Pierwsze moto, potrzebne sugestie.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pierwsze moto, potrzebne sugestie.
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
Doświadczenie. Hmm ciężko tak to nazwać ale kilka godzin na crossach i enduro, i może kilkadziesiąt km na sportach(tj. zx6r '99, cbr 600 f3) ale takie doświadczenie to jak żadne. Więc doświadczenie=brak.
- Wiek, waga, wzrost,
lat 21, 78 kg, 180 cm,
- Do jakich celów chcesz używać motocykla
Polatać po asfalcie(tylko i wyłącznie asfalcie), żeby czasem do pracy i na uczelnie dojechać. A po za tym to rekreacyjnie, polatać wieczorami przy weekendzie jakiś dalszy wypad.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
A żebym ja to wiedział, chciałbym zamykać sezon w 10 tys. km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Ogólnie to chciałbym zamknąć się w ok. 9tys zł, +/- 2tys na ciuchy
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Najlepiej to byłoby lać benzynę ale ponieważ się nie da...(niestety)... więc w miarę potrzeb, ale nie chciałbym bym żeby to była studnia bez dna...
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Najbardziej sportowe, po za tym nakedy choć nie bardzo mi się w nich podoba ta okrągła lampa...
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Najbardziej zx6r '00-'02, r6 '99-01 ewentualnie sv 650sy, no ale ponieważ na 600 miałem okazje kilka razy latać i odrobinkę nie ogarniam więc nie jestem pewien czy będzie dobre
Tak więc potrzebuję pomocy co wybrać bo motocykle, które mi się podobają nie bardzo pasują do moich umiejętności, więc prosiłbym o jakieś sugestie co do motocykli...
czyli szukam (bardziej)sport, naked, przeznaczony bardziej do zabawy, na który nie wydam wszystkich pieniędzy jakie zarobię
Doświadczenie. Hmm ciężko tak to nazwać ale kilka godzin na crossach i enduro, i może kilkadziesiąt km na sportach(tj. zx6r '99, cbr 600 f3) ale takie doświadczenie to jak żadne. Więc doświadczenie=brak.
- Wiek, waga, wzrost,
lat 21, 78 kg, 180 cm,
- Do jakich celów chcesz używać motocykla
Polatać po asfalcie(tylko i wyłącznie asfalcie), żeby czasem do pracy i na uczelnie dojechać. A po za tym to rekreacyjnie, polatać wieczorami przy weekendzie jakiś dalszy wypad.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
A żebym ja to wiedział, chciałbym zamykać sezon w 10 tys. km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Ogólnie to chciałbym zamknąć się w ok. 9tys zł, +/- 2tys na ciuchy
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Najlepiej to byłoby lać benzynę ale ponieważ się nie da...(niestety)... więc w miarę potrzeb, ale nie chciałbym bym żeby to była studnia bez dna...
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Najbardziej sportowe, po za tym nakedy choć nie bardzo mi się w nich podoba ta okrągła lampa...
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Najbardziej zx6r '00-'02, r6 '99-01 ewentualnie sv 650sy, no ale ponieważ na 600 miałem okazje kilka razy latać i odrobinkę nie ogarniam więc nie jestem pewien czy będzie dobre

Tak więc potrzebuję pomocy co wybrać bo motocykle, które mi się podobają nie bardzo pasują do moich umiejętności, więc prosiłbym o jakieś sugestie co do motocykli...
czyli szukam (bardziej)sport, naked, przeznaczony bardziej do zabawy, na który nie wydam wszystkich pieniędzy jakie zarobię

- misiek2410
- Świeżak
w tej kasie sv650s, które pomału jest do ogarnięcia
zx6 nie jest najlepszym pomysłem, choć znam takich co ogarneli
r6 to już bardzo nietrafiony pomysł (choć są i tacy, co wzieli i nadal "jeżdżą")
zx6 nie jest najlepszym pomysłem, choć znam takich co ogarneli
r6 to już bardzo nietrafiony pomysł (choć są i tacy, co wzieli i nadal "jeżdżą")
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
madcap napisał(a):w tej kasie sv650s, które pomału jest do ogarnięcia
Rozwiniesz co rozumiesz poprzez " Pomalu " Rownie dobrze moglbym stwierdzic, ze pomalu to i Hayabuse mozna ogarnac. SV 650 to przyslowiowy wilk w owczej skorze i niewielu tak naprawde go ogarnia.
Łukasz „Boczo” Tomanek
Niemniej jednak to kawał naprawdę porządnego motocykla, który dynamiką może konkurować z np. 100-konną Hondą Hornet czy Yamahą Fazer.
Z rozumowan autora moglbym dojsc do wniosku, ze Hornet czy Fazer z 98 KM + nadaja sie na jako motocakle pierwszego uzytku.
Dziwne.
Ciekawe dlaczego wiec Tomek Kulik czy Pro Motor nie szkola na tychze maszynach, a ich wyzsza polka jesz klasa 500 w 2 cyl. Rozumiem wiec, ze oni nie maja pojecia o swojej robocie ?
Ciekawi mnie ilu motocyklistwo wyszkolil Pan Lukasz Tomanek, ciekawe ilu wyszkolili Ci ktoirzy w tym dziela daja takie zajefajne rady. Nie spytam juz ilu z nich obeszlo sie bez przykrych doswiadczen aby modz przesiasc sie na wieksza klase sprzetu.

- Pat123
- Świeżak
sorry za OT
pat, widzę, że lubisz siać oftop, twoja sprawa, wszak to forum
jeśli masz jakiekolwiek pytania co do moich wypowiedzi odnoszących się do tematu, to zapraszam na priv
w temacie nie zamierzam odpowiadać na twoje zaczepki nic nie wnoszące w zaganieniu samego tematu
pat, widzę, że lubisz siać oftop, twoja sprawa, wszak to forum
jeśli masz jakiekolwiek pytania co do moich wypowiedzi odnoszących się do tematu, to zapraszam na priv
w temacie nie zamierzam odpowiadać na twoje zaczepki nic nie wnoszące w zaganieniu samego tematu
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Re: Pierwsze moto, potrzebne sugestie.
pan_wiewiorka napisał(a):misiek2410 napisał(a):Najbardziej zx6r '00-'02,
Pomysł głupi, ale nie najgłupszy. Było sporo na forum, poczytaj.
w jakim sensie nie najgłupszy? że głupsze jest tylko r6 czy że jest możliwość że przeżyje...?

- misiek2410
- Świeżak
proponuję poczytać
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
-
madcap - Administrator
- grzesiek920427
- Świeżak
RUTRA.RD napisał(a):kup bandota za ta kase prosty w serwisie moc rozsadna i za taka kase kupisz spokojnie dobra sztuke
no więc tak dziś pojechałem obejrzeć bandytę N-kę i nie wiem czy, to tylko moje wrażenie i jest tak w każdym czy tylko w tym konkretnym egzemplarzu, zawieszenie przednie jest jakieś takie miękkie?
misiek2410 napisał(a):[...] czy że jest możliwość że przeżyje...?
Cuda się zdarzają, był taki jeden, ze 2000 lat temu, który to udowodnił

tak więc postanowiłem to też sprawdzić i po 100m jazdy zaczęło padać więc musiałem to przełożyć bo w deszczu odwagi brak

ale wracając do tematu czy ma ktoś jeszcze jakieś propozycje co do moto i co jest z tym bandytem?

- misiek2410
- Świeżak
madcap napisał(a):proponuję poczytać
Ja bym poświęcił czas na objechanie SVki i monstera.
A Bandit mógł mieć puszczające uszczelniacze- koszt wymiany w serwisie jakieś 200 zł.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
bandit ma miekkie zawieszenie na dziurach mi dobijalo troche pomaga olej w lagach 15w zamiast 10w a najlepiej to sprezyny wymienic, ale ten model tak ma- za miekkie zawieszenie
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Ścigacz.pl
Kamusial napisał(a):Ja bym poświęcił czas na objechanie SVki i monstera.
Monster odpada ponieważ, iż, gdyż, dlatego, że nie bardzo mi się podoba...
A wszyscy a nad SV-ką myślałem, jak już z resztą pisałem, ale większość znajomych mnie straszy że V-ka jest ciężka do ogarnięcia... że łatwiej ogarnąć na początku jakieś R4 (niekoniecznie kawę:wink:) ale jak pogoda dopiszę choć trochę to może jeszcze coś w tym roku zobaczę...
Kamusial napisał(a):A Bandit mógł mieć puszczające uszczelniacze- koszt wymiany w serwisie jakieś 200 zł.
Puszczające uszczelniacze mówisz, no ale byłby ślady po oleju czy coś a zarówno przed jazdą jak i po, wraz z kumplem, który trochę dłużej w moto siedzi, oglądaliśmy całe moto i nie było nic nigdzie widać
RUTRA.RD napisał(a):bandit ma miekkie zawieszenie na dziurach mi dobijalo troche pomaga olej w lagach 15w zamiast 10w a najlepiej to sprezyny wymienic, ale ten model tak ma- za miekkie zawieszenie
a ile taka zabawa może kosztować...?

- misiek2410
- Świeżak
Za za 9-10 kola sa calkiem fajne ZX6R. Wg. mnie jedna z ladniejszych 600-tek z tego okresu.
Ogarniesz, duzo osob zaczyna od motocyklow tej klasy, znam kilka, ktore w tym roku kupily 600 na pierwsze moto.
Nie kup trupa, a napewno bedziesz zadowolony.
Ogarniesz, duzo osob zaczyna od motocyklow tej klasy, znam kilka, ktore w tym roku kupily 600 na pierwsze moto.
Nie kup trupa, a napewno bedziesz zadowolony.
Yamaha FZ8 50th Anniversary 2012
- TCE
- Świeżak
Jak się boisz SVki to zostaje Ci CBF, albo tańsze 500tki, np CB500. Kasę przeznaczysz na lepsze ciuchy, albo odłożysz i później przesiądziesz się na coś ciekawszego.
Albo jak chcesz funu, to pomyśl nad cywilizowanymi SM -> DRZ, TTr, LC4, FMX.
Albo jak chcesz funu, to pomyśl nad cywilizowanymi SM -> DRZ, TTr, LC4, FMX.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
sorry za OT, ale nie lubię, jak ludzie nie czytają uważnie
sykopson, zwróć uwagę, że pisał o moto do około 9kzet, za tą cenę versysa nie wyrwie
sykopson, zwróć uwagę, że pisał o moto do około 9kzet, za tą cenę versysa nie wyrwie
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.