Miejski motor dla poczÄ…tkujÄ…cego
• Strona 1 z 1
Miejski motor dla poczÄ…tkujÄ…cego
Witam serdecznie.
Z uwagi na to, że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym się ładnie przywitać i poprosić o pomoc. Poszukuję motoru dla świeżaka na dojazdy do pracy. Krótko o tym co i jak:
- mam 188cm, 115 kg żywej wagi więc raczej nie chucherko
- motor miał by służyć jako transport do pracy + dojazd do klientów 90% to zakorkowane miasto (dziennie ok 40-50km), czasem jakiś krótki (40-50km) wypad poza miasto,
- do tej pory niczym nie jeździłem więc doświadczenie mam zerowe, jedynie z kursu YBR250 i CBF250,
- chciałbym wydać na niego nie więcej niż 15.000, jeśli jednak znalazło by się coś fajnego byłbym w stanie dorzucić jeszcze kilka tysięcy (ciuchy kompletuję osobno),
Najbardziej podobają mi się motory naked. Co polecilibyście na dobry początek ???
Z uwagi na to, że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym się ładnie przywitać i poprosić o pomoc. Poszukuję motoru dla świeżaka na dojazdy do pracy. Krótko o tym co i jak:
- mam 188cm, 115 kg żywej wagi więc raczej nie chucherko

- motor miał by służyć jako transport do pracy + dojazd do klientów 90% to zakorkowane miasto (dziennie ok 40-50km), czasem jakiś krótki (40-50km) wypad poza miasto,
- do tej pory niczym nie jeździłem więc doświadczenie mam zerowe, jedynie z kursu YBR250 i CBF250,
- chciałbym wydać na niego nie więcej niż 15.000, jeśli jednak znalazło by się coś fajnego byłbym w stanie dorzucić jeszcze kilka tysięcy (ciuchy kompletuję osobno),
Najbardziej podobają mi się motory naked. Co polecilibyście na dobry początek ???
- testerek
- Świeżak
Na takie gabaryty moja Huska byłaby dla Ciebie idealna. I w kasie by pasowało. W mieście nie ma nic lepszego niż sm. Ale 600 w singlu na początek to nie jest dobry pomysł.
DRZ SM jest dobrÄ… propozycjÄ….
DRZ SM jest dobrÄ… propozycjÄ….
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Jak na początek ma być naked i możesz dołożyć kilka tysięcy to zerknij na FABRYCZNIE nową hondę CBF600N (złoty kolor i 2009 rok) za 20900 zł od autoryzowanego dilera.
http://www.honda.daszuta.pl/www2/moto.p ... =3&model=2
http://otomoto.pl/honda-cbf-600-n-2009-M2023948.html
Na allegro jest złota za 1000 mniej. Myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać:) Nówka to nówka a cbf600 zebrała już wszystkie pochwały jakie dało się zebrać w fachowej prasie.
Ja też jestem świeżakiem i wybrałem suzuki 650sa, fajniej mi się nim jeździło, choć ta honda i tak mnie męczy. W hondzie jest dziwna 3-ka i nie ma wskaźnika biegu a to fajny bajer w mieście. Bandita też pewnie znajdziesz w podobnej cenie gdzieś w Polsce.
http://www.honda.daszuta.pl/www2/moto.p ... =3&model=2
http://otomoto.pl/honda-cbf-600-n-2009-M2023948.html
Na allegro jest złota za 1000 mniej. Myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać:) Nówka to nówka a cbf600 zebrała już wszystkie pochwały jakie dało się zebrać w fachowej prasie.
Ja też jestem świeżakiem i wybrałem suzuki 650sa, fajniej mi się nim jeździło, choć ta honda i tak mnie męczy. W hondzie jest dziwna 3-ka i nie ma wskaźnika biegu a to fajny bajer w mieście. Bandita też pewnie znajdziesz w podobnej cenie gdzieś w Polsce.
- ernestpierwszy
- Świeżak
jak na początek i do miasta to może lepszą propozycją od DR-Z byłoby jakieś starsze enduro?
Xt 600/350
DR 650/350
KLR 650
celowałbym w 600, niby pojemność większa od DR-Z ale moto na pewno łagodniejsze, mniej narwane więc na początek byłoby w sam raz
Xt 600/350
DR 650/350
KLR 650
celowałbym w 600, niby pojemność większa od DR-Z ale moto na pewno łagodniejsze, mniej narwane więc na początek byłoby w sam raz
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
testerek napisał(a):Ok, ale czy CBF600N nie będzie za mocna na początek ??
Nie chciał bym go rozwalić przed zakończeniem gwarancji))
Każdego możesz rozwalić wystarczy, że ci się przewróci na postoju:)
Podjedź do dilera i pożycz na godzinkę, jak masz w okolicy taką możliwość. Ten motor jest bardzo łagodny, nie zaskakuje niczym jak masz trochę oleju i wiesz co robisz. Albo wydaje ci się, że wiesz - jak mi:)))
- ernestpierwszy
- Świeżak
Siemasz, ogólnie potrzebujesz motocykla zgrabnego i zwinnego -> musi być lekki, jakkolwiek swoje gabaryty masz, a jeżeli moto traktujesz użytkowo to będziesz pewnie chciał jeździć z kufrem i mieć dobrą ochronę przed wiatrem.
Jesteś początkujący, więc nie szalałbym z mocą- 60-70km wystarczy.
Oczywiście znowu polecę versysa- idealny pod Twoje gabaryty, o wiele bardziej poręczny niż bandit- poczytaj recenzje i opinie ludzi na zachodzie. Dalej tak jak chłopaki wymieniali- CBF, XJ6, od bidy bandit ale nowszej generacji, po 2005 roku chyba.
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
Jesteś początkujący, więc nie szalałbym z mocą- 60-70km wystarczy.
Oczywiście znowu polecę versysa- idealny pod Twoje gabaryty, o wiele bardziej poręczny niż bandit- poczytaj recenzje i opinie ludzi na zachodzie. Dalej tak jak chłopaki wymieniali- CBF, XJ6, od bidy bandit ale nowszej generacji, po 2005 roku chyba.
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
solczis napisał(a):leff napisał(a):solczis napisał(a):Zerknij też na FZ6 oczywiście w wersji naked.
genialna rada, 98 wariackich koni na poczatek ...
Wiesz że można te 98 km zblokować? Pomyśl zanim coś napiszesz.
Kupić większe o2o tylko po to aby je wykastrować? Gdzie tu logika? Już pomijam kwestię finansową...
-
bryk77 - Stały bywalec
Dziękuję bardzo za wszystkie rady, chyba jedna przymierzę się do Versysa
Podoba mi się jego wygląd, nawet wersji z 2007 roku, pozycja za kierownicą idealna do miasta no i do tego możliwość jazdy w troszkę gorszym terenie
Jeszcze raz wielkie dzięki

Podoba mi się jego wygląd, nawet wersji z 2007 roku, pozycja za kierownicą idealna do miasta no i do tego możliwość jazdy w troszkę gorszym terenie

Jeszcze raz wielkie dzięki

- testerek
- Świeżak
solczis napisał(a):leff napisał(a):solczis napisał(a):Zerknij też na FZ6 oczywiście w wersji naked.
genialna rada, 98 wariackich koni na poczatek ...
Wiesz że można te 98 km zblokować? Pomyśl zanim coś napiszesz.
pomyslalem ... za Ciebie, bo najwyrazniej masz z tym problem.
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości