiczny silnik z tego co czytałem, lekki i dobrze się prowadzi. Na miasto idealny.
- piottrek17
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości