Pierwszy motocykl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pierwszy motocykl
Witam zastanawiam się nad kupnem jako 1 w swoim życiu poważnego motoru mam 178 i będe używał motor na przestrzeni miasto , miasto-trasa
czy motocykl Yamaha fazer 600 będzie odpowiednim motorkiem ?
pozdrawiam Adrian
pozdrawiam Adrian
-
towelie - Świeżak
amahay napisał(a):no jest wygodniejszy,ładniejszy,osiągi ma lepsze, sam jedzie - idealny dla początkujących.
100 KM w sam raz na początek, gdyż ledwo co to jedzie.
a, zapomniałeś dodać, że FZ6 (na wtrysku) więcej palą niż FZS (na gaźnikach). Co do osiągów to nie jestem tego taki pewien.
Ogólnie na forum fazera można przeczytać, że jeśli planujesz moto na długi okres to lepiej zainwestować w model na wtrysku; a jeśli nie planujesz długo trzymać moto, to na gaźnikach.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
czemu na gaźnikach zły? nic nie rozumiem a tak bo starszy, kumpla już ma 70tys i łańcuszek do roboty tylko, lata jak wściekły, zawiecha super, heble a właśnie jakie heble ma fz6 hihihih
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
Wybor zalezy tylko od tego ile masz kasy na motocykl.
Bez sensu porownanie, bo jak kogos stac na nowszy model to i tak nie rozwaza wcale starszego.
Jak masz dyche to FZS, jak 13-14 FZ6 proste.
Za dyche nie ma FZ6, no chyba, ze lubisz jezdzic smieciem.
Mialem FZ6 N jako pierwsze moto, nadaje sie na niego doskonale, przejechalem 2000 km, sprzedalem kilka dni temu i bylem naprawde bardzo zadowolony. Teraz kupuje R1 RN19
Jedyn minus to, ze wieje. Bardzo wygodne moto.
Czy wazne ile pali motocykl ? Mi palil 7-8 l/100 km.
Robi sie nim i tak maks 5-6 k km, na calym sezonie jaka to oszczednosc 200-300 zl...
Bez sensu porownanie, bo jak kogos stac na nowszy model to i tak nie rozwaza wcale starszego.
Mialem FZ6 N jako pierwsze moto, nadaje sie na niego doskonale, przejechalem 2000 km, sprzedalem kilka dni temu i bylem naprawde bardzo zadowolony. Teraz kupuje R1 RN19

Robi sie nim i tak maks 5-6 k km, na calym sezonie jaka to oszczednosc 200-300 zl...
Yamaha FZ8 50th Anniversary 2012
- TCE
- Świeżak
TCE napisał(a):Wybor zalezy tylko od tego ile masz kasy na motocykl.
Mialem FZ6 N jako pierwsze moto, nadaje sie na niego doskonale, przejechalem 2000 km, sprzedalem kilka dni temu i bylem naprawde bardzo zadowolony. Teraz kupuje R1 RN19![]()
z bagażem 2 tyś km na r1

(sry za OT)
- arktan
- Bywalec
Re: Pierwszy motocykl
towelie napisał(a):Witam zastanawiam się nad kupnem jako 1 w swoim życiu poważnego motoru mam 178 i będe używał motor na przestrzeni miasto , miasto-trasa
pozdrawiam Adrian
W przyklejonym na górze temacie masz napisane jak pytać, oraz propozycje odnośnie motocykli.
Osobiście uważam, że fazer ma za dużo mocy jak na pierwsze moto i oddaje ją w nieprzewidywalny sposób.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
Re: Pierwszy motocykl
Kamusial napisał(a):towelie napisał(a):Witam zastanawiam się nad kupnem jako 1 w swoim życiu poważnego motoru mam 178 i będe używał motor na przestrzeni miasto , miasto-trasa
pozdrawiam Adrian
W przyklejonym na górze temacie masz napisane jak pytać, oraz propozycje odnośnie motocykli.
Osobiście uważam, że fazer ma za dużo mocy jak na pierwsze moto i oddaje ją w nieprzewidywalny sposób.
mocy ma dużo ale w nieprzewidywalny sposób ?!?! nie zgodzę się.
Może to fakt że jeździłem na nim zaraz po jeździe sv 1000 ale jeździł gładziutko i robił wszystko żeby jazda była prosta i delikatna. Jest baaaaardzo przewidywalny.
-
amahay - Stały bywalec
TCE napisał(a):Pozatym 3 kolegow na osiedlu przesiada sie na R1
Na FZ6 wstyd przed kolegami, co nie?
amahay napisał(a):Może to fakt że jeździłem na nim zaraz po jeździe sv 1000 ale jeździł gładziutko i robił wszystko żeby jazda była prosta i delikatna. Jest baaaaardzo przewidywalny.
Przesiadając się z SV 1000 wiele motocykli jest łatwych do opanowania

Ja twierdze tak jak Kamusial - Fazer to na pewno nie jest motocykl na start.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
odwołując się do wypowiedzi użytkownika "TCE" na motor mam około 8 500zł.
ja osobiście słyszałem bardzo dużo pozytywnych wypowiedzi na temat FZS i myślę . że może się trafić jakaś okazja , biorąc pod uwagę motocykle zamykam się na klasie pojemności do 600cm3 na więcej nie chcę , interesują mnie fazerki bardzo się dobrze prezentują podoba mi się również hornet ale podobno nie nadają się na wycieczki.
ja osobiście słyszałem bardzo dużo pozytywnych wypowiedzi na temat FZS i myślę . że może się trafić jakaś okazja , biorąc pod uwagę motocykle zamykam się na klasie pojemności do 600cm3 na więcej nie chcę , interesują mnie fazerki bardzo się dobrze prezentują podoba mi się również hornet ale podobno nie nadają się na wycieczki.
-
towelie - Świeżak
a tam gadanie że się nie nadaję na wycieczki... sv też się nie nadaje a się nadaję ... pewnie nawet nie przypuszczacie że r1 też nadaje się na podróż dookoła świata. polecam zatem ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=iITomfFclpM
-
amahay - Stały bywalec
Wydaje mi się że spokojnie dasz radę Fazerowi. Ja na pierwszy motocykl zdecydowałem sie na poczciwą XJotę. O ile nie będzie sie sypać to zostanę z nią ze 2 sezony. Mimo to uważam, że gdyby od początku moto miało wyższą moc do 100KM, to nie jest to moc piekielna.
Początkowo będziesz i tak zestresowany przy odkręcaniu manetki, po miesiącu stwierdzisz że nie jest tak źle, a po sezonie będziesz czerpał dużą frajdę z jazdy
Początkowo będziesz i tak zestresowany przy odkręcaniu manetki, po miesiącu stwierdzisz że nie jest tak źle, a po sezonie będziesz czerpał dużą frajdę z jazdy
Klekot
- boolean
- Świeżak
no nie nie nie ... w xj nie można narzekać na brak mocy chyba że nie ma 61 KM . raczej na przełożenia ...
wypowiadam się bo też miałem na pierwszy moto. ale na takowy nie polecam ze względu na wagę .
najlepiej (jak się ma kasę) er6 lub (jak się nie ma) er 5 lub gs 500. jak 600 to do odważnych świat należy i co tam sobie chcesz z turystyków lekkich - monster ducati (wcale nie takie lekkie)
A ! i wielki szacun jak wytrzymasz 2 sezony. ale są i tacy cierpliwi których podziwiam lub nudni i nie ambitni.
wypowiadam się bo też miałem na pierwszy moto. ale na takowy nie polecam ze względu na wagę .
najlepiej (jak się ma kasę) er6 lub (jak się nie ma) er 5 lub gs 500. jak 600 to do odważnych świat należy i co tam sobie chcesz z turystyków lekkich - monster ducati (wcale nie takie lekkie)
A ! i wielki szacun jak wytrzymasz 2 sezony. ale są i tacy cierpliwi których podziwiam lub nudni i nie ambitni.
-
amahay - Stały bywalec
to znaczy ja będę do pracy używał a w weekendy turystycznie albo w nocy sobie pojeździć , jeżeli chodzi o jakie kolwiek doświadczenie na motorach powyżej pojemności 125cm3 nie mam .... zawsze skuterkami jeździłem trochę 50cm3 i trochę 125cm3 przesiadka na taki motorek to jest strach ale ile trzeba iść do przodu
-
towelie - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości