Zobacz wÄ…tek - motocykl na dojazdy do pracy do 10tys (Fazer)
NAS Analytics TAG

motocykl na dojazdy do pracy do 10tys (Fazer)

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

motocykl na dojazdy do pracy do 10tys (Fazer)

Postprzez damian9851 » 25/11/2010, 20:18

- Jakie masz doświadczenie- Poza kursem doświadczenia brak
- Wiek, waga, wzrost- 22,84,180
- Do jakich celów chcesz używać motocykla- dojazd do pracy ok 12km, a w weekendy wypad za miasto lub w trase
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? Nie potrafię określić ok 5tys?
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? mam 10tys ale wciąż zbieram na ciuchy kasa od taty :)
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? 4tys?
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, turystyki
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? Yamaha fzs 600 fazer 2002, 2003 te i tylko te :)

Witam chciałem się poradzić was koledzy ponieważ znalazłem 2 fajne motorki i chciał bym się dowiedzieć czy ich czasem osobiście nie oglądaliście i co powiecie na temat tego sprzedawcy może coś słyszeliście? No i czy to dobry moto na początek przygody?

http://moto-raj.otomoto.pl/yamaha-fzs-6 ... 18063.html

http://moto-raj.otomoto.pl/yamaha-fzs-6 ... 38669.html

Za podpowiedzi i odp dziękuje :)
damian9851
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 25/11/2010, 20:44

fazer z ostatniego roku produkcji lub ostatnich, ale gaznik. nie kupuj droższego ( nawet nie wiem po ile one chodza ) i załóż gmole bo jak to ma być 1 to może buc bum
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kamusial » 25/11/2010, 22:29

Masz temat obok: "pierwszy motocykl", tam sÄ… odpowiedzi na ostatnie pytanie.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
Kamusial
Bywalec

Postprzez bryk77 » 25/11/2010, 22:46

Nawet będąc rozważnym łatwo zaliczyć glębę na początku. Zamiast Fazera za 10 tys. kup 500cc za 4-5 tys, bo tak czy inaczej prawdopodobieństwo obicia moto jest duże. Będziesz głównie pokonywać bardzo krótki dystans do pracy także taki naked w zupełności by Ci wystarczył.

Najgorzej jest gdy się nie ma rozeznania tzn. kupię 600cc, bo wszyscy mówią, że 500cc nie jedzie. Tylko Ty sam tego nie wiesz, bo nigdy na żadnym nie jeździłeś. Mam takiego kolegę Francuza, który ER5 dwa lata śmigał i był mega zadowolony ze sprzętu.

Musisz sobie wyrobić kilka nawyków odnośnie jazdy motocyklem. Poza tym jeszcze nie wiesz jaki styl jazdy preferujesz.

Dziś się dowiedziałem, że znajomy mojej przyjaciółki zginął miesiąc temu w Wawie - dojeżdżał do skrzyżowania i przy minimalnej prędkości stracił panowanie. W konsekwencji wpadł pod koła ciężarówki. Poznałem chłopaka rok temu. Kupił moto by do pracy szybko dojerzdźać. Aż trudno uwierzyć.

Taki mały Off Top, bo temat głównie do oceny motocykli z ogłoszeń się odnosił.
bryk77
Stały bywalec

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê