GS 500 prośba o ocenę ogloszeń
• Strona 1 z 1
GS 500 prośba o ocenę ogloszeń
Witam, szukam pierwszego moto dla siebie bo skuter już przestał mi wystarczać.
Wiek 22
doświadczenie: żadne
waga jakieÅ› 75-80 kg
wzrost coÅ› ponad 170cm
ile km w sezonie: na skuterze potrafię zrobić 3-4 tys. bo autem w korkach stać nie lubię, a pracę mam taką, że dużo jeżdżę.
Przeznaczenie: głównie do jazdy po mieście + w weekendy na uczelnie 100km w jedną stronę może czasem wyjazd gdzieś na jakaś imprezę ale to kilka razy w roku co najwyżej.
Budżet wiadomo im mniej tym lepiej ale coś w granicach 4-6 tys. PLN ciuchy już mam.
Co biorÄ™ pod uwagÄ™ Suzuki GS 500 Kawasaki GPZ 500
Bardziej podoba mi si e GPZ ale jakoś nie mam zaufania do marki, ideałem była by suzi GS500F ale to nie w tych pieniądzach. O GSach w zasadzie dużo dobrego się naczytałem i bardziej się do suzuki skłaniam bo tanie w eksploatacji i dobre, GPZ bardziej mi się podoba, ale zaufania nie mam. Co radzicie?
Drugie pytanie, motor będę kupował prawdopodobnie w zimę lub wcześniej jak trafię coś dobrego. Lepiej kupić na początek coś starszego ale w dobrym stanie czy zaoszczędzić na nowszy rocznik? Motocykl góra na 2 sezony bo jak się nauczę jeździć to pewnie zmienię na coś lepszego/mocniejszego.
Wiek 22
doświadczenie: żadne
waga jakieÅ› 75-80 kg
wzrost coÅ› ponad 170cm
ile km w sezonie: na skuterze potrafię zrobić 3-4 tys. bo autem w korkach stać nie lubię, a pracę mam taką, że dużo jeżdżę.
Przeznaczenie: głównie do jazdy po mieście + w weekendy na uczelnie 100km w jedną stronę może czasem wyjazd gdzieś na jakaś imprezę ale to kilka razy w roku co najwyżej.
Budżet wiadomo im mniej tym lepiej ale coś w granicach 4-6 tys. PLN ciuchy już mam.
Co biorÄ™ pod uwagÄ™ Suzuki GS 500 Kawasaki GPZ 500
Bardziej podoba mi si e GPZ ale jakoś nie mam zaufania do marki, ideałem była by suzi GS500F ale to nie w tych pieniądzach. O GSach w zasadzie dużo dobrego się naczytałem i bardziej się do suzuki skłaniam bo tanie w eksploatacji i dobre, GPZ bardziej mi się podoba, ale zaufania nie mam. Co radzicie?
Drugie pytanie, motor będę kupował prawdopodobnie w zimę lub wcześniej jak trafię coś dobrego. Lepiej kupić na początek coś starszego ale w dobrym stanie czy zaoszczędzić na nowszy rocznik? Motocykl góra na 2 sezony bo jak się nauczę jeździć to pewnie zmienię na coś lepszego/mocniejszego.
Ostatnio edytowano 8/9/2010, 15:45 przez Cichy1988, łącznie edytowano 1 raz
- Cichy1988
- Świeżak
Co do wyboru z tych dwóch moto to osobiście polecił bym Ci GS 500
Sam jestem jego użytkownikiem od tego sezonu i nie narzekam na niego. Mocy po na początek Ci napewno wystarczy. A jest to motocykl który naprawdę wybacza błędy.
Ja szukając moto nie patrzyłem specjalnie na rocznik.
Ważne było dla mnie to żeby było zadbane i serwisowane na bieżąco.
Tym sposobem za 4 500 wyrwałem GS z 1998 roku. Gdzie w tym sezonie nie będę nic już robił a w przyszłym będę miał tylko olej i filtr do wymiany.
Nie licząc oczywiście jakiś awarii (oby ich nie było)
Sam jestem jego użytkownikiem od tego sezonu i nie narzekam na niego. Mocy po na początek Ci napewno wystarczy. A jest to motocykl który naprawdę wybacza błędy.
Ja szukając moto nie patrzyłem specjalnie na rocznik.
Ważne było dla mnie to żeby było zadbane i serwisowane na bieżąco.
Tym sposobem za 4 500 wyrwałem GS z 1998 roku. Gdzie w tym sezonie nie będę nic już robił a w przyszłym będę miał tylko olej i filtr do wymiany.
Nie licząc oczywiście jakiś awarii (oby ich nie było)
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
To ma być po prostu moto do nauki jazdy, moc jest bez znaczenia w zasadzie, nie kuje 250tki bo one potrafią być droższe od 500etek. GSka wydaje się być naprawdę tania w eksploatacji no i wszędzie ją polecają, więc chyba się na nią zdecyduję. Może nawet uda mi się gdzieś dorwać jakaś starą wersję 500F 

- Cichy1988
- Świeżak
http://allegro.pl/suzuki-gs-500-w-super-stanie-i1214460705.html (otwórz link)
A co powiecie o tej GS? Widać, że ktoś włożył w nią kasę, tylko trochę stara.
A co powiecie o tej GS? Widać, że ktoś włożył w nią kasę, tylko trochę stara.
- Cichy1988
- Świeżak
Malowany łącznie z rama, silnik w tych rocznikach był srebrny a nie czarny chyba, lusterka nie oryginalne, jakas lewa pokrywka z lewej strony, brak ciężarków.
- SerbianLowRider
- Świeżak
hmn... myślicie, że moto po solidnym dzwonie? Mi sie takie malowanie podoba bo się wyróżnia z tłumu innych GS. No i to wszystko w sumie pisze w opisie aukcji
a lusterka dobrze, że zmienione bo te oryginalne są podobno do niczego.

- Cichy1988
- Świeżak
C-bool napisał(a):Najstarsze F'ki są z 2004r. więc nie wiem czy to aż tak "stare wersje"Chociaż zależy jak dla kogo.
Wcześniejsze roczniki często był wyposażone w akcesoryjne owiewki Fivestar

Cichy pytaj na forum gs500.pl, tam najwięcej wiedzą o GSach.
A co do moto z linku trzeba jechać obejrzeć... Jak na ten rocznik to ja się nie dziwię że był odnawiany/remontowany...
Romet Z125 - początki są trudne, jedyna taka kanciapa na mieście
!

- Pasti
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości