Czy aby napewno mam dobry plan??
• Strona 1 z 1
Czy aby napewno mam dobry plan??
Witam
Mam taki planu aby kupic sobie honde nsr na pierwsze moto w miare nauczyc sie jedzic ogarnac troche sytuacje na drodze i pozniej na sportowa 600 czy to dobry pomysl?
MAM 18 lat 183 wzrostu 75 kg wagi i okolo 5k na wydanie
dopiero zaczynam przygode z motocyklami z wyzszej polski bo do tej pory smigalem na skuterze aprili , moto ma mi sluzyc na jazde czasem do szkoly na jakis maly wypad nom i oczywiscie zeby troche posigac w trybie sport ( ostre zakrety na kolanie) mysle akurat o nsr bo z tego co czytalem a czytelm duzo to w miare nie zawodny moto ale duzo pije i ma apetyt takze na olej. ale to akurat mnie nie martwi.Jak lubi nie walnie to 7 litorw byle satysfakcja byla
Prosze o porade starszych i bardziej doswiadczonych kolegow , co o tym mysliscie
A nom i byl bym zapomnial chce moto tylko na jeden sezon czy nsr'ki dobrze sie sprzedaja? czy sa raczej z tym trudnosci?oczywiscie mowi o sprzecie o ktroy sie dba , tak jak ja to bede robil
Nastawiam sie na sport.
Mam taki planu aby kupic sobie honde nsr na pierwsze moto w miare nauczyc sie jedzic ogarnac troche sytuacje na drodze i pozniej na sportowa 600 czy to dobry pomysl?
MAM 18 lat 183 wzrostu 75 kg wagi i okolo 5k na wydanie
dopiero zaczynam przygode z motocyklami z wyzszej polski bo do tej pory smigalem na skuterze aprili , moto ma mi sluzyc na jazde czasem do szkoly na jakis maly wypad nom i oczywiscie zeby troche posigac w trybie sport ( ostre zakrety na kolanie) mysle akurat o nsr bo z tego co czytalem a czytelm duzo to w miare nie zawodny moto ale duzo pije i ma apetyt takze na olej. ale to akurat mnie nie martwi.Jak lubi nie walnie to 7 litorw byle satysfakcja byla

Prosze o porade starszych i bardziej doswiadczonych kolegow , co o tym mysliscie
A nom i byl bym zapomnial chce moto tylko na jeden sezon czy nsr'ki dobrze sie sprzedaja? czy sa raczej z tym trudnosci?oczywiscie mowi o sprzecie o ktroy sie dba , tak jak ja to bede robil

Nastawiam sie na sport.

- kunio
- Świeżak
pomysł dobry
przynajmniej lepsze podejscie niz od razu kupno 600 tki i próba "spokojnej jazdy". ale oprócz nsr masz jeszcze np tzrke cagive mito albo aprilre RSke. wg mnie zaden z nich nie jest lepszy ( no nie mówie np o mito bo jest sporo mocniejszy od tzrki itp ) ale po prostu liczy sie generalnie stan a nie konkretny model.
co do póxniejszej odsprzedaży. powiem tak teraz to moze byc nawet dobra inwestycja. póki co ceny są średnie. niebawem wchodzi prawko na mniejsze kategorie. wiec sporo ludzi nie bedzie czekało tych 2 lat po 16stce żeby robic kat A. tylko częsciej pewnie sięgnie po kat A1 bo tak czy siak A2 duzo nie da dla niektórych poza kosztami dodatkowymi. także mysle że w przyszłosci 125tki bedą pewnie droższe
wiec i sprzedaż bedzie łatwiejsza za rozsądną kase
a i nawet moze bedzie mozna zarobic 

co do póxniejszej odsprzedaży. powiem tak teraz to moze byc nawet dobra inwestycja. póki co ceny są średnie. niebawem wchodzi prawko na mniejsze kategorie. wiec sporo ludzi nie bedzie czekało tych 2 lat po 16stce żeby robic kat A. tylko częsciej pewnie sięgnie po kat A1 bo tak czy siak A2 duzo nie da dla niektórych poza kosztami dodatkowymi. także mysle że w przyszłosci 125tki bedą pewnie droższe

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Po 125 na sporta? I tak będziesz się wszystkiego od początku uczył przy takim przejściu. To już więcej ogarniesz na Aprilii RS125 jeszcze tej 2T albo na Kawie Ninja 250R. Ale jeżeli masz prawko to dziwi mnie, czemu po jeździe 250-tka chcesz sobie kupić do nauki 125? A może masz A1? Tak czy owak najlepszym sposobem na przygotowanie do większej pojemności jest spokojna 500-tka i z dwa sezony, aby poznać ten sprzęt na wylot.
henio nowe prawko wchodzi dopiero od stycznia 2013, więc jeszcze sporo czasu minie
.
henio nowe prawko wchodzi dopiero od stycznia 2013, więc jeszcze sporo czasu minie

Ostatnio edytowano 29/1/2011, 23:55 przez Dr_Acula, łącznie edytowano 1 raz
-
Dr_Acula - Świeżak
racja
ale tez nie dla każdego. oj jak ktoś chce na 1 moto 600 tez byc moze
kto ma olej w głowie itp da rade. jak ktos chce na lajcie podejsc 125 to tez nie głupi pomysł takie 125 też nieźle idą
a najwazniejsze na początku to nauczyc sie zmieniac biegi. trudnosci niby w tym nie ma ale żeby robic to poprawie i w kazdej sytuacji po prostu trzeba troche powajchować. druga sprawa to ruch uliczny. po przesiadce z dosyc szybkiego skutera na ktma czułem że moto jest za szybkie i za mocne. musiałem najpierw nieco go okiełznac w terenie
(choć ja akurat zbytnio oleju w głowie nie mam i pierwsze co to odkręcam gaz xd tyle że wiem że tak mam i staram sie tego nie uskuteczniac w otoczeniu innych tylko w terenie ;d ) wiec to tez wymaga nieco opanowania. a potem jak juz wszystko sie robi odruchowo jest łatwiej przeskoczyc z 125 na 600. niz uczyc sie pomału na 500 i skoczyc na 600
ale to tez jak dla kogo
kazdy sam wyczuc musi jak bedzie dla niego lepiej
najkorzystniej jest sie przejechac tym i tamtym i ocenic. bo nie kazdy sie nadaje od razu nawet na 125 ccm..

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Fakt, każdy powinien najlepiej wiedzieć na ile go stać w sensie umiejętności i czy wie, kiedy trzeba odpuścić bo sprzęt "nie słucha kierowcy". No i jeżeli moto głównie do miasta, to taka RSka powinna wystarczyć, a i "temperament" będzie namiastką SS.
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
RS 250 To rzeczywiście fajny sprzęt, ale niech sobie kupi też stację benzynową ;]

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
Miałem Rs 250 i powiem, że to cudowny sprzęt. Kochałem go jak diabli, ale zniszczyło mnie utrzymanie... Wymaga piłowania, a przy trzymaniu go powyżej 7 tys łyknie nawet.. 15 litrów. Mój rekord to 18 ;]

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
ja też miałem słabośc na punkcie rs250 ale koszty utrzymania dają do myślenia, lepiej pomyśl nad jakmś gs500 albo er5
-
andrzej551 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości